kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Офіційно > Влада 

Тези доповіді міського голови І.Ренькаса «Про роботу органів виконавчої влади в Каневі впродовж 2014 року»

Шановні Канівці!

         Шість з половиною місяців пройшло відтоді, коли я приступив до виконання обов’язків міського голови. Відразу зауважу про те, що якби робота у виконавчих органах міської ради була для мене невідомою, то цього часу було б навіть недостатньо для повного усвідомлення всього комплексу завдань, які повинна контролювати і активно впливати на їх виконання головна посадова особа міста.

         Саме тому я і прийняв рішення позмагатись за право очолити місто. Ситуація в державі, та відповідно у місті, не давала жодних можливостей на перехідний період «входження в посаду».

         Ми обрали Президента і, звичайно, очікували швидкого поліпшення ситуації в східних областях країни. Крим відійшов на другий план.

         В Донецькій та Луганській областях йшла війна, гинули люди.

         Проте чуда не відбулося: не через невдалий вибір керманича держави, а через інші плани людей, які розпочали цю «божевільню».

         Вже на початку червня ми прийняли на тимчасове проживання у місті більше 30 осіб із зони бойових дій, розмістивши їх у комунальному закладі – в приміщеннях станції юних туристів. Оперативно прийняли програму про підтримку переселенців. Це дало нам змогу виділити кошти з міського бюджету, в тому числі і для оплати харчування осіб, що організовано проживали на станції туристів.

         Врешті-решт, залучивши громаду міста, нам вдалось забезпечити допомогу продуктами переселеним особам, в основному на благодійницьких засадах.

         Всього ж через проживання в центрі туризму пройшло в межах 45 осіб. З врахуванням осіб, що знайшли місце тимчасового проживання у своїх рідних та друзів, в Каневі зареєстровано 173 переміщених особи.

         Всі профільні управління в місті було орієнтовано на невідкладне вирішення проблем постраждалих.

         Пенсіонерам вирішувались питання по отриманню пенсії. Різним категоріям громадян з особливими потребами – по виплаті компенсацій та допомог.

         В школи міста зараховано 23 учні, в дитячі садки – 12 дошкільнят.

         В критичних ситуаціях приходилось за лічені хвилини збирати кошти серед працівників міськвиконкому,щоб мешканці східних областей могли пережити тиждень-другий, до вирішення питань їх мінімального фінансового забезпечення.

         Одночасно з вирішенням проблем тимчасово переселених осіб, нам прийшлось організовувати призов наших громадян до Збройних Сил України, допомагаючи військкомату перейти від мирного часу до динамічного підрозділу в умовах фактичної війни з північним сусідом. Актуальною стала допомога  нашим воїнам буквально в усьому. Тому за моїм розпорядженням було створено групу координації зусиль громадян та підприємств міста і району по збору і доставці адресної допомоги в зону активних бойових дій.

         Очолив цю групу мій перший заступник – Коломієць В.В. Її робота систематично висвітлюється в засобах масової інформації. Тому я обмежусь декількома фразами.

         Від мешканців та підприємств і організацій міста і району вдалось зібрати в межах одного млн гривень коштів, значну кількість продуктів харчування, теплого одягу, засобів обігріву тощо. Переважну більшість коштів було витрачено на придбання особистих засобів захисту та спорядження (бронежилети, шоломи, «розгрузки» тощо). Всі вони адресно передані нашим військовослужбовцям, що призвані з міста та сіл району. Я вдячний всім небайдужим. Завдяки їм нам вдалося зберегти життя наших земляків (засоби захисту), обігріти, нагодувати, вселити надію і укріпити віру в те, що недаремно проливають вони свою кров, захищаючи рубежі Батьківщини.

         На тлі громадянського єднання і вболівання за подальшу долю України здаються зовсім незначними і беззвучними закиди окремих жителів про те, що забезпеченням суверенітету країни повинна займатись центральна влада. Я вірю, що так буде в майбутньому, а сьогодні це обов’язок кожного з нас.

         Шановні Канівці! В будь - якому випадку наша команда не змогла б зреагувати на виклики часу, якби не опиралась на доволі стабільний економічний потенціал міста.

         За даними обласної рейтингової оцінки серед міст обласного значення Канів посідає 2-ге місце, займаючи перше – третє місця за напрямками: «Ринок праці», «Державні фінанси», «Споживчий ринок», «Економічний розвиток» та «Житлово-комунальне господарство».

         Складаючи в межах двох відсотків населення області, наше місто виробляє і реалізовує більш, як 4 відсотки промислової продукції в загальнообласному балансі.

         Середньомісячна заробітна плата в порівнянні з 2013 роком зросла на 213 грн і склала 2 898 грн. За умови стабільної ситуації в країні це було б добрим показником. Але сьогодні це всього лише біг за інфляцією, яка стала результатом політичних подій з початку року та зниження валового національного продукту. Слід зауважити, що результатом роботи наших підприємств стали стабільні надходження до скарбниці міста. Незважаючи на ряд негативних тенденцій, ми отримали надходжень до загального фонду бюджету на 1,8 млн більше, ніж в минулому році.

         Однак, повторюсь, що зважаючи на загальні темпи інфляції та індексації заробітної плати, ми мали суттєвий дефіцит коштів на забезпечення всих бюджетних галузей.

         Без допомоги держави через цільову субвенцію не змогли б навіть наблизитись до виплати в повному обсязі заробітної плати до Нового року.

         Особливо радує те, що ми не тільки виконуємо по надходженнях наші планові цифри по бюджету розвитку, а й змогли використати зібрані кошти, виконавши значні об’єми капітальних ремонтів та побудували нові об’єкти. Загалом рядків в розписі бюджету розвитку маємо більше 110. А ще 6 комунальних підприємств, яким надані внески до статутних фондів. Все це потрібно було оперативно адмініструвати, реагуючи на постійні зміни потреб на тому чи іншому об’єкті.

         І з цим всим професійно спрацювало управління фінансів міськвиконкому. Начальник – Карпушенко Галина. Так, через проблеми з проходженням коштів по управлінню Державного казначейства, ми можливо і не розрахуємось до завершення року з усима виконавцями робіт, але маємо змогу і повинні зареєструвати фінансові зобов’язання, щоб виконати їх за будь – яких обставин в наступному році. На початку вересня я надавав детальну інформацію по ремонтах доріг, які ми організували за кошти різних джерел. Тепер можу підсумувати. Загалом ми виконали ремонтів доріг на загальну суму більш, як 6 млн. грн. З них за кошти субвенції з державного бюджету на 3 млн. грн. Ще 2 млн. грн. оплачено за ремонти з коштів бюджету розвитку. Більш як на 1 млн. грн. зремонтовано доріг в борг. Кредитором по цих роботах традиційно виступило ПП «Граніт», директор підприємства Абов Авеян.

         Хочу наголосити, що кошти з бюджету розвитку в основному надійшли від суб’єктів малого і середнього бізнесу. Тобто його створили мешканці нашого міста, та особи, які зареєстрували і здійснюють свою діяльність у Каневі.

         За рахунок цих коштів ми змогли оплатити більш, як 1,5 млн. грн. за роботи у закладах освіти, побудувати першу чергу вуличної  каналізаційної мережі по вул. Воровського та Боєнка, виконати ряд проектних робіт та започаткувати капітальний ремонт аварійного колектора в напрямку до КНС -7.

         Також завершили роботи на центральному вході районної лікарні.

         Доволі ефективні роботи по реконструкції електромереж міста значно підняли надійність та якість електрозабезпечення. Беззаперечно можна стверджувати, що ці роботи є надійною основою електроенергетики міста на багато десятиріч вперед.

         Однак, події в державі привели до глобального розбалансування генеруючих потужностей. Незабезпеченість теплових електростанцій вугіллям, низький рівень води в головній річці України – Дніпрі, предметно нагадали усім нам про 90-ті роки минулого століття. Відключення електроенергії стали повсякденними, породжуючи невдоволення мешканців міста. Ситуація ускладнюється ще й тим, що електромережі міста прокладено таким чином, що одномоментно не вдалось організувати «справедливі» відключення всих вулиць.

         Дана ситуація стала предметом обговорення на позачерговій сесії міської ради. І, потрібно віддати належне працівникам Канівського РЕМ, врешті було запропоновано режим відключень переважної більшості помешкань. При цьому враховувались ті об’єкти інфраструктури міста, які повинні забезпечити комплексну життєдіяльність. Це і каналізаційні насосні станції, окремі станції подачі води, лікарня тощо.

         Врешті – решт, це один з тих моментів, які мав на увазі Прем’єр – Міністр України, говорячи: «В 2015 році ми повинні вижити, щоб в послідуючих періодах забезпечити поліпшення рівня життя наших громадян».

         Повірте мені, я весь час просив спеціалістів РЕМ відключити в першу чергу будинок, де проживаю. Хоч технічно це надзвичайно складно, але в подальшому і цей будинок, де проживає 300 сімей, буде відключатись.

         Наступна проблема, яка невпинно підходить до нас і яку потрібно буде вирішувати, це організація навчального процесу в загальноосвітніх школах. Перехід до фінансування освіти шляхом надання державної субвенції, висвітлить такі проблеми і поставить перед громадою виклики, про які говорили лише фінансисти та заступники міського голови.

         Зверніть увагу на такий факт. Протягом останніх п’ятнадцяти років кількість учнів у наших школах скоротилась більш, як на 1,5 тисячі і становить сьогодні, з врахуванням школи – інтернату, всього лише 2 477 осіб.

         Може відбутись те, що з початку 2015 року ми будемо вирішувати, як оптимізувати загальноосвітню мережу, щоб вижити в умовах фінансового дефіциту.

         Окрім всього ми не можемо прогнозувати кінцевих результатів з реформуванням галузі медицини. Нагромадження низки комунальних закладів (перший рівень, другий, відокремлена швидка допомога), вплив суб’єктивних факторів, розмови про адміністративно – територіальну реформу – все це не сприяє поліпшенню обслуговування наших жителів. Хоча в матеріальну базу лікарні ми кожного року вносимо суттєвий внесок. Не був винятком і 2014 рік.

         Врешті – решт, всі зрозуміли, що тільки об’єднані зусилля Канева і сіл району забезпечать певну перспективу місцевої медицини.

         Я вважаю, що періодичні «нашіптування» про те, що хтось більше зробив для лікарні, а хтось менше, відійшли в історію. Ми всі разом можемо вистояти у цей важкий час і одночасно програємо, тягнучи воза у різні боки.

         З негативів, які ми маємо на завершення року, це в першу чергу відкрите питання меж міста. Фактично фальшуючи різними звітами, державна установа – Держземагенство, позбавила предковічне місто Канів на управління будь-яким шматком землі.

         Відбиваючись від таких фальшивок, ми взагалі натрапили на аморальну довідку: це карта, на якій відображено, що Канів знаходиться на землях сільськогосподарського призначення Литвинецької сільської ради. Саме неприємне – що все це робиться в більшості жителями Канева в ім’я якихось приватних інтересів чи під керівництвом «присланих» районних чиновників, для яких інтереси громад не є моральною категорією. Вони вірять, що про їх діяння забудуть, а шмат землі колись можна перепродати.

          В цьому напрямку прийдеться ще попрацювати. В котрий раз вірю в те, що створена за нашою вимогою комісія облдержадміністрації посприяє наверненню на здоровий глузд наших колег із районних структур, а місцеві органи Держземагенства згадають про своє призначення: землевпорядкування територій з врахуванням інтересів держави і громад.

         Інша проблема, яку ми не змогли динамічно розв’язати, це подальший розвиток мережі вуличного освітлення. Вважаю, що по даному питанню ми впритул підійшли до необхідності реорганізації структури, що забезпечує утримання і будівництво нових ліній освітлення. Окрім всього потрібно подбати про нові, менш енергоємні технології, та змінити фінансування галузі. Не по залишковому принципу, а визначивши її пріоритет, відповідно пропозицій мешканців.

         Наступна проблема: ми надто поволі рухаємось по шляху децентралізації опалення об’єктів міста. Є певні проекти, але відчутних результатів немає.

         Однак, незважаючи на все, я вірю в команду, яка працює над забезпеченням всієї інфраструктури міста. Вірю в освітян і медиків, в їх професіоналізм і патріотизм.

          Я переконаний, що працівники управлінь і відділів міськвиконкому  зможуть надати належні адміністративні послуги нашим мешканцям.

         Я щиросердно дякую депутатам міської ради, що представляють всі верстви населення. Кожного разу нам вдавалося знаходити порозуміння і приймати рішення в сесійній залі на користь територіальної громади.

         Виконавчий комітет відчуває підтримку від керівництва і колективів переважної більшості підприємств, які здійснюють свою діяльність в Каневі.

         Я намагаюсь зрозуміти кожного громадянина міста і допомогти йому, вірячи в те, що в потрібну годину він зможе підставити плече громаді.

         Я точно знаю, що переважна більшість жителів Канева щиро вболіває за своє місто, за всю Україну. А ті, хто в силу якихось обставин не зміг ще полюбити країну і місто, в яких він живе, нехай їх полюбить.

         Адже тут жити нашим дітям і онукам.

         З наступаючим Вас Новим Роком!

         Разом захистимо Україну!

Джерело: сайт міської ради

WayBe

17 грудня 2014, 16:33

Теги статті:
влада  Ренькас   мер  тези  
Голосів:
2
02

Всього коментарів: 12

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"