kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Влада 

Нетеплий прийом новопризначеного голови РДА

31 березня 2015 року розпорядженням Президента України головою Канівської райдержадміністрації призначено Сергія Дубенця, колишнього керуючого справами Канівської міської ради. 2 квітня ц.р.  представляти нового очільника району прибув заступник голови, керівник апарату Черкаської облдержадміністрації Віталій Коваль.

У залі засідань Канівського будинку рад зібралися працівники районної державної адміністрації, сільські голови, депутати районної ради, представники громадських і політичних організацій Канева і району. Для забезпечення порядку до приміщення будинку рад прибули міліціонери й представники Черкаської самооборони.

Призначення Сергія Дубенця викликало обурення активістів патріотичних громадських і політичних організацій Канева. Вони зустріли новопризначеного голову РДА й заступника голови Черкаської облдержадміністрації вигуками "Ганьба!".

Першим на трибуну вийшов канівський підприємець Ігор Сухобрус, який повідомив, що 1 квітня на прийомі в голови Черкаської ОДА від  Ю.Ткаченка та його заступника В. Коваля було отримано обіцянку, що 2 квітня в Каневі відбудеться не представлення, а обговорення кандидатури С.Дубенця на посаду голови Канівської РДА. Крім того, І.Сухобрус сказав, що призначення на посаду голови РДА особи, стосовно діяльності якої порушено дві кримінальні справи, недопустиме.

- Ми вже мали на посту президента особу, яка була двічі судима, й усі знаємо, чим це закінчилося, - сказав І. Сухобрус. - А ще ви усі знаєте, що суддя Дубенець (батько новопризначеного голови РДА) судив черкаських майданівців уночі 25 січня 2014 року.

Після того біля трибуни почалася штовханина між прихильниками й противниками призначення Сергія Дубенця,  вгамовувати яку довелося працівникам міліції. Коли порядок у залі було відновлено, продовжилися дебати.

- Чому ми обговорюємо кандидатуру вже після підписання розпорядження Президента про призначення на посаду? - адресував своє запитання заступнику голови Черкаської ОДА Віталію Ковалю голова громадської ради при Канівській райдержадміністрації Яків Прогнімак. - Для чого збурювати суспільство, громаду призначенням такої одіозної особистості, як Сергій Дубенець? Сьогодні необхідно зняти напругу в суспільстві, тому я звертаюсь до Сергія Дубенця від громадськості Канева і Канівщини - візьміть аркуш паперу, ручку й напишіть заяву за власним бажанням.

Перед присутніми в залі виступили сільські голови, які підтримали призначення Сергія Дубенця, мотивуючи тим, що Канівський район вже більше року працює без очільника адміністрації.

- Коли Сергію Дубенцю закидають, що він переходив із партії в партію, я хочу сказати, що особисто в мене вдома лежить 4 різних партквитки, - сказав Беркозівський сільський голова Іван Вощан, - і моя громада погодиться ще на чотири, аби я робив у селі те, що я роблю. Усі ви знаєте, як нас заганяли в Партію регіонів, тому судити людину треба за її справи, а не за партквитки - підсумував І. Вощан.

Від імені сільських голів  на підтримку новопризначеного голови РДА висловились також Копіюватський сільський голова Володимир Загородній і Степанецький сільський голова Віра Ласкава.

В.Коваль запросив на трибуну Канівського міськрайонного прокурора Олександра Кожушка, який повідомив, що кримінальні справи, в яких фігурував Сергій Дубенець були закриті ще у січні ц.р. за відсутністю складу кримінального правопорушення.

Далі виступив перед зібранням сам Сергій Дубенець, який визнав, що закидів стосовно нього дійсно багато, але усі, хто працював із ним, завжди залишалися задоволеними результатами його роботи. Він відкинув усі звинувачення на його адресу й заявив, що ніколи не був членом Партії регіонів, а під час Майдану був безробітним і перебував на обліку в центрі зайнятості, тому ніяк не міг організовувати поїздки на "антимайдан". Стосовно свого батька, судді Михайла Дубенця, Сергій Дубенець заявив, що він, як всі судді Канівського суду, пройшов перевірку згідно з Законом України "Про очищення влади". Після того Сергій Дубенець повідомив, що він хоче поспілкуватися з активом міста й району й пообіцяв, що жодне призначення на ключові посади в районній державній адміністрації не відбудеться без погодження з громадським активом.

- Створюючи таке напруження в суспільстві подібним призначенням, обласна влада свідомо йде на конфронтацію з громадськістю. Але люди, які ще зовсім недавно вийшли на Майдан, щоб повалити кривавий режим Януковича, ніколи не змиряться з такою несправедливістю, - заявив представник Канівської організації ВО «Свобода» Юрій Гамалій.

- Головне запитання до  обласної влади в особі голови Черкаської ОДА Ю. Ткаченка - чому не була врахована думка громади при поданні кандидатури С. Дубенця на посаду голови Канів-ської РДА, тоді як думка громадських об'єднань, у тому числі, ГО "Майдан" враховувалася при призначенні голів РДА в усіх районах Черкащини? - сказав голова Громадської ради при Канівській райдержадміністрації Яків Прогнімак.  - Тому я ще раз звертаюся до  С. Дубенця - наберіться мужності й напишіть заяву.

Наостанок Яків Прогнімак нагадав присутнім, що районна рада при бажанні може зібратися на позачергову сесію, на якій розгляне питання про недовіру голові Канівської адміністрації С.Дубенцю.

 - Сьогодні влада продемонструвала свою рішучість у поверненні до методів правління режиму Януковича, до зрощення її з одіозними фігурами поваленого режиму. Не за ці ідеали загинув у Донецькому аеропорту наш побратим-майданівець Анатолій Чупилка, якого вчора ховав весь Канів. Нам нічого не залишається, як гуртуватися для відсторонення таких "демократів" від влади, - прокоментував призначення Ю.Гамалій.

Наступного дня, 3 квітня близько 20 громадських активістів пікетували будівлю Черкаської ОДА й вручили очільникові обласної адміністрації Ю. Ткаченку лист-звернення від патріотичних сил Канівщини з вимогою відкликати кандидатуру Сергія Дубенця з посади голови Канівської РДА.

***

Як стало відомо, 3 квітня голова Канівської райдержадміністрації С. Дубенець провідав пораненого в АТО бійця Анатолія Ганенка із с. Грищинці, який перебуває на лікуванні в Канівській центральній районній лікарні.

6 квітня ц.р. Сергій Дубенець провів нараду з  сільськими головами й керівниками структурних підрозділів, на якій розповів про своє бачення напрямків роботи в районі. 

Підготувала Марія ГЛАМАЗДІНА

Джерело: Дніпрова зірка

WayBe

17 квітня 2015, 14:40

Теги статті:
влада  голова  РДА  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"