kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Віка 

Від “Духовної столиці” такими темпами скоро й духу не залишиться?

Дожилися... Те, що відбувається в останні роки в "духовній столиці" в самому центрі України, ні в які рамки здорового глузду не вписується. Спочатку труїли канівців і всіх гостей міста шампіньйонівським смородом; паралельно сюди ж занесло їхню рябу з убивчим смородом від "труповозів", які безперервно снують вулицями міста. Цього для повної "духовності" славного міста на Дніпрі виявилось замало: давайте залишимо на кілька років цілий мікрорайон районного центру без стаціонарного телефонного зв'язку! Сказано — зроблено... І нікого з високопосадовців це все не турбувало.

Тепер черга дійшла до друкованої періодики — один за одним у місті позакривались усі газетні кіоски...

Та й цього, скоріш за все, для "життя по-новому" буде замало: якщо відслідковувати хронологію перерахованих вище подій, не здивуюсь, якщо невдовзі з телеящиків у Каневі зникнуть усі телеканали, хіба що залишиться один — з Яценюком в ефірі: "електорат", тобто ми з вами — без телефонного зв'язку і періодичної преси — повинні знати про чергову хвилю затягування пасків "через війну і скрутну економічну ситуацію", про "кроки уряду до покращання життя...".

Словом, впевненими кроками “духовна столиця” наближається до папуасії…

На початку червня (ВІКА №34) ми писали про масове закриття у місті газетних кіосків. Ми повідомляли й про те, що міська влада підключилась до вирішення цієї проблеми. Розглянувши суть проблеми, міськвиконком погодився на те, щоб до кінця цього року дати можливість Укрпошті відкрити хоча б один кіоск у центрі міста, спростивши цьому підприємству "паперову процедуру" для вирішення проблеми.

З того часу пройшло уже три місяці — все залишається без руху: жоден кіоск у місті не відновив свою роботу...

17 серпня мною був направлений електронний інформаційний запит до обласного керівництва УДППЗ "Укрпошта", копії цього запиту — до голови Черкаської ОДА Ткаченка Ю.О. та до виконуючого обов'язки генерального директора УДППЗ "Укрпошта" Ткачука І.В. з проханням посприяти у вирішенні канівської проблеми:

В.о. директора Черкаської дирекції

УДППЗ "Укрпошта"

РУДЕНКО Ларисі Михайлівні

вул. Б.Вишневецього, 34

м.Черкаси

18000

PriymalnaCherkasy@ukrposhta.com

 

КОПІЯ: Голові Черкаської обласної державної адміністрації

ТКАЧЕНКУ Юрію Олеговичу

бул.Шевченка, 185

м.Черкаси

18000

vzg@oda.ck.ua

 

КОПІЯ: В.о. генерального директора

УДППЗ "Укрпошта"

ТКАЧУКУ Ігорю Віталійовичу

вул. Хрещатик, 22

м.Київ-1

01001

pr@ukrposhta.com

ukrposhta@ukrposhta.ua

 

Головного редактора

газети ВІКА

РЕВИ Валерія Григоровича

м.Канів-1

Черкаська обл.

19001

тел. 093-604-91-13

v56r@i.ua

 

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ

Шановна Лариса Михайлівна!

Я, як редактор газети "ВІКА" (м.Канів), змушений звернутися до Вас, як до керівника обласної дирекції УДППЗ "Укрпошта" з приводу проблеми, яка майже три місяці залишається невирішеною, а саме:

В перших числах червня поточного року в "духовній столиці"— місті Каневі — припинив роботу ОСТАННІЙ У МІСТІ КІОСК ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ і ось уже майже три місяці 25-тисячне місто не має ЖОДНОГО газетного кіоску!

Місто, в яке приїздять тисячі туристів з різних країн світу, які їдуть сюди, щоб відвідати могилу Тараса Шевченка, не має ЖОДНОГО газетного кіоску; гості міста на Дніпрі (не кажучи вже про місцевих жителів) не мають змоги придбати в місті ні періодичне видання, ні буклет на зразок "Шевченків край"…

Як тільки закрився останній кіоск Укрпошти на площі Т.Г.Шевченка в центрі Канева в перших числах червня, я мав розмову з керівником міського відділу зв’язку Шемет Надією Миколаївною, з’ясував причини закриття. Після розмови з нею мав розмову з цього приводу з Канівським міським головою Ренькасом Ігорем Олександровичем — попросив його посприяти у вирішенні цієї проблеми. В результаті цієї розмови з міським головою Виконавчий комітет Канівської міської ради підготував і направив на Вашу адресу лист (додається), в якому  викладена готовність міської влади у сприянні вирішенню проблеми щодо відкриття газетного кіоску в центрі міста.

Проте уже завершується третій місяць з моменту виникнення проблеми, але вона залишається без рішення.

До редакції газети ВІКА постійно звертається велика кількість мешканців Канева з проханням посприяти у вирішенні проблеми газетного кіоску. У №24 нашого видання за червень 2015 р. вийшла відповідна стаття з цього приводу. Ця стаття була розміщена на міському сайті "Канів.net", а пізніше — на обласному сайті "Провінція".

Я розумію, що причиною такого тривалого нерозв’язання проблеми може бути відсутність коштів на ремонт кіоску, який до червня працював у центрі Канева на площі Т.Г.Шевченка. Але ж є альтернативні шляхи. Наприклад, за вказаним вище посиланням на сайт "Канів.net" є фото двох теж непрацюючих газетних кіосків, які закрилися ще раніше і належать ТОВ "Пресса От и До" (18000, м.Черкаси, бул. Шевченка,205). Ці кіоски Укрпошта могла б викупити чи взяти в оренду в ТОВ "Пресса От и До" і один з них (що поблизу Будинку побуту), перенести в центр міста — на місце закритого кіоску Укрпошти, який потребує ремонту, а в іншому кіоску цього ж ТОВ "Пресса От и До", що розташований у віддаленому від центра міста мікрорайоні — поблизу ПТУ №23 по вул. Леніна, теж розпочати реалізацію періодичних видань.

Зважаючи на постійні звернення канівців до редакції нашого видання стосовно термінів вирішення цієї проблеми, прошу Вас, шановна Лариса Михайлівна, надати редакції газети "ВІКА" інформацію щодо:

1. Яким чином Черкаська дирекція УДППЗ "Укрпошта" планує вирішення проблеми відкриття газетних кіосків у 25-тисячному місті Каневі?

2. Коли саме розпочнуть роботу газетні кіоски у місті Каневі?

 

Редакція газети ВІКА і всі мешканці Канева сподіваються на сприяння у вирішенні цієї проблеми особисто голови Черкаської обласної державної адміністрації ТКАЧЕНКА Юрія Олеговича та в.о. генерального директора УДППЗ "Укрпошта" ТКАЧУКА Ігоря Віталійовича.

З повагою,

редактор газети ВІКА  Рева В.Г.

 

17 серпня 2015 року

 

P.S. До цього листа додається копія листа Канівського виконавчого комітету до Черкаської дирекції УДППЗ "Укрпошта" на №30-392 від 24.06.2015 р.

 

Як бачимо, газетний кіоск, який до початку червня працював на площі Т.Г.Шевченка, потребує капітального ремонту — заміни даху та підлоги, а це — відповідні фінансові затрати. В інформаційному запиті до обласного керівництва Укрпошти була запропонована альтернатива для вирішення проблеми — викупити чи орендувати сучасний газетний кіоск в іншого підприємства, власника кіоску поблизу будинку побуту (який ще раніше припинив свою роботу). Але ця пропозиція обласну дирекцію Укрпошти не зацікавила...

Черкаська дирекція з відповіддю не забарилась — у суботу, 22 серпня, на адресу редакції надійшла відповідь, суть якої зводиться до того, що робота газетних кіосків у Каневі — справа збиткова: "...Відновлення роботи кіоску №2 у м.Каневі (на площі Т.Г.Шевченка, - авт.) є економічно недоцільним".

Разом з тим, Черкаська дирекція Укрпошти пропонує наступне: "Придбати в широкому асортименті періодичні друковані видання, товари для пошти, лотереї тощо можна у відділеннях поштового зв'язку міста або у листонош на доставних дільницях (в т.ч. по замовленню). Будемо дуже вдячні, якщо на сторінках Вашого видання читачі знайдуть інформацію про можливість замовити у листоноші та придбати, не виходячи з дому, необхідні газети та журнали".

Як показує історія останніх років, сприяння ж у вирішенні цієї елементарної міської проблеми від органів обласної і державної влади чекати не доводиться.

Ось така ситуація... Гірка, смішна і принизлива. Принизлива для 25-тисячного міста: обласні і державні органи, схоже, зовсім не зацікавлені у тому, щоб тарасова земля стала екологічно чистою, щоб елементарний розвиток міста не спотикався у хвості розвитку інших районних центрів, щоб канівцям не було соромно за своє місто, коли вони зустрічатимуть туристів з різних куточків планети у колись славному місті Каневі...

Словом, звикаємо жити "по-новому"...

Валерій РЕВА, газета ВІКА №35, серпень 2015

 

WayBe

1 вересня 2015, 14:25

Теги статті:
кіоски  преса  
Голосів:
3
03

Всього коментарів: 1

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"