kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > Олександр Скорина 

Життя міста та депутатські будні

Наше місто і вся Україна на порозі чергових місцевих виборів. Завершується період діяльності депутатів Канівської міської ради VI скликання. Але до того моменту, поки міська виборча комісія не оголосить на першому організаційному засіданні міської ради нового скликання свій протокол з іменами обраних на наступний період діяльності ради депутатів, за життя міста відповідає діюча рада.

 

 

Що ж ми маємо? Згідно Конституції і Законів України, регламенту та перспективного плану роботи міської ради на 2015 рік на 24 вересня було оголошене п'яте чергове засідання двадцять першої сесії Канівської міської ради з порядком денним, до якого, включені нагальні питання життєдіяльності міста і окремих громадян, які звернулися до міської ради з заявами по вирішенню питань, що належать до компетенції міської ради.

На сесію того дня прибули 26 із 46 депутатів міської ради. Для того, щоб сесія могла приймати рішення необхідна присутність не менше 24 депутатів. Міський голова Ренькас І.О. відкрив засідання сесії, але розглянути всі питання порядку денного сесія не змогла, бо при розгляді питання порядку денного “Про заходи виконавчого комітету Канівської міської ради по висновкам тимчасової депутатської комісії з вивчення обгрунтованості тарифів на комунальні послуги та транспортні перевезення”, перенесеного депутатами до розгляду на початок засідання, після внесення змін до міського бюджету, засідання сесії було перерване. Частина депутатів залишила залу засідань з вимогою опублікувати декларації директорів комунальних підприємств і засідання втратило кворум, тобто можливість ухвалювати рішення.

 

З 28 вересня відбув у відпустку міський голова, тож обов'язок організації роботи міської ради на час його відсутності ліг на мене. Я оголосив черговим днем засідання сесії 1 жовтня. Цього дня на сесію прибули 29 депутатів міської ради. Про поважні причини відсутності на засіданні, передбачені законом, мене повідомили депутати Боровик І.І. (працює за межами міста), Болсунов Р.П. (у відрядженні в зоні АТО) Варавка В.А. (перебуває на курсах підвищення кваліфікації в м.Черкасах), Осипенко А.Є. та Щур Т.А. (лікуються за межами Канева), Касіч-Пилипенко Є.Л. (запланована важлива зустріч). Не вдалося мені зв'язатися щоб запросити на сесію депутатів Колодія О.С., Коляду О.М., Сидоренка В.М. Але частина депутатів фракції БЮТ, з якими зв'язок відбувся, заявляли, що не візьмуть участь в роботі сесії поки не побачать опублікованими декларації директорів комунальних підприємств. Та 1 жовтня крім відсутності депутатів, що заявили про поважні причини, з запізненням прибула депутат Ніколенко Ж.В. (вже після оголошення про перенесення засідання на 6 жовтня) та зовсім не з'явилися депутати Буряк В.М., Бучацький В.М., Вовк В.Г., Кулиніч П.М., Максимюк І.С., Ткаченко О.С., Ткаченко С.С. Депутат Лисенко М.П., зареєструвавшись на сесії, відбув для участі у підготовці важливого мистецького заходу. Та все ж з рештою присутніх депутатів ми мали можливість провести результативне засідання сесії, але не всі з них проявили готовність до цього.

 

Шановні колеги, депутати міської ради! Нагадую Вам: “Стаття 19.Конституції України: Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.”

Міська рада, як орган місцевого самоврядування, я та інші працівники виконкому міської ради, як посадові особи, зобов'язані дотримуватися цих норм. Ми не є розпорядниками інформації, яку Ви зобов'язуєте нас опублікувати. Чому відмова директора публікувати декларацію, бо це не передбачено законом і не кожен директор відповідно закону її заповнював і здавав до кадрової служби свого підприємства, має спричиняти бездіяльність міської ради в прийнятті важливих для життя міста і його жителів рішень? Чому шестеро депутатів із 29, зареєстрованих на сесії, відмовилися брати участь у роботі сесії? Ви, Олеже Анатолієвичу Калніболоцький, Олексію Володимировичу Коваленко, Володимире Леонідовичу Коржов, Олександре Степановичу Куценко, Михайле Григоровичу Майстренко, Василю Дмитровичу Шульга є причетними до того, що 22 депутата міської ради отримують мої вибачення за змарнований ними час в готовності розглянути внесені до порядку денного сесії питання і прийняти по ним рішення, яких чекає громада міста Канева, та в зв'язку з необхідністю знову збиратися для їх вирішення. А може справедливою є кинута одним з наших колег пропозиція: “Виключіть з порядку денного питання припинення права оренди землі та дії договору оренди землі з ОКСГТ “Дніпрові сади” і депутати на сесію зійдуться”? Чому, Володимире Леонідовичу Коржов, Ви своєю позицією не брати участі в засіданні сесії сприяєте тому, щоб повернення земельної ділянки “Дніпровими садами” й надалі відкладалося? Ви ж в попередньому періоді боролися за вирішення цього питання. Може варто шукати інших способів отримати інформацію, ніж зривати важливі засідання сесії?

 

Призначаю в черговий раз продовження проведення зірваного V пленарного засідання ХХІ сесії Канівської міської ради VІ скликання на 10-ту годину у вівторок, 6 жовтня. Наша участь та неучасть, колеги, у черговому засіданні сесії міської ради мною буде оприлюднена в такий же спосіб, щоб кожен наш виборець зміг, зустрівши 25 жовтня у бюлетні чергових виборів міської ради запропоновані партіями наші прізвища, задуматись, чи гідно ми готові захистити його інтереси та кого з нас варто підтримувати.

 

Виконувач обов'язків міського голови з питань роботи міської ради,

секретар міської ради О.І. Скорина

Олександр Скорина

2 жовтня 2015, 12:40

Теги статті:
депутатська діяльність  
Голосів:
9
18

Всього коментарів: 73

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"