kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Віка 

22-річний мешканець Канівського району за короткий термін на кругленьку суму обчистив магазини, дачні будинки і гараж у своєму селі

Початок нинішнього, 2015-го, року для невеликого села Сушки Канівського району надовго запам’ятається багатьом селянам...

Це “нашестя” розпочалось глибокої ночі 3 січня, коли, як кажуть, “нормальні люди продовжували зустрічати Новий рік”. Вранці власниця сільського магазину, коли прийшла на роботу, була шокована — навісний замок на вхідних дверях магазину зірваний, а магазинні вітрини наполовину спорожніли, з каси зникло 1067 гривень...

Зробивши ревізію, жінка встановила, що з торгового закладу зникли: два комплекти постільної білизни, дві ковдри, чотири ліхтарики, столовий набір, три термоси для їжі, кілька банок для сипучих продуктів, цигарки на суму 1 230 грн, три пляшки вина і пляшка коньяку, кілька дезодорантів, гель для гоління, навіть новорічну гірлянду поцупили...

Словом, збитків вийшло більш ніж на сім тисяч гривень.

Через два тижні, а точніше глибокої ночі 18 січня, вільного місця добавилось і в одному з літніх будинків, власник якого проживав в іншому місті, а в село навідувався лише влітку. Цієї ночі з будинку винесли: тюнер вартістю 558 грн 86 коп., фотоапарат (447 грн), контролер водного тиску (553 грн 59 коп), металеву каністру з бензином на суму 200 гривень.

Не пройшло і тижня, як з іншого літнього будинку теж уночі винесли дорогі речі: телевізор Samsung вартістю 11 828 гривень, дискову електропилку вартістю 869 грн, електричний перфоратор (2 886 грн), мікрохвильову піч (1 810 грн)... В цьому будинку речей стало менше на суму більше 18 тисяч гривень.

На цьому січневі “нічні гастролі” викрадача закінчилися. Ненадовго...

Ніч 5 лютого ознаменувалась в селі новим викраденням. Цього разу викрадач облюбував інший сільський магазин. З магазину виніс товарів на суму близько півтори тисячі гривень — від презервативів і цигарок до макаронів швидкого приготування Мівіна...

Не пройшло і тижня, як об’єктом чергового нічного візиту викрадача став гараж. Близько опівночі 10 лютого з одного з сільських гаражів зникли: рюкзак вартістю 1 359 гривень, 4 фари до квадроцикла на суму 3 000 гривень, набори ключів на суму майже 900 грн, точильний станок...

З цього ж гаража нічний гість викотив і мотоцикл Yamaha вартістю 60 140 гривень, але там же, біля гаража, його й залишив — не зміг завести двигун.

Не враховуючи вартості мотоцикла з гаража зникло речей на суму більше 7 000 гривень.

Досить банально закінчились “нічні гастролі” викрадача — сліди на снігу від велосипедних коліс привели правоохоронців до будинку “гастролера”. Саме велосипедом він звозив додому все крадене.

На лаву підсудних за вчинення описаних вище крадіжок потрапив 22-річний мешканець села Сушки, раніше не судимий, за місцем проживання характеризувався позитивно.

До розгляду справи в суді обвинувачений повністю відшкодував завдані збитки чотирьом потерпілим і п’ятому — частково.

Обвинуваченого судили за двома статтями Кримінального кодексу України: частиною 3 статті 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло чи інше приміщення або яка завдала значної шкоди потерпілому), передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років; частиною 2 статті 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

У судовому засіданні, яке відбулось 30 червня в Канівському міськрайонному суді під головуванням судді Русакова Г.С., підсудний у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень свою провину визнав повністю, розкаявся у вчиненому.

“Одного з потерпілих на судовому засіданні найбільше цікавило питання, як в його “фортецю” проник викрадач, — говорить сьогодні головуючий в тому судовому засіданні суддя Григорій Русаков. — Він допитувався в підсудного, як він умудрився проникнути в його будівлю через броньовані двері, адже він був впевнений, що це зробити було неможливо. І дуже його здивувала відповідь, що викрадач відкрив двері звичайною “монтировкою”.

На моє питання, як пояснив свої вчинки підсудний, адже раніше ніколи не крав, а тут за такий короткий термін — п’ять викрадень з проникненням у приміщення, Григорій Степанович відповів: “Він сам не знав, для чого це робив. Трудолюбивий хлопчина з нормальної сім’ї, про нього ніхто в селі не міг подумати, що він міг це зробити”...

Потерпіла, власниця першого обкраденого магазину, подала заяву до суду, в якій заявила, що позов до викрадача заявляти не буде, оскільки обвинувачений матеріальні збитки відшкодував їй в повному обсязі, а тому попросила суд викрадача суворо не карати.

Власник літнього будинку, обкраденого підсудним 18 січня, повідомив суду, що викрадач добровільно відшкодував йому завдані збитки, а при призначенні міри покарання покладається на розсуд суду.

Власник дачного будинку, обкраденого обвинуваченим 23 січня, вимагав, щоб суд задовольнив його позов про стягнення з викрадача матеріальної шкоди на суму 36 000 гривень та моральної шкоди на суму 20 000 гривень.

Власник магазину, обкраденого 5 лютого, повідомив суд, що позов про відшкодування збитків до викрадача пред’являти не буде, оскільки обвинувачений матеріальні збитки йому відшкодував у повному обсязі, а тому просив суд не позбавляти обвинуваченого волі.

Власниця гаража, обкраденого 10 лютого, подала до суду заяву про те, що викрадач відшкодував їй завдані збитки, а при призначенні міри покарання покладається на розсуд суду.

Суд, враховуючи особу обвинуваченого, який повністю відшкодував чотирьом потерпілим і п’ятому — часткого завдані збитки, враховуючи щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, засудив обвинуваченого до 3 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Суд також ухвалив рішення про стягнення з обвинуваченого на користь держави процесуальних витрат по кримінальному провадженню за проведення трьох трасологічних експертиз в сумі 907 гривень 24 копійок, дактилоскопічної експертизи в сумі 153 гривні 60 копійок та двох товарознавчих експертиз в сумі 3 686 гривень 40 копійок.

Також, згідно з рішенням суду, обвинувачений має сплатити одному з потерпілих заявлену ним матеріальну шкоду в сумі 36 000 гривень та моральну шкоду в сумі 20 000 гривень, тобто 56 000 гривень.

Так закінчилися “нічні гастролі” зовсім ще молодого чоловіка. Як кажуть, скільки нитку не пряди, а все ж кінець буде.

Кінець виявився не надто суворим, адже за інкримінованими йому статтями міг отримати й вісім років...

Але чи варта була та нитка того, щоб у такому молодому віці загриміти за грати? Питання без відповіді. Навіть засуджений на це питання не знаходить відповіді...

 

Валерій РЕВА, газета ВІКА №48, листопад 2015

WayBe

1 грудня 2015, 09:48

Теги статті:
кримінал  злодій  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 2

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"