kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Міські новини 

"Чарівний промінь Кобзаревих джерел"

Гостинна Канівська земля цього року вже восьмий раз щиро приймала гостей з різних куточків нашої України і не лише з України, а й з далекої Ямайки і Уганди, які прибули на щорічний Всеукраїнський мистецький молодіжний форум «Кобзареві джерела», що відбувся цього року з 15 по 17 вересня. Форум пройшов за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Черкаської обласної державної адміністрації, виконавчого комітету Канівської міської ради. Головний організатор – Республіканський культурно-освітній центр «Молодь України». Не був осторонь і Канівський коледж культури та мистецтв, студенти і викладачі якого приймали активну участь у організації та проведенні  форуму. Захід розпочався урочистою ходою до Шевченківського національного заповідника, на Тарасову гору і вшануванням пам’яті Т.Г.Шевченка. На Тарасовій горі учасники заходу  відкривають для себе дивосвіт української культури, одним із визначних творців якої був і залишається поетичний і художній геній Тарас Шевченко.

Опираючись на багатий ґрунт творчості Тараса Шевченка, народних традицій рідної культури і народного мистецтва,  форум «Кобзареві джерела» сприяє патріотичному і духовному вихованню дітей та молоді,  надає можливість молоді показати свою майстерність і досягнення в літературі, в художньому і декоративно-ужитковому мистецтві, в сучасному пісенному і хореографічному жанрах. Під час проведення форуму працювали різні майданчики: мистецький, культурно-освітній, кіно-мистецький, історичний, фестивальний. Творчі  мистецькі заходи відбулися в Будинку культури, на історичних відкритих майданчиках, тематичні інформаційно-освітні  мистецькі заходи пройшли в школах міста і в Канівському коледжі культури та мистецтв. Майстер-класи з вокалу, музики, хореографії, кераміки,  вишивки, малювання та Петриківського розпису проводилися як для учасників, так і для всіх бажаючих  відвідувачів форуму. Майстер-клас з виготовлення виробів декоративно-ужиткового мистецтва і Петриківського розпису провели молоді майстрині Анастасія  Скальська і Майстер Каріна. Свою майстерність у виготовленні художньої кекраміки передавали Вікторія Рева  і Кириленко Ігор, презентацію виробів монументально-декоративного живопису представили Тетяна Царенко і Завгородній Ростислав.  Порадували глядачів презентації творів мистецтв і дизайнерські роботи  сучасного костюму з етно-елементами, які представили  модельєри-дизайнери студенти КДІДПМіД ім. Михайла Бойчука.

Форум «Кобзареві  джерела» здружив молодь і дав їй змогу поділитись своїми задумами, їдеями, адже сюди з’їхалося чимало яскравих особистостей: музиканти, вокалісти, хореографи, дизайнери, майстри декоративно-ужиткового мистецтва. Кульмінацією форуму стало яскраве дійство – фестиваль «Кобзареві джерела» і великий гала-концерт. Глядачам особливо запам’яталися виступи гурту «Кралиця», що зачарував таким далеким, але таким рідним і близьким фольклором; фолк-реггі гурту «Чорнобривці», який прибув на прохання канівчан уже вдруге; мелодійністю звучання фолк-рок гурт «Евфонія», патріотичний  гурт «Н.А.Т.А.», що виступав з власними творами. Присутні були в захваті від звучання молодих та сильних голосів Вікторії Кондуракій, Олени Матвієнко, Дар’ї Ніколаєнко, Аліни Сови, Богдани Друзь – майбутніх зірок сцени, адже дівчата навчаються в Київській муніципальній академії естрадного і циркового мистецтв. Ректор академії –  Заслужений діяч мистецтв України В.В.Корнієнко  і для цих студентів пісня, її виконання – це їх професія, це стиль їхнього життя. Всі вони мають надзвичайну харизму і невичерпну душевну енергію.

Всім, хто бачив їх на сцені мали бажання приєднатись до їх щасливої студентської родини. Природна музична обдарованість студентів зустрілася з професійною довершеністю викладачів. Хочеться подякувати викладачам вокалу і ректору Владиславу Вікторовичу Корнієнко.

Мовою танцю чудово спілкувалися з присутніми граціозні дівчата із зразкового хореографічного ансамблю «Лелеченьки», що прибув з Харкова і вихованці місцевого хореографічно-спортивного клубу «Івазар».

Високу професійну майстерність продемонстрували студенти Канівського коледжу культури і мистецтв. Твори Тараса Шевченка майстерно звучали з вуст Івана Барковського. Хочеться також відзначити солістів Маценко Софію та Реньгач Діану, а також віртуозне виконання гітариста Анатолія Глека.

А між виступами молодих виконавців звучали патріотичні заклики талановитих ведучих Аліни Тригуб і Олексія Зорова, Олени Гончаренко та Романа Забуги – любити свою Україну, свій народ. А коли зазвучав сильний могутній голос тендітної ведучої і професійної співачки Аліни Тригуб «Боже Україну збережи», всі учасники вийшли на сцену з українською символікою і  підхопили «Господи! Помилуй нас» – всі присутні в залі, не змовляючись, встали і теж співали далі разом – то така сила і така невимовна гордість і радість охопила всіх присутніх за рідну неньку Україну, за її народ, що мимо волі, розумієш – Україна є, була і буде вічно жити у віках – Незалежна і Єдина!   

Учасники форуму намагалися через пісні, художні та хореографічні номери, власноруч виготовлені вироби декоративно-ужиткового мистецтва донести глядачам основну ідею форуму – формування громадянської позиції і національно-патріотичне виховання молодого покоління. І це їм удалося.  Виховання дітей та молоді засобами мистецтва є найбільш ефективним вихованням. Всеукраїнський молодіжний мистецький форум «Кобзареві джерела» є великою подією в житті талановитої молоді. Він  сприяє патріотичному і духовному вихованню дітей та молоді, підвищенню морального та духовного рівня,  розвитку почуття гордості за свій народ, за свою державу, є символом дружби молодого покоління різних національностей, надії, творчості і натхнення, здійснення мрій та добрих задумів, сприяє піднесенню і розквіту держави.

Власна інформація

WayBe

28 вересня 2016, 16:54

Теги статті:
фестиваль  Кобзареві джерела  
Голосів:
2
02

Всього коментарів: 1

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"