Мандрівник уже крокує Черкащиною. А до Канева планує прибути 21 вересня. Саме тут, в Успенському (Юріївському) соборі, у далекому 1861 році відбулася прощальна панахида, а прах Тараса Шевченка перед похованням перебував у цьому храмі упродовж двох днів. Руслан запрошує всіх охочих долучитися й пройти останнім шляхом Кобзаря спільно.

За маршрутом у майже 800 кілометрів волонтер стартував на День Незалежності України з прифронтового Слов’янська. Він пройде східними і північно-східними землями через території семи областей країни.

Руслан часто зустрічається з жителями лівобережної України, котрі теж небайдужі до долі Вітчизни. Це зазвичай відбувається біля кобзаревих пам’ятників. За понад 15 років досліджень монументальної спадщини Кобзаря він сфотографував понад 1300 пам’ятників у 30 країнах.

Своєю ходою Руслан Теліпський підтримує воїнів України, ветеранів АТО та українських бранців Кремля, які борються за свою волю, не припиняючи голодування.

Уже пройдено сотні сіл, багато міст. Попереду — Канів, куди Руслан має намір дійти 20 вересня увечері, а 21 вересня — доземно вклонитися Кобзареві на його могилі.

Перший подібний проект волонтер реалізував 10 років тому. Його шлях пролягав до Тарасової гори від Луцька через території дев’яти областей України.