kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > White Pride 

Мітинг проти підвищення цін на проїзд. Черкаси

24 березня у Черкасах був проведений мітинг «Проти підвищення цін на проїзд у міському транспорті». Перед будівлею Міськвиконкому зібралися активісти Автономного Спротиву та небайдужа національно свідома молодь міста, представники місцевих націоналістичних партій та організацій, неформальних рухів, схвильовані люди старшого покоління. Всього в цей прийшли висловити свою незгоду близько 50 осіб.

Передусім, групою молоді був розгорнутий банер «Сьогодні «економічно обґрунтовано» підняті ціни на проїзд – Завтра «економічно необґрунтованим» стане наше існування», який висловлював нашу оцінку рівня соціального захисту населення та елементарні вади капіталістичної системи відносин, коли ціни будуть підніматись на все і завжди, незалежно від думки народу, бо незважаючи на всю ліберальну демагогію щодо цінності життя індивідуума, на першому місці завжди стоятиме вигода. Певний елемент інтерактивності був доданий, коли всім, хто відгукнувся на запрошення до мітингу, було запропоновано прямо на місці зробити своє невеличке послання до місцевої влади, використовуючи ватман та маркер.

Ведучий заходу наголосив, що незважаючи на всі реформи, на все «покращення життя вже сьогодні», незважаючи на те, що «жить стала лєгчє, жить стала вєсєлєє», ми все ще живі! Наш народ живий і ми будемо боротися за свій життєвий простір незважаючи ні на що.

Щодня ми бачимо з екранів телевізорів задоволені обличчя «властителів» наших життів, котрі запевняють нас у тому, що ми живемо в найкращій країні, що ми маємо бути найщасливішим народом. А потім, нарешті відволікнувшись від яскравої картинки зомбо-телебачення, повернувшись у страшну реальність, ми бачимо все інакше. Ми бачимо цю руїну! Ми бачимо безробіття, що вдало пояснюється тимчасовим незручностями, ми бачимо тотальну бідність, що вдало списується на попередні уряди, ми бачимо брудне місто, про що взагалі ніхто мови не веде, ми бачимо зруйновану систему медицини, що зупинилась на рівні розвитку 60-х років, ми бачимо зруйновану систему освіти, над якою тільки експерименти проводять, жодним чином не покращуючи її якість. Це руїна! Це тотальна руїна! Масовий алкоголізм, наркоманія, злочинність! Відсутність будь-якого соціального захисту, прав, свобод! Відсутність законів для нас, плебеїв! І на справедливе обурення ми отримуємо одну стандартну відповідь: «Немає грошей».

Немає?! Але ж в той же час ми бачимо відверту показну розкіш представників олігархічних кланів, ми бачимо сотні мільйонів гривень, витрачених на псевдо діяльність депутатів та чиновників всіх рівнів, ми бачимо два стандарти життя: для нас, бидла, та для них. Різні дороги, різні міста, різне житло, різні лікарні, освіта, наука.. Але в першу чергу – різні закони! Проблемка невеличка тільки в тому, що МИ не вважаємо себе бидлом! І тому НАС така доля не влаштовує!

То звідки ж гроші? Чесно зароблені? Може в лотерею виграні? Чи держава багата настільки в нас? А насправді ж весь цей владно-олігархічний Едем фінансуємо ми! Ми, як громадяни цієї псевдо країни! Ми платимо податки, ми платимо величезні пенсійний збір, часто не доживаючи навіть до пенсії, ми мовчки спостерігаємо за підвищенням цін, збагачуючи тих самих покидьків, власників крупного капіталу, що називаються чомусь елітою. Це свято на наших кістках фінансується за НАШ рахунок! Таким чином МИ стаємо головними спонсорами нашого зубожіння!

А тим часом, скільки вовка не корми… Апетити ростуть! Стандарти життя наших богів з приходом нової влади підвищено. Потрібні нові зарплати, нові автомобілі, якісно нові житлові умови, феєричні бенкети, та й насамкінець величезні гроші на рекламу «Покращення життя». Але цим додатковим коштам немає звідки взятись! Економіка розвалюється, заводи зупиняються, малий бізнес роздавлений, вітчизняний виробник забутий! І знову ж таки грошей можна трішки взяти з бездонного мішка під назвою НАРОД! Варіант єдино правильний. Процес запущено. Газ! Комунальні послуги! Електроенергія! Податки! Пенсійний вік! Продукти харчування! Медикаменти! Декларуючи рівень інфляції на рівні 10 відсотків хтось напевне забуває про те, що більшість з вищезазначеного виросла в ціні як мінімум вдвічі! Щодня у нас забирають все більше! Щодня нас ставлять на межі виживання! Але ми живемо!

З 2-го березня цього року чергова така новина ввела у шок жителів міста Черкаси. На додачу до комунального геноциду тепер ми маємо підвищення цін на проїзд у міському транспорті. Це черговий удар по нашим кишеням, які чомусь не мають тенденції наповнюватись. Ціни ростуть – зарплати зменшуються! І ніхто не спитав у народу, ніхто навіть не пояснив точно причину такого підвищення. Нас знову просто поставили перед фактом.

Тому ми сьогодні зібралися для того, висловити свої вимоги до місцевої влади! Ми вимагаємо від влади. Вимагаємо, як народ, який представляє наша влада.

Ми є свідками того, як невпинно зростають тарифи на комунальні послуги та ціни у громадському транспорті. Дана тарифна політика є незбалансованою. Ми вимагаємо передусім дотримання Конституції України, адже зараз фактично відбувається порушення прав і свобод громадян. Це стосується головне того, що черкащанам просто не роз`яснюють причини та механізм ціноутворення перед тим як підняти тарифи. Проблема стоїть надзвичайно гостро, адже заробітні плати лишилися на тому ж рівні, а ціни почали зростати на все. Питання торкається і тарифів ЖКГ, і ціни на газ, яка, з високою вірогідністю, для населення ще зростатиме, і ціни на електроенергію та продукти харчування. Останньої краплею для жителів міста стало підвищення цін на проїзд у міському транспорті, що суттєво позначається на фінансовому стані більшості користувачів даного транспорту. Наша вимога одна - повернення старої ціни! Наша вимога до місцевої влади одна - соціальний захист населення нашого міста, шляхом утримання ціни на проїзд у автобусних маршрутах на рівні 1,75 коп.

Вихід з ситуації є! Варіантів насправді багато! Варіант №1: соціальний захист населення за допомогою жорсткого контролю ціноутворення, встановленого нормативними актами. Варіант №2: соціальний захист населення шляхом надання дотацій автоперевізникам, депутатам обласної ради, на компенсацію збитків, які вони можливо понесуть в результаті зниження цін. Варіант №3: надання податкових чи інших пільг тим авто перевізникам, котрі будуть утримувати вартість проїзду на рівні 1,75 гривень.

Шляхи вирішення даного питання мають обирати ті, хто представляє НАС, як народ, у органах місцевої влади, ті, хто отримує заробітну платню із наших кишень. Але ми вимагаємо швидкого вирішення даного питання! Ми – це прості жителі нашого міста, яким не байдужі проблеми народу сьогодні та зубожіння наступних поколінь. Також ми звертаємося до всіх небайдужих черкащан: не мовчіть! Мовчання призводить тільки до ще більшого нахабства, до ще більшого економічного та соціального тиску на всіх вас!

По завершенню мітингу, його учасники склали та подали петицію до Черкаського міського голови з вимогою повернення цін на проїзд на попередній рівень.

P.S. Як стало відомо, ввечері того ж дня, працівники міліції, погрожуючи фізичним тиском та арештом, прямо на вулиці, незаконно зібрали у деяких учасників мітингу особисті дані та ідентифікаційні номери мобільних телефонів.

Джерело - Реактор

White Pride

26 березня 2011, 09:52

Теги статті:
мітинг   ціни на проїзд  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 1

Сторінка коментарів: 1
slavikf

26 березня 2011, 10:37

IP: 91.124.112.xxx
Рейтинг: 0
White Pride, http://anonym.to/?http://www.reactor.org.ua/ О_о, все настільки погано?

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"