kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Податкова 

Податкова консультує

Податковий календар на травень

10 травня

Граничний термін подання:

декларації платника єдиного податку за 1 квартал 2012 року (для платників єдиного податку 2-4 груп)

податкового розрахунку (форма 1 ДФ) за 1 квартал 2012 р.

декларації податку на прибуток за 1 квартал 2012 року

декларації екологічного податку за 1 квартал 2012 року

декларації збору за спеціальне використання води за 1 квартал 2012 року

декларації збору за паркування за 1 квартал 2012 року

декларації туристичного збору за 1 квартал 2012 року

15 травня

Граничний термін подання:

звіту про використання РРО та КОРО (розрахункових книжок) за квітень 2012р.

Граничний термін сплати:

авансового внеску з ЄСВ на 2012 рік для фізичних осіб-підприємців на загальній системі оподаткування

авансового внеску з ПДФО на 2012 рік

збору за здійснення окремих видів діяльності (патенту) за червень 2012р.

18 травня

Граничний термін сплати:

єдиного податку за 1 квартал 2012 року (для платників єдиного податку 3 та 4 груп)

єдиного податку за травень 2012р. (для платників єдиного податку 1 та 2 групи)

ЄСВ для фізичних осіб-підприємців із спрощеною системою оподаткування за квітень 2012р.

податку на прибуток за 1 квартал 2012 року

екологічного податку за 1 квартал 2012 року

збору за спеціальне використання води за 1 квартал 2012 року

збору за паркування за 1 квартал 2012 р.

туристичного збору за 1 квартал 2012 р.

21 травня

Граничний термін подання:

звіту про нараховану зарплату та ЄСВ за найманих працівників за квітень 2012р.;

декларації ПДВ за квітень

декларації плати за землю за квітень (для тих, хто обрав декларування щомісяця)

розрахунку суми збору на розвиток виноградарства та хмелярства за квітень 2012 року

30 травня

Граничний термін сплати:

ПДВ за квітень 2012 року

плати за землю (земельний податок та/або орендна плата) за квітень 2012 року

збору на розвиток виноградарства та хмелярства за квітень 2012 року


Податкова консультує

Згідно з пп. 164.2.14 п. 164.2 ст. 164 Податкового кодексу України до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу включається, зокрема, дохід у вигляді неустойки (штрафів, пені), сум відшкодування матеріальної або немайнової (моральної) шкоди, крім сум, що за рішенням суду спрямовуються на відшкодування збитків, завданих платнику податку внаслідок заподіяння йому матеріальної шкоди, а також шкоди життю та здоров'ю.

Виходячи з наведених норм Податкового кодексу сума відшкодування матеріальних збитків, яка за вироком суду відшкодовується громадянину підприємством внаслідок заподіяння шкоди його здоров'ю чи майну, не включається до оподатковуваного доходу та не підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб.

Суми відшкодування моральної шкоди, які відшкодовуються громадянину внаслідок заподіяння шкоди здоров'ю громадянина чи його майну, не включаються до переліку доходів, які звільняються від оподаткування податком на доходи фізичних осіб, передбаченого ст. 165 Податкового кодексу. Таким чином, зазначені суми є доходом громадянина і підлягають оподаткуванню на загальних підставах за ставками, визначеними п. 167.1 ст. 167 цього Кодексу.

Відповідно до ст. 168 зазначеного Кодексу податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов'язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок. Податок сплачується (перераховується) до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу єдиним платіжним документом. Банки приймають платіжні документи на виплату доходу лише за умови одночасного подання розрахункового документа на перерахування цього податку до бюджету. Якщо оподатковуваний дохід надається у негрошовій формі чи виплачується готівкою із каси податкового агента, податок сплачується (перераховується) до бюджету протягом банківського дня, що настає за днем такого нарахування (виплати, надання).

Суб'єкт господарювання, який відшкодовує громадянину моральну шкоду, є податковим агентом щодо нарахованих доходів і зобов'язаний утримати й перерахувати податок до бюджету згідно з положеннями Податкового кодексу.

Вперше разом з податковою декларацією платникам податку на прибуток необхідно подати перелік доходів та витрат у розрізі контрагентів – платників єдиного податку


  Податкову декларацію з податку на прибуток підприємств за І квартал 2012 року платникам податку необхідно подати до органів державної податкової служби за новою формою не пізніше 10 травня 2012 року.

    Нові форми декларацій визначено Наказами Міністерства фінансів України від 28.09.2011 № 1213 «Про затвердження форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємства» та від 28.10.2011 № 1352 «Про затвердження форми Податкової декларації про результати спільної діяльності на території України без створення юридичної особи».

 Крім того, звертаємо увагу, що платникам податку на прибуток разом з податковою декларацією вперше необхідно подати перелік доходів та витрат платника податку у розрізі контрагентів – платників єдиного податку, до якого має бути включено операції, здійснені таким контрагентом (п.152.3 ст. 152 Податкового кодексу України).

 Перелік доходів і витрат у розрізі контрагентів-платників єдиного податку зазначається у додатку ОК до Податкової декларації з податку на прибуток підприємства, затвердженому наказом Міністерства фінансів України від 21.12.2011 № 1684 «Про внесення змін до деяких наказів Міністерства фінансів України».

    Нагадаємо, нові форми декларацій розміщені на веб-сайті ДПС України у розділі «Загальнодержавні податки» (підрозділ «Податок на прибуток підприємств»).

 

 

 

 

   Держслужбовці не повинні подавати 7 додаток до податкової декларації про майновий стан і доходи




  З 28 квітня 2012 року набуває чинності Закон України „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо впорядкування податкового декларування”.
    Відповідно до внесених змін, держслужбовці подаватимуть декларацію лише у разі отримання доходів:
    а) які згідно з нормами розділу IV Податкового Кодексу не підлягають оподаткуванню під час їх нарахування чи виплати, але не є звільненими від оподаткування, наприклад, доходи від продажу інвестиційних активів;
    б) від особи, яка не є податковим агентом, наприклад, від іншої фізичної особи;
    в) іноземні доходи;
    г) які оподатковуються за ставками 15-17%, виплачуються платнику податку двома або більше податковими агентами, і при цьому загальна сума таких доходів за будь-який календарний місяць перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (для 2011 року – 9410 грн.).
    Вимога щодо обов’язкового заповнення додатку №7 до податкової декларації про майновий стан і доходи державними службовцями, посадовими особами органів місцевого самоврядування, особами, які претендують на зайняття посад державного службовця або в органах місцевого самоврядування, суддями, кандидатами на обрання суддею, народними депутатами України, кандидатами на пост Президента України, у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, міських рад та на посаду сільського, селищного, міського голови з 28.04.2012 скасовується.
   

Податкову декларацію за I квартал платникам єдиного податку необхідно подати до 10 травня

Канівська об'єднана державна податкова інспекція нагадує, що суб'єкти господарської діяльності, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку і звітності та обрали для себе другу, третю й четверту групу, подають податкову декларацію протягом 40 календарних днів після закінчення звітного кварталу.
Тобто, платники єдиного податку звітують та сплачують: 

Група спрощеного оподаткування

Кінцевий термін подачі декларації (включно)

Кінцевий термін сплати податку (включно)

I група

1 раз в рік

авансовий платіж не пізніше 20 числа щомісячно

II група

до 10 травня

авансовий платіж не пізніше 20 числа щомісячно

III група

до 10 травня

до 18 травня

IV група

до 10 травня

до 18 травня

 

На зустріч майбутньому з електронною податковою звітністю !

 

Одним із завдань, які виконуються ДПС України, є впровадження електронного контролю за обігом ПДВ шляхом залучення платників податків до подання податкової звітності та реєстрів податкових накладних у електронному вигляді.

Електронна податкова звітність полегшує роботу бухгалтерів підприємств, адже паперовий документообіг трудомісткий. Витрати часу, сил та людської енергії навряд чи можна назвати виправданими сьогодні, коли електронні технології розвиваються майже зі швидкістю світла. Адже важко навіть уявити своє нинішнє життя без таких звичних для нас тепер пристроїв, як телевізор, мобільний телефон, комп'ютер. Стрімко опановує усі сфери нашого життя і мережа Інтернет.

   Для налагодження електронного звітування потрібен лише комп'ютер, відповідне програмне забезпечення та вихід у мережу Інтернет. Однією з важливих переваг електронної податкової звітності є простота і доступність у користуванні програмним забезпеченням, яке безкоштовно розповсюджується серед платників податків. Наприклад, електронна сторінка, що виникає на екрані комп'ютера, подібна до паперового звітного документу. Бухгалтеру необхідно лише заповнити податковий документ та відправити лист електронною поштою. Електронна звітність дозволяє значно економити час. А час є найціннішою категорією, адже, на відміну від грошей, його неможливо повернути.

  Для зручності програмне забезпечення для формування, подання та збереження податкової звітності, а також реєстру податкових накладних в електронному вигляді надається платникам безкоштовно у податковій інспекції . Програмне забезпечення можна також завантажити з Web-сайту ДПС України (www.sts.gov.ua) та, уклавши відповідний договір з податковою інспекцією, розпочати подавати звітність, не виходячи з офісу.                             

 

 

Обговорення автоматичного відшкодування ПДВ

 

З нагоди відзначення першої річниці дії сервісу автоматичного відшкодування ПДВ Канівська ОДПІ провела зустріч з ТОВ «Агроекопродукт», які є потенційними кандидатами на отримання автоматичного бюджетного відшкодування.

«В сфері адміністрування податку на додану вартість спостерігається помітний прогрес: як у плані нарощення обсягів поточного бюджетного відшкодування, так і в частині скорочення державної заборгованості з цього податку», - зазначила перший заступник начальника інспекції Верхогляд Надія Миколаївна

Виходячи із встановленого законодавством переліку критеріїв, можуть претендувати на автоматичне бюджетне відшкодування ПДВ платники, фінансові результати діяльності яких свідчать про наявність належного рівня податкової культури, відсутність ознак мінімізації податкових зобов’язань, застосування прозорого механізму формування сум бюджетного відшкодування ПДВ.

Податковими органами в 2011 році проводилася системна робота із залучення сумлінних платників ПДВ.

Про формування та подання податкової звітності платників ПДВ в електронному вигляді розказав Сидорчук Юрій Захарович, начальник відділу інформатизації та обліку платників податків.
Враховуючи той фактор, що одним із критеріїв, що дають право на автоматичне бюджетне відшкодування податку на додану вартість є виплата середнього заробітку по підприємству на рівні не менше 2,5-кратного розміру законодавчо встановленої мінімальної зарплати протягом кожного з чотирьох кварталів, що передували заявці на отримання автовідшкодування, питання легалізації заробітної плати знаходиться на постійному контролі податкової служби.

Під час обговорення представники ТОВ «Агроекопродукт» висловили свій погляд на ситуацію з поверненням ПДВ, погодились, що саме автоповернення пом'якшило багаторічну ПДВ-проблему української економіки.

 

  Які СГ (ЮО) можуть обрати ставку ЄП у розмірі 3 відсотки?

 Відповідно до пп. 4 п. 293.8 ст. 293 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) ставка єдиного податку, визначена для четвертої групи у розмірі 3 відсотки, може бути обрана: а) суб'єктом господарювання, який зареєстрований платником податку на додану вартість відповідно до розділу V ПКУ, у разі переходу ним на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу; б) платником єдиного податку, який зареєстрований платником податку на додану вартість відповідно до розділу V ПКУ, у разі добровільної зміни ставки єдиного податку шляхом подання заяви щодо зміни ставки єдиного податку не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку календарного кварталу, в якому буде застосовуватися нова ставка; в) суб'єктом господарювання, який не зареєстрований платником податку на додану вартість, у разі його переходу на спрощену систему оподаткування шляхом реєстрації платником податку на додану вартість відповідно до розділу V ПКУ і подання заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу, в якому здійснено реєстрацію платником податку на додану вартість; г) платником єдиного податку, що застосовує ставку єдиного податку в розмірі 5 відсотків, у разі постачання ним послуг (робіт) платникам податку на додану вартість і якщо обсяг такого постачання за останні 12 календарних місяців сукупно перевищує обсяг, визначений пунктом 181.1 статті 181 розділу V ПКУ, та реєстрації такого платника єдиного податку платником податку на додану вартість у порядку, встановленому розділом V ПКУ, шляхом подання заяви щодо зміни ставки єдиного податку не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу, в якому здійснено реєстрацію платником податку на додану вартість.

 

Чи може ЮО-платник ЄП за власним бажанням змінити ставку ЄП протягом звітного року?

 Відповідно до пп. "г" пп. 4 п. 293.8 ст.293 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) ставка єдиного податку, визначена для четвертої групи (юридичні особи) у розмірі 3 відсотки, може бути обрана платником єдиного податку, що застосовує ставку єдиного податку в розмірі 5 відсотків, у разі постачання ним послуг (робіт) платникам податку на додану вартість і якщо обсяг такого постачання за останні 12 календарних місяців сукупно перевищує обсяг, визначений пунктом 181.1 статті 181 розділу V ПКУ, та реєстрації такого платника єдиного податку платником податку на додану вартість у порядку, встановленому розділом V ПКУ, шляхом подання заяви щодо зміни ставки єдиного податку не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу, в якому здійснено реєстрацію платником податку на додану вартість. Згідно з пп. 5 п. 293.8 ст.293 ПКУ у разі анулювання реєстрації платника податку на додану вартість у порядку, встановленому розділом V ПКУ, платники єдиного податку зобов'язані перейти на сплату єдиного податку за ставкою у розмірі 5 відсотків або відмовитися від застосування спрощеної системи оподаткування шляхом подання заяви щодо зміни ставки єдиного податку чи відмови від застосування спрощеної системи оподаткування не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу, в якому здійснено анулювання реєстрації платником податку на додану вартість. Отже, юридична особа – платник єдиного податку має право на зміну ставки єдиного податку протягом звітного року, з урахуванням норм п. 293.8 ст. 293 ПКУ, шляхом подання заяви щодо зміни ставки єдиного податку не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу, в якому здійснено реєстрацію платником податку на додану вартість або анулювання реєстрації платником податку на додану вартість.

 

 

 

Якщо плануєте перейти на спрощену систему оподаткування з наступного кварталу.

 

Якщо підприємець вирішить перейти на спрощену систему оподаткування протягом року, то він повинен врахувати наступне:

♦ рішення про перехід на спрощену систему оподаткування може бути прийняте тільки один раз протягом календарного року;

♦ заяву про вибір спрощеної системи оподаткування слід подавати не пізніше, ніж за 15 календарних днів до початку того кварталу, з якого підприємець бажає стати платником єдиного податку.

   Необхідно звернути увагу і на те, що підприємці, які переходять на спрощену систему оподаткування із загальної, до заяви про вибір спрощеної системи оподаткування обов'язково додають розрахунок доходу за попередній календарний рік, здійснений за правилами, чинними для платників єдиного податку (тобто за минулий рік потрібно розрахувати такий показник, як «дохід платника єдиного податку»). При цьому, якщо минулого року підприємець припинив діяльність (його знято з державної реєстрації), а цього року знову зареєструвався і має намір стати платником єдиного податку, то він повинен, показати всі доходи за минулий рік, у тому числі й від тієї діяльності, яку було припинено. Форму розрахунку доходу за минулий рік затверджено наказом Міністерства фінансів України від 20.12.2011 № 1675.

   Свідоцтво платника єдиного податку видається у податковій інспекції протягом 10 календарних днів після отримання заяви від підприємця.

  Необхідно пам'ятати і те, що оригінал такого свідоцтва потрібно ретельно зберігати і пред'являти контролюючим органам при перевірці. А от копія його повинна розміщуватися на робочому місці найманого працівника підприємця.             

 

 

Декларування доходів громадян, отриманих у 2011 році в запитаннях та відповідях


  Канівська ОДПІ  провела телефонний сеанс „гаряча” лінія на тему: „Особливості декларування доходів громадян, отриманих у 2011 році”.

Пропонуємо відповіді на деякі з питань, які надійшли під час її проведення.
    Який термін подання фізичною особою декларації про майновий стан і доходи за звітний рік?
    Відповідно до пп.49.18.4 п.49.18.ст.49 Податкового кодексу України від 02.12.10 № 2755, декларація про майновий стан і доходи за 2011 рік подається до 1 травня 2012 року
    Чи зберігається право на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року на наступні податкові роки?
    Ні, якщо платник податку не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься (пп.166.4.3 п.166.4 ст.166 Податкового кодексу України).
    Який термін повернення податку на доходи фізичних осіб платнику податку внаслідок застосування права на податкову знижку?
    Відповідно до п.179.8 ст.179 Податкового кодексу України сума, що має бути повернена платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.
    Чи відображається у декларації про майновий стан і доходи платника податків доходи, отримані у вигляді спадщини за нульовою ставкою?

Відповідно до п.174.3 ст.174 Податкового кодексу України, дохід у вигляді вартості успадкованого майна (кошти, майно, майнові чи немайнові права) у межах, що підлягає оподаткуванню, включається спадкоємцями до складу загального річного доходу платника податку і зазначається у річній податковій декларації, крім спадкоємців-нерезидентів, які зобов’язані сплатити податок до нотаріального оформлення об’єктів спадщини та спадкоємців, що оподатковуються за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб.

 

Приватний підприємець — платник єдиного податку має декілька торговельних точок. Чи повинен підприємець вести книги обліку доходів та витрат по кожній торговельній точці?


Відповідно до пп. 296.1.1 п. 296.1 ст. 296 гл. І р. ХIV Податкового кодексу України від 02.12.10 №2755-VI (далі - Кодекс) платники єдиного податку першої і другої груп та платники єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість, ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів.
Підпунктом 296.1.2 зазначеного пункту встановлено, що платники єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість, ведуть облік доходів та витрат за формою та в порядку, що встановлені Міністерством фінансів України.

Форма книги обліку доходів та порядок ведення затверджені наказом Міністерства фінансів України від 15.12.11 №1637 "Про затвердження форм книги обліку доходів і книги обліку доходів і витрат та порядок їх ведення" (далі - Порядок), який зареєстрований в Міністерстві юстиції України від 27.12.11 за №1534/20272.

Згідно із Кодексом та Порядком не передбачено ведення книги обліку доходів і книги обліку доходів і витрат по кожній торговельній точці чи кожним найманим працівником.

Чи може адвокат застосовувати спрощену систему оподаткування?

      Адвокатська діяльність регулюється Законом України від 19 грудня 1992 року №2887-ХІІ "Про адвокатуру" із змінами та доповненнями (далі – Закон). Відповідно до статті 4 Закону адвокат має право займатись адвокатською діяльністю індивідуально, відкрити своє адвокатське бюро, об'єднуватися з іншими адвокатами в колегії, адвокатські фірми, контори та інші адвокатські об'єднання, які діють відповідно до цього Закону та статусів адвокатських об'єднань. Згідно статті 42 Господарського кодексу України підприємництво - це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб'єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку. Отже, адвокатська діяльність не є господарською і, зокрема, підприємницькою, у значенні ст. 3 Господарського кодексу України, а адвокат не є суб'єктом господарювання, який здійснює підприємницьку діяльність. Статтею 291.3 Податкового кодексу України визначено, що обрати спрощену систему оподаткування може юридична особа чи фізична особа - підприємець. Виходячи з вищевикладеного, адвокат не є фізичною особою - підприємцем і не може застосовувати спрощену систему оподаткування.

Для обов’язкової реєстрації платником ПДВ необхідно, щоб обсяги постачання були більше 300 тис. грн.  Чи враховується в зазначений обсяг суми поворотної та  безповоротної фінансової допомоги?

       Відповідно до ст.181.1 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI, із змінами і доповненнями, особа, у якої загальна сума від здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню згідно з цим розділом, у тому числі з використанням локальної або глобальної комп'ютерної мережі, нарахована (сплачена) такій особі протягом останніх 12 календарних місяців, сукупно перевищує 300000 гривень (без урахування податку на додану вартість), зобов'язана зареєструватися як платник податку на додану вартість в органі державної податкової служби за своїм місцезнаходженням (місцем проживання) з дотриманням вимог, передбачених статтею 183 цього Кодексу, крім особи, яка є платником єдиного податку.

    З урахуванням визначення поняття постачання товарів/послуг (пп.14.1.185 і 14.1.197 ст.14 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI, із змінами і доповненнями, при визначенні загального обсягу оподатковуваних операцій звітного періоду для реєстрації (обов’язкової або добровільної) особи як платника ПДВ враховуються обсяги операцій, що підлягають оподаткуванню за основною чи нульовою ставкою ПДВ, звільнених та тимчасово звільнених від оподаткування ПДВ.

 

Центр обслуговування платників податків розпочинає роботу

Створити комфортні умови для платників податків - мешканців Канева та району для забезпечення ними повноти і своєчасності сплати до бюджету податків і зборів; надання їм комплексу послуг з отримання довідок, дозвільних документів, податкових консультацій; удосконалення процесу приймання звітності від суб'єктів господарювання, в тому числі засобами E-mail; забезпечення швидкого доступу платника до інформації, таке завдання перед собою поставили канівські податківці, створючи Центр обслуговування платників податків, який почне функціонувати з третього кварталу 2012 року.
Для цього на першому поверсі  Канівської ОДПІ для платників податків працюватиме  зал, де  впроваджуються стандартизовані та прозорі форми і методи обслуговування платників податків.

Зокрема, можна буде отримати такі послуги:

- адміністративні послуги, зокрема видача довідок та дозвільних документів;

- податкові консультації та можливість ознайомитись з періодичними виданнями на податкову тематику,

- проведення звірок нарахованих та сплачених сум податків і зборів,

   -здійснення обслуговування платників податків працівниками управління оподаткування юридичних та фізичних осіб, податкового контролю, погашення прострочених податкових зобов‘язань та ін. Тут платники податків, контактуючи безпосередньо з фахівцями ДПІ, зможуть отримати широкий спектр послуг, пов'язаних з адмініструванням та сплатою податків і зборів, контрольно-перевірочною роботою, погашенням податкового боргу,  та вирішити ряд актуальних питань, які виникають у суб‘єктів господарювання.  Також можна буде отримати практичну допомогу по заповненню податкової звітності.

 Також буде проводитися приймання податкової звітності та вхідної кореспонденції.

 У вестибюлі та залах інспекції на інформаційних стендах розміщено всю необхідну інформацію: нормативна база, різноманітні довідники, поточні податкові оголошення та новини, взірці заповнення податкової звітності,  а буде розміщено скриньку для побажань та пропозицій щодо удосконалення податкового законодавства та поліпшення роботи органів ДПС.

WayBe

9 травня 2012, 06:46

Теги статті:
податки  ОДПІ  
Голосів:
1
01

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"