kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Дніпрова зірка 

Канівська ГАЕС: «за» і «проти» - у дискусії народжується істина

Із метою обговорення питань, що стосуються спорудження гідроакумулюючої електростанції на Канівщині, на середу, 12 жовтня ц.р. у Черкасах було заплановано засідання робочої групи Черкаської облдержадміністрації щодо вивчення питань, пов'язаних із будівництвом Канівської ГАЕС. Про результати засідання читайте в наступному випуску «Нової енергії Канева».

Сьогодні ми пропонуємо читачам ознайомитися із думками канівців щодо будівництва ГАЕС, висловленими декілька років тому. Чи змінилася з того часу думка людей? Запрошуємо читачів до дискусії. Ваші ідеї, пропозиції, зауваження будуть опубліковані на тематичній сторінці в газеті "Дніпрова Зірка".

Василь КОСЬЯНЕНКО, екс-голова Канівської міськрайонної громадської органі-зації інвалідів "Союз. Чорнобиль. Україна":

- Із 47 років мого трудового стажу 41 рік я працював на будівництві гідроелектростанцій, тому я, звісно, підтримую ідею будівництва Канівської ГАЕС. На користь цієї ідеї наведу декілька аргументів.

Перший аргумент: спосіб, в який вироблятиме електроенергію гідроакумулююча станція, економічно вигідний. Використовуючи дешеву електроенергію у нічний час, ГАЕС буде наповнювати верхнє водоймище, а видаватиме електроенергію у години пік, коли її вартість зростатиме в рази. Я пам'ятаю часи, коли розпочиналось будівництво Канівської ГАЕС. Тоді вона планувалася як найбільша в Європі. Потім проект було переглянуто й зменшено заплановані потужності, але значну час-тину робіт було виконано, і тепер нам не потрібно починати з нуля.

Другий мій аргумент на підтримку будівництва: робочі місця, що з'являться під час спорудження ГАЕС. Багато канівців у свій час поїхали з міста в пошуках роботи - у Київ, у Черкаси, інші міста України, за кордон. Я дуже хочу, щоб люди, особливо молоді,  могли повернутися до рідного міста, а це можливо лише тоді, коли їм буде де працювати. Відомо, що зараз у Каневі знайти гідну роботу проблематично. Будівництво, на якому буде задіяна не одна тисяча кваліфікованих робітників, допоможе вирішити цю проблему.

Третій аргумент - замовники вкладатимуть кошти не лише в будівництво, частина їх піде на розвиток інфраструктури - на ремонти шкіл, дитсадків, будівництво нового житла. Це велика підтримка для Канева й Канівського ра-йону.

Крім того, новозбудована ГАЕС сплачуватиме податки в бюджет Канівського району, де, як відомо, багато проблемних питань, які вирішити без фінансів неможливо: ті самі ремонти доріг, утримання закладів освіти тощо. Це четвертий аргумент на підтримку будівництва.

Назву ще один, п'ятий аргумент: будівництво ГАЕС стане конкурентом роботодавцям міста й району, оскільки люди, бажаючи мати більшу заробітну плату, залишатимуть старі робочі місця й переходитимуть на будівництво. У свою чергу, роботодавці будуть змушені піднімати заробітну плату працівникам і покращувати умови праці, аби утримати кваліфіковані кадри. Це теж неабиякий плюс для канівчан.

Микола КОБЕЛЯКСЬКИЙ, заслужений тренер, чемпіон і рекордсмен світу та Європи з гирьового спорту, Почесний громадянин м. Канів:

- Знову, як і декілька років тому, ми повертаємось до дискусії на тему: чи потрібна Каневу Канівська ГАЕС. Як людина, яка віддала цьому місту свої найкращі роки, як колишній екскурсовод, який провів по Каневу більш як 10 тисяч екскурсій, скажу - нам пощастило жити й працювати в Каневі. Це дивовижне місто з унікальною природою. Ми повинні зберегти цю унікальність. Будівництво ще одного промислового об'єкту обов'язково позначиться на майбутньому зовнішньо-му вигляді Канева. Не буду заглиблюватись у питання безпеки, в тому числі, й радіаційної та екологічної, що гостро постануть, якщо ми дозволимо збудувати Канівську ГАЕС. Я пам'-ятаю Дніпро таким, яким він був до спорудження Канівської ГЕС. Так, дійсно, будівництво гідроелектростанції дозволило розбудувати Канів, зробити з нього справжнє місто. Але тепер ситуація інша - будівництво і запуск Канівської ГАЕС може знищити Зміїні острови, а вони є частиною Канівського природного заповідника. Постраждає і зміниться берегова лінія.

Перед тим, як ухвалювати таке важливе рішення - дозволяти будівництво ГАЕС на території Канівського району - ми повинні не один раз зібратися, обговорити й подумати - чи варті наслідки, які ми отримаємо в результаті діяльності Канівської ГАЕС, тих незначних економічних переваг і плюсів, що принесе її діяльність?

На мою думку, у Канева одна дорога - розвиватися як культурний, туристичний центр, адже щороку до могили Кобзаря приїздять десятки тисяч туристів з України й усього світу. Що побачать вони з оглядового майданчика на Тарасовій горі - промислові потужності чи унікальний, живописний ландшафт - сьогодні це залежить від нашого з вами рішення.

Жанна НІКОЛЕНКО, депутат Канівської міської ради шостого скликання, завідуюча Центральною районною аптекою:

- Будувати треба. Але спочатку необхідно, щоб представники ПАТ "Укргідроенерго", відповіли на запитання, які виникають у канів-чан у зв'язку з цим будівництвом. Запитань чимало. Особисто мене турбує інформація про те, що із запуском ГАЕС нібито почнеться підняття та переміщення вниз по Дніпру намулу з дна Канівського водосховища, який може містити радіоактивні речовини, що осіли там після аварії на ЧАЕС.  Цей намул може переміститися через турбіни ГЕС і камеру Канівського шлюзу та розповсюдитися течією Дніпра. В цьому є велика небезпека не тільки для канівців, що звикли відпочивати на березі та купатися у Дніпрі, а  й для жителів інших населених пунктів, що розташовані нижче за течією. Гіркий досвід навчив нас, яку небезпеку може приховувати радіація. Саме тому пот-рібно провести усі додаткові дослідження та прорахувати усі можливі ризики, щоб бути впевненими у безпечності цього проекту. "Укргідроенерго" є державним підприємством, тому його керівництво повинно мислити у державних масштабах і дбати не лише про видобуток електроенергії і прибуток підприємства, а й про можливі негативні наслідки для звичайних громадян, тобто для нас. Адже тут, у Каневі жити не лише нам, а й нашим дітям та онукам. Якщо всі можливі ризики будуть визначені й нам буде представлена програма по їх мі-німізації, я думаю, біль-шість людей дасть своє добро на  будівництво гідроакумулюючої електростанції.

Володимир ЗОРІН, колишній інспектор із контролю за якісним наданням послуг комунальними підприємствами м.Канів:

- Найбільша небезпека, що її приховує будівництво та введення в дію Канівської ГАЕС, полягає у активізації небезпечних ра-діоактивних речовин, що потрапили після аварії на ЧАЕС у воду Канівського водосховища. Навіть через 30 років після чорнобильської трагедії радіоактивні речовини, що осіли на дно водосховища, небезпечні для навколишнього середовища й, насамперед, для здоров'я людей.

Так, після аварії на Чорнобильській АЕС грунт було забруднено плутонієм, який, за висновками науковців, через 14  років розпався і перетворився на америцій-241. Фактично це є отрута, що вражає різні органи людини, і в першу чергу - травну систему. Америцій-241 токсичний, мутагенний, легко розчиняється у воді. Діяльність Канівської ГАЕС призведе до того, що плутоній та америцій, що потрапили в донні відкладення Дніпра з верхніх шарів грунту, будуть підняті на поверхню й активовані. Це викличе трагічні екологічні наслідки та негативно вплине на здоров'я людей.

Не можна не тривожитися із приводу того, як діяльність новозбудованої гідроакумулюючої електростанції вплине на рибні запаси Дніпра. Під час нересту риба відкладає ікру на водоростях, що ростуть у воді вздовж берегів. Перепад рівня води під час роботи ГАЕС змиватиме ікру з водоростей, що зменшуватиме популяцію риби в Дніпрі.

На мою думку, економічна доцільність від роботи Канівської ГАЕС не варта тих на-слідків, які може спричинити її діяльність.

Іван ШАТОХІН, колишній депутат Канівської міськради, у минулому - зварювальник Канівської дільниці "Гідроелекромонтаж", нині пенсіонер:

- Народна мудрість вчить: той, хто купив - знайшов, а хто продав - загубив. Те саме можу сказати про будівництво Канівської ГАЕС. Збудувавши це підприємство, ми багато знайдемо: податки до місцевого бюджету, такі необхідні сьогодні робочі місця, прибуток у державну казну, дешеву електроенергію, розвиток соціальної сфери Канева й району. Всі ці плюси ми втратимо, якщо відмовимось від будівництва Канівської ГАЕС.

На мою думку, відмовлятись не варто, адже значну частину необхідних робіт вже виконано. Потрібно довести до логічного кінця справу, розпочату багато років тому. Для цього у нас є кваліфіковані спеціалісти, які готові виконувати будівельні роботи найвищого рівня складності. Держава готова виділити на це будівництво необхідні кошти.

Електроенергія, що її вироблятиме Канів-ська ГАЕС, не буде зайвою для України. Сьогодні ситуація в державі надзвичайно складна, постійно дорожчають енергоносії, не виключено, що з постачанням російського газу виникатимуть проблеми. Тому, на мою думку, необхідно переходити до альтернативних джерел енергії, одним з яких є енергія електрична. Тим більше, що  прокладання електричного кабелю в рази дешевше й простіше, ніж підведення газопроводу.

Леонід ДАЦЕНКО, народний депутат України сьомого скликання, журналіст:

- Із приводу будівництва Канівської ГАЕС я написав стоси звернень і направив до Кабміну депутатський запит. Активні канівчани переді мною, а я, відповідно, перед чиновниками ставлю запитання: чому гідроенергетики не проводять других громадських слухань, адже останні були проведені у 2006 році, коли станція планувалась до будівництва у 2025 році? Після того в Україні було прийнято нову енергетичну стратегію, змінено плани щодо згортання старих і будівництво нових енергетичних потужностей, тож варто було б провести нові слухання, адже канівчани наголошують, що дали згоду на будівництво ГАЕС у 2025 році, а не в 2014 (матеріал опубліковано в 2014 році - ред.)! Та й питання збурення радіоактивного мулу та змиву унікальних дніпровських островів не знято, і енергетики продовжують казати, що все це "допустимі втрати"!

Так само без відповіді залишається питання, чому ПАТ "Укргідроенерго" так поспішає із цим будівництвом, адже на сьогодні атомні станції перевиробляють електроенергію. Пояснення ж гідроенергетиків, що при переході України на електроенергію, вироблену на вітрових та сонячних електростанціях, необхідні акумулюючі потужності, щоб зняти перепади в мережах, - звучать смішно. Адже в Україні не існує стільки сонячних і вітрових електростанцій, які могли б спричинити суттєві перепади електроенергії в енергосистемі.

Вочевидь, питання старе як світ: освоєння 12 мільярдів гривень. Міненерго екстреними темпами педалює запуск будівництва. І що цікаво, більше місяця тому (матеріал опубліковано в 2014 році - ред.) на місці будівництва були проведені так звані громадські слухання, на яких "були присутні представники Черкаської обласної адміністрації та обласної ради, які схвалили початок будівництва". Так було написано в офіційному прес-релізі на сайті Кабінету Міністрів. От тільки насправді обласна влада дізналась про це… із преси. А громада не дізналась зовсім. То що це? Чергове "будівництво століття", як вертодром у Пекарях чи реконструкція музею Тараса Шевченка, в яке вгепають шалені гроші, а громада отримає черговий головний біль? Поки що ніхто цих похмурих здогадів і не збирався розвіювати.

Ольга АЛЕКСЄЄВА, депутат Канівської районної ради шостого скликання, пенсіонерка:

- Сьогодні світ переживає нелегкі часи. Наша країна не є виключенням,  кризу відчуває переважна частина українців. Ситуація ускладнюється ще й тим, що на території нашої держави відбуваються військові дії. Росія забрала Крим, економіка двох областей - Донецької та Луганської - паралізована, зупиняються крупні підприємства, лю-ди залишаються без роботи, частина з них була змушена покинути свої домівки. Це справжня економічна і гуманітарна катастрофа. Яка, до речі, відбувається за650 кмвід Канева. І ми тут, у своєму рідному місті, рано чи пізно теж відчуємо її наслідки. У цих умовах, коли нам пропонують збудувати підприємство на території району, яке буде сплачувати податки, забезпечувати роботою кваліфікованих спеціалістів, яких у Каневі вистачає, - відмовитися від пропозиції? На мою думку, відмовлятися просто безглуздо. Я не проти статусу туристичного міста, але й відмовлятися від промислових підприємств, що наповнюють бюджет міста, не варто. Авжеж, колись Канів буде туристичним центром, але, з огляду на ситуацію, в якій ми всі опинилися, це станеться не скоро. Можливо через 15-20 років. А до того часу місто повинно жити - вчителі навчати наших дітей, лікарі - дбати про наше здоров'я, потрібно ремонтувати дороги, утримувати інфраструктуру тощо. На все це потрібні гроші... Спорудження Канівської ГАЕС зміцнить економічний фундамент нашого краю, додасть людям упевненості, забезпечить частину населення роботою. Саме будів-ництво ГАЕС триватиме близько 6 років, у бу-дівельних роботах будуть задіяні приблизно 2000 чоловік. Для Канева і району, де сьогодні знайти роботу нелегко, це достатньо велика кількість робочих місць. Тому, на мою думку, відмовлятися від будівництва Канівської ГАЕС не варто.

(«ДЗ», №61-62, 31.07.2014)

WayBe

19 жовтня 2016, 09:00

Теги статті:
ГАЕС  будівництво  
Голосів:
1
01

Всього коментарів: 26

Сторінка коментарів: 1
slavikf

19 жовтня 2016, 10:27

IP: 193.33.45.xxx
Рейтинг: 0

Як ці всі "умствования" співвідносяться з рішенням про будівництво об'єкту?

alex11
19 жовтня 2016, 12:03

IP: 212.55.95.xxx
Рейтинг: 3

Я також є учасник будівництва Канівської ГЕС / монтажник Спецгідроенергомонтаж /. Л.Даценку одні плюси. Л.Косьяненко. Як учасник пуску першої машини Новодністровської ГАЕС 2009р. відповідаю на ваш перший аргумент: мене навчали у ВУЗі ,що будівництво ГАЕС необхідно для компенсації надлишку ел.енергії, виробленої на атомних ел.станціях. А вони не будуються в тих кількостях. Відповідь на ваш другий аргумент: генпідрядник та субпідрядні організації при будівництві приїдуть до Канева повністю скомплектованими і ніяких масових робочих місць ми не отримаємо / я вже не говорю про єксплуатативний персонал самої Канівсьої ГАЕС - їх будуть набирати поодинці з усієї України /. Едине, що можу сказати на користь - подорожчають квартири, хто буде їх продавати.

alex11
19 жовтня 2016, 12:03

IP: 212.55.95.xxx
Рейтинг: 2

Я також є учасник будівництва Канівської ГЕС / монтажник Спецгідроенергомонтаж /. Л.Даценку одні плюси. Л.Косьяненко. Як учасник пуску першої машини Новодністровської ГАЕС 2009р. відповідаю на ваш перший аргумент: мене навчали у ВУЗі ,що будівництво ГАЕС необхідно для компенсації надлишку ел.енергії, виробленої на атомних ел.станціях. А вони не будуються в тих кількостях. Відповідь на ваш другий аргумент: генпідрядник та субпідрядні організації при будівництві приїдуть до Канева повністю скомплектованими і ніяких масових робочих місць ми не отримаємо / я вже не говорю про єксплуатативний персонал самої Канівсьої ГАЕС - їх будуть набирати поодинці з усієї України /. Едине, що можу сказати на користь - подорожчають квартири, хто буде їх продавати.

Bomba_ukr

19 жовтня 2016, 12:33

IP: 82.207.56.xxx
Рейтинг: -1

slavikf, мені це схоже на умовиводи особи, що біжить за потягом на котрий спізнилась і намагається реабілітуватись у власних помилках перед очима громадян, що стоять на пероні і немають ніякого інтересу ні до того потяга, що вже пішов, ні до того суб`єкта, що за ним біжить...

nnn1
19 жовтня 2016, 15:01

IP: 93.74.80.xxx
Рейтинг: 1

Зараз ціна на єлектроенергію в Україні для українців вища чим в Європі. Звідси висновки. Негайно зупинити всі єнергопотужності в Україні включно з ГЕС, а єлектроенергію купувати в Європі поскільки там вона дешевша. Вигідно і нам, це і рекльтивація земель і покращення єкології вигідно і європейцям бо ми в них купуватимемо електроенергію дорожче чим вони її реалізують своєму населенню. Тоді виникає питання навіщо взагалі будівництво Канівської ГАЕС? Для того, щоб кілька мерзотників збагачувались на українцях? Потрібен третій майдан? Буде всю цю падаль ми зметемо.

GINKA

19 жовтня 2016, 17:06

IP: 176.67.16.xxx
Рейтинг: 1

Єдиний нормальний коментар з ДЗ за 2014 рік --це на подив від заядлого комуняки Зоріна. Все розписано конкретно.

nnn1 коментар за 2016 рік ++++

Ну а цим великим розумникам з укргідроенерго велике запитання -----

Як щодо стратегічного розвитку країни? Панове, у нас війна, яка невідомо скільки ще буде тянутись.гарантій ії неповторення НЕМА!!!!! Навіщо свідомо обкладати себе мінами, та ще і брати на це такі величезні кредити, які повертати будуть точно наші нащадки. Де здоровий глузд?

А подруге -навіщо наперед обманювати населення. Наінфраструктуру раніше планували виділити 300 млн грн. Тепер мови нема про тих нещасних 300 млн грн, бо за ці роки вони знецінились -це для маразматика касьяненка з його коментарем. Правильно сказав спортсмен Кобелякський -----той, хто любить своє рідне місто, або, хто пропрацював тут з любов'ю до нього ж,ніколи не скаже "да "тому ганебному будівництву. Тільки --------НІ і крапка!!!!

Михайлишина
19 жовтня 2016, 17:52

IP: 176.67.16.xxx
Рейтинг: 1

і знову образи на форумі від ЖІНКИ яка обізвала поважну в роках людину ..заядлим комунякою.. але це його життя і його переконання Зоріна. А взагалі ..не суди да не будеш судим.. рекомендувала б памятати ЖІНЦІ

Михайлишина
19 жовтня 2016, 17:54

IP: 176.67.16.xxx
Рейтинг: -2

мабуть ЖІНКА часто забуває яка різниця між клізмою і клімаксом...

GINKA

19 жовтня 2016, 18:05

IP: 176.67.10.xxx
Рейтинг: 1

Михайлишина,що знову глузду здорового лишилась. Про себе тут напиши спочатку азіровська мовознавка

GINKA

19 жовтня 2016, 18:13

IP: 176.67.10.xxx
Рейтинг: 0

Михайлишина,до речі, рада за тебе -----в твоїй хворій уяві назати людину комунякою ---це вже образа????!!!!! Прогрес у тебе марія м, не дивлячись на твій клімакс))))

Скільки вже будеш труситись -----писати підгклонованим ніком?

Михайлишина
19 жовтня 2016, 18:21

IP: 176.67.16.xxx
Рейтинг: -4

і знову образи, злі та лайливі коментарі базарної п.........ки , то хоча б слово правильно надрукуй. І для чого я тебе зачепила . Живи спокійно, якщо совість запозичила у сірка на базарі та лайся зі своїми б.....ми. Хай тобі морока

Михайлишина
19 жовтня 2016, 18:25

IP: 176.67.16.xxx
Рейтинг: -2

доречі- коли пес гакає- люди оглядаються, а коли сука виє- люди плюються (особисто для ..моєї подруги..ЖІНКИ прислівя з гуцульщини )

Михайлишина
19 жовтня 2016, 18:27

IP: 176.67.16.xxx
Рейтинг: 1

для перекладу -пес гакає це означає гавкає!!!

Kolu4ka

19 жовтня 2016, 19:50

IP: 46.201.128.xxx
Рейтинг: -2

GINKA, Підгклоновий нік це ти присвоїла((жінка))та яка ти (жінка)-законна ЖІНКА та котора виростила та виховуе ТРЕХ СИНІВ ОРЛІВ ( а ти це таке ФУ-фу) вискачка хватить займатися спекуляціею гадкою УСЕКЛА??????

GINKA

19 жовтня 2016, 21:44

IP: 176.67.10.xxx
Рейтинг: -1

Kolu4ka,Михайлишина,може ви і в житті пара? Або один трус за двома ніками, зі своїх будочок підскиглюєте одне одному?)))))

GINKA

19 жовтня 2016, 21:46

IP: 176.67.10.xxx
Рейтинг: -1

Михайлишина,Kolu4ka, чи може навчитеся читати назву теми та напишете про те, як вам добре буде з гаес?

volcitca

19 жовтня 2016, 22:19

IP: 212.55.94.xxx
Рейтинг: 2

GINKA, У тому селі люди наче собаки! Напали усім селом! Насилу відгавкалась!

Відпочиньте до суботи п. 3

WayBe

19 жовтня 2016, 22:48

IP: 95.132.92.xxx
Рейтинг: 3

О господи

Олександр Скорина

20 жовтня 2016, 01:07

IP: 37.52.171.xxx
Рейтинг: 1

volcitca, а почалося все від Михайлишиної клізми й клімаксу (див. 19 жовтня 2016, 17:54). Це була провокація, як червоне полотнище тореадора бику.

То чому покарана лише Жінка?

Олександр Скорина

20 жовтня 2016, 01:13

IP: 37.52.171.xxx
Рейтинг: 0

Kolu4ka,19 жовтня 2016, 19:50, а в моїй пам'яті Анатолій залишається поруч з Вікторією, як пара, створена Богом в гармонії.

volcitca

20 жовтня 2016, 07:10

IP: 212.55.94.xxx
Рейтинг: 3

Олександр Скорина, і ви туди ж? Може уважніше почитайте. І не тільки тут.

Михайлишина, колючка, я вас обох дуже прошу, просто ігноруйте!

Будьте розумнішими. Домовились?

Михайлишина
20 жовтня 2016, 08:49

IP: 176.67.16.xxx
Рейтинг: 0

а щодо ГАЕС- як мінімум потрібні громадські слухання в селах, у Каневі а то і місцевий РЕФЕРЕНДУМ,Якщо по законам, то ті слухання, які були ще у 2007 р. не мвють законної сили бо є зміна ( і суттєва ) проекту , а якщо по-понятіям- то є народ з громадянською позицією і на це звертати увагу дуже небезпечно. Перепрошую за зміну коментарів по темі. Хоча і подруги ,але не чую, не бачу Ж....

Олекса

20 жовтня 2016, 10:08

IP: 176.67.10.xxx
Рейтинг: 2

Ніби й пустка - майже немає ознак колишнього бурхливого життя, і людей немає. Та, водночас, тут стоголосся сили, звитяги, енергії добра і багато сонця. Після відвідин - великі міста здаються іграшковими. Ті, хто відчує подих байраків і гучний вибух тиші, ще не раз сюди вернуться..

Священні гори Подніпров’я

Bomba_ukr

20 жовтня 2016, 12:55

IP: 82.207.56.xxx
Рейтинг: 3

Олекса, мабуть ось так коректіше було б вставляти посилання для усіх бажаючих почитати про "Священні "гори" Придніпров`я"

Олександр Скорина

21 жовтня 2016, 01:07

IP: 46.200.41.xxx
Рейтинг: 0

Bomba_ukr,дякую за посилання. Хоч надруковане видання в рамках гранту Януковича, але цікаве і для молоді, і не тільки.

Bomba_ukr

21 жовтня 2016, 08:50

IP: 82.207.56.xxx
Рейтинг: 2

Олександр Скорина, завжди будь-ласка, хоча посилання не моє а Олекси, я тільки його коректно вставив. Стосовно видання. Мабуть комусь воно таки буде цікавим. Надруковане воно в рамках реалізації гранту Президента України. А Янукович ним був (хоча ця потвора, як на мою особисту думку, не варта була бути обраною), був вибраний на законних підставах. А от з позбавленням статусу Президента України Януковича досі не все так гладко і законно.

Хоча 17 червня набув чинності закон про позбавлення Віктора Януковича звання президента України.

Чинний президент України вважає неконституційним закон про позбавлення Януковича звання президента. Президент України Петро Порошенко направив до Конституційного суду України подання щодо відповідності Конституції України закону "Про позбавлення Віктора Януковича звання президента України" І, Конституційний суд 19 жовтня, розпочав розгляд справи за конституційним поданням президента Петра Порошенка на відповідність Конституції закону про позбавлення Віктора Януковича звання президента України Але, на мою думку, варто відходити від сприйняття особистісних критерій персоналії Президента України у площині дій Президента, якщо вони мають законне підгрунтя і не суперечать такому поняттю як "інститут Президента України". У такому випадку не має значення, чи то грант котрий виділили, за каденцію Кравчука, чи Кучми, чи Ющенка, чи Януковича, чи нині діючого гаранта.

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"