kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Вибори 

Канівський мандат: від Голуба до Ляшка

index

31 жовтня на жителів Канева, Золотоноші і частини Черкас чекатимуть нервовий день і безсонна ніч. Цього дня вони обиратимуть серед двох десятків претендентів депутата Верховної Ради по виборчому округу № 197. Власне, самі перегони офіційно стартують на початку вересня (за 60 днів до дня голосування), проте вже зараз точиться неабияка боротьба за тепле крісло у парламенті.

Дехто із ймовірних кандидатів уже «засіює» округ, роздаючи іменну агітацію. Деякі проводять зустрічі із колективами, відвідують табори та фестивалі, виступають на сільських ринках, а окремі просто обмежуються постами у Фейсбуці і розвішують біг-борди.

Виборчій округ № 197 став вакантним після того, як Олександр Скічко, склавши депутатський мандат, очолив Черкаську обласну держадміністрацію. 9 квітня 2021 року Центральна виборча комісія призначила вибори по цьому округу.

Редакція телеканалу ВІККА робить попередній огляд, називаючи прізвища можливих кандидатів в нардепи.

Найбільша інтрига перегонів, хто з кандидатів піде під прапорами «Слуг Народу» і за підтримки очільника держави Володимира Зеленського, рейтинг якого залишається ще досить високим.

Ще кілька тижнів тому такою кандидатурою був Євгеній Курбет, колишній обласний військовий комісар, а нині – начальник управління військових представництв Міністерства оборони України. Ставку на нього робили ВО «Черкащани» і «Слуги Народу». У 2019 році програв вибори по 195 округу кандидату від «Слуг» Олегу Арсенюку. Нині випробовує свої сили по сусідньому 197 округу.

Проте згодом, за свідченням політичних оглядачів, фаворит від «зелених» змінився. Ним став міський голова Золотоноші Віталій Войцехівський. Інформацію підтвердили кілька джерел від партії «Слуга Народу». Сам Войцеховський у 2020 році балотувався на голову Золотоноші за підтримка саме «Слуг».

Свідченням того, що партія Президента ще не визначилася із ймовірними кандидатами, є поява великої кількості біг-бордів на території округу від Сергія Лісового, заступника голови Черкаської обласної ради від партії «Слуга Народу» (однокласник нинішнього голови ОДА) та депутата міської ради від «СН» Сергія Дудки.

На цьому електоральному полі нині активно працюють два кандидати: Роман Сущенко (партія «Європейська Солідарність») та аксакал української політики Микола Томенко (лідер громадського руху «Рідна країна»). Сущенко розгорнув штаб та надає перевагу зустрічатись з виборцями face to face. Їздить округом, з’являється на різноманітних заходах. Ініціює різні проекти з очищення Дніпра, підтримки творчих колективів тощо.

Натомість Микола Томенко за ці місяці обмежився лише кількома ефірами на місцевому телеканалі та постами в мережі Фейсбук. За інформацією наших джерел, він активно шукає фінансування і підтримки серед політичних еліт столиці. Томенко досвідчений політик, вміє тримати аудиторію.

Націонал-патріотична складова наступна:

Сергій Василюк, фронтмен гурту «Тінь сонця». Член політичної партії «Народовладдя» та Історичного клубу «Холодний Яр». Він є виконавцем пісні «Меч Арея». Він був членом ВО «Свобода». Проте у листопаді 2019 року залишив лави цієї політичної сили і невдовзі став співзасновником нової політичної сили «Народовладдя».

Андрій Іллєнко, екс-депутат Верховної Ради України від «Свободи». Із Черкащиною його поєднує те, що його батько Юрій Іллєнко, відомий український режисер, народився у Черкасах, а в селі Прохорівка, що на Канівщині, їхня родина має дачу.

Ігор Зайчук, представник «Національного корпусу», ветеран полку «Азов». В одному із інтерв’ю він зробив амбітну заяву, що «рватиме округ».

Поява трьох свідомих кандидатів на націонал-патріотичному сегменті може призвести до того, що це електоральне поле буде розпорошене.

Досвідчені, але – колишні: до цієї когорти можна віднести трьох ймовірних кандидатів: двох екс-депутатів і одного екс-міністра.

Колишнього нардепа і нинішнього голову Черкаської асоціації футболу Владислава Голуба експерти називають одним із ймовірних переможців по округу № 197. Нині територія округа завішана бордами Голуба. Він розгорнув штаб у Черкасах і проводить зустрічі з виборцями.

Леонід Даценко був депутатом Верховної Ради від цього округу. Його обрали у 2013 році. Тоді він йшов під прапорами «Батьківщини». У 2014 році йшов уже самовисуванням, але програв. Тоді переможцем став саме Владислав Голуб. Нині є головним редактором газети «Молодь Черкащини».

Екс-міністр екології Ігор Шевченко напряму ще не заявляв, що балотуватиметься. Але у Фейсбуці розміщена його платна реклама з таргентингом на Черкаси, Канів і Золотоношу із запитанням «Йти в депутати чи ні?».

Ймовірно, може піти по округу № 197 Валерія Бондаренко, дружина міського голови Черкас Анатолія Бондаренка. Нині вона є депутатом обласної ради від партії «За майбутнє». Її активності на окрузі не помітно. Хоча інформаційна компанія супроводжується постами в Фейсбуці від очолюваного нею руху «Жінки за майбутнє». Окрім того, міський голова Канева Ігор Ренькас був обраний саме за підтримки партії «За майбутнє».

Невідомі «темні» конячки

Поки що жодних заяв щодо своїх кандидатів не зробила політична партія «Опозиційна платформа «За життя». Своє стабільне електоральне поле на Черкащині ця політична сила має.

Деякі експерти називали, що округ готують для таких важковаговиків, як Олег Ляшко та Арсеній Яценюк.

WayBe

22 липня 2021, 08:08

Теги статті:
вибори  підготовка  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"