kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Видання 

Факты, цифры.

Выборы прошлых лет. Во что обходится СМИ свобода слова.
Таблиця 5.1. Голосування по єдиному загальнодержавному одномандатному виборчому округу на виборах Президента України 31 жовтня 1999 р.

Прізвища, імена, по батькові кандидатів на посаду Президента України, включених до виборчого бюлетеня Kількість голосів виборців, поданих за кожного кандидата на посаду Президента України %
Kучма Леонід Данилович 9 598 672 36,49
Симоненко Петро Миколайович 5 849 077 22,24
Мороз Олександр Олександрович 2 969 896 11,29
Вітренко Наталія Михайлівна 2 886 972 10,97
Марчук Євген Kирилович 2 138 356 8,13
Kостенко Юрій Іванович 570 623 2,17
Удовенко Геннадій Йосипович 319 778 1,22
Онопенко Василь Васильович 124 040 0,47
Ржавський Олександр Миколайович 965 15 0,37
Kармазін Юрій Анатолійович 90 793 0,35
Kононов Віталій Миколайович 76 832 0,29
Базилюк Олександр Филимонович 36 012 0,14
Габер Микола Олександрович 31 829 0,12




Як повідомив Уповноваженого під час зустрічі голова Спілки журналістів України Ігор Лубченко, нині щоденно в 5–6 судах країни розглядаються позови посадових осіб до засобів масової інформації щодо “захисту честі і гідності“.


За даними Спілки журналістів України і Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, у 1999 р. було подано 2258 судових позовів проти ЗМІ з вимогою сплатити позивачам понад 90 млрд. грн., що майже втричі перевищує Державний бюджет

За 3,5 року свого існування газета “День” пережила понад 45 перевірок, 26 судових позовів на загальну суму 3,5 млн. грн.

Прикриваючись твердженням про “моральні збитки”, тлумачення якого в українському законодавстві доволі розпливчасте, ображені чиновники, бізнесмени, деякі політики вимагають від газет і журналістів мільйонних компенсацій за кілька рядків опублікованого інформаційного тексту.

Існування газети “Всеукраинские ведомости” припинилося після того, як за рішенням арбітражних судів України було задоволено позов АТ “Футбольний клуб Динамо-Київ” за підірвану ділову репутацію внаслідок розповсюдження інформації щодо можливого продажу іноземному футбольному клубу одного з найпопулярніших гравців київського “Динамо”. Встановлений судом по цій справі розмір компенсації – 3,5 млн. грн. Газета “Всеукраинские ведомости” перестала існувати, незважаючи на те, що футболіст київського “Динамо”, про якого йшла мова, згодом таки був проданий, до того ж згаданому в публікації клубу і за ще більшу суму. Таким чином, газету знищено за те, що вона написала правду.


Одній з незалежних газет, “Киевским ведомостям”, суд призначив відшкодувати позивачеві – міністру внутрішніх справ Ю.Кравченку – моральну шкоду в розмірі 9 млн. грн. за те, що вона повідомила факти про використання міністром у власних інтересах праці ув’язнених. Це фактично призвело до подвійного покарання, бо насправді означало повне банкрутство і закриття видання, розправу над ним за допомогою недосконалих механізмів чинного законодавства.

Безпрецедентним у вітчизняній практиці став позов до суду, ініціатором якого виступило колишнє Міністерство з питань преси та інформації (екс-міністр З.Кулик). Ним було ініційовано позов до газети “Опозиція”.

За даними Державного комітету інформаційної політики України, 500 тис. грн. – таку суму відшкодувань за судовим позовом до обласної газети “Поділля” визначив міський голова Вінниці Д.Дворкіс.

Уже другий рік не виходить на Черкащині газета Смілянської територіальної організації Народного руху України “Козацький рід”. Крім цього за “завдану моральну шкоду” колишньому голові міської ради О.Котькалу редакцію газети оштрафовано.

Міський голова із Золотоноші О.Корпань судився з редакцією районної газети “Вісник Золотоніщини” за публікацію звернення районної ради ветеранів війни і праці, в якому містилася інформація і про комерційну діяльність міського голови.

У 1998 р. суддя м. Слов’янська виніс ухвалу, якою позбавив права займатися професійною діяльністю журналіста, оглядача телекомпанії “ТОР”, – і наша держава, судові інстанції не здригнулися від нечуваної наруги над свободою слова, заборони на професію.

Останніми роками журналістська діяльність у нашій державі стала однією з найнебезпечніших. Так, тележурналіст, народний депутат України дванадцятого скликання Вадим Бойко знав, хто з державних чиновників і в які фірми перераховував великі суми коштів. Журналіст загинув за дивних обставин, папка з документами зникла безслідно.

Коли “Вечірня Вінниця” почала писати про махінації місцевих чиновників – її “призупинили”. Редактор загинув за загадкових обставин.

Черкаський кореспондент Ігор Грушецький мав інформацію про негідні вчинки директора “Ротора” і необачно похвалився щодо цього. Не написав. Загинув.
Таємними документами про діяльність місцевих мафіозних структур володів ведучий телепередачі “Суботній експрес” Олександр Мотренко з міста Сімферополя. Троє невідомих, один з них – у міліцейській формі, прямо на вулиці, серед білого дня підійшли до нього, зажадали віддати документи і тут же завдали смертельної травми голови

Якщо в мирний час гинуть журналісти – це одна з ознак корумпованості суспільства. За період 1998–2000 рр. було зухвало вбито головного редактора газети “Вечерняя Одесса” Бориса Дерев’янка, тяжко побиті головний редактор газети “Сільські вісті” Іван Сподаренко, головний редактор газети “Політика” Олег Ляшко, тележурналіст Володимир Скачко. Побито і пограбовано відомих в Україні журналістів Ірину Погорєлову та Світлану Синякову, чинилися фізичні розправи над багатьма працівниками місцевих і регіональних видань; розгромлені редакції журналу “Підтекст” у м. Києві, газети “Інформаційний бюлетень” у м. Кременчуці; переслідувалися журналісти телекомпанії “Горизонт” м. Первомайська Харківської області, які викрили факти корупції та зловживань серед посадових осіб міста.



Лешик

24 листопада 2009, 22:44

Теги статті:
Факты   цифры  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"