kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Дніпрова зірка 

Можна перекидати автобуси з пасажирами і надалі, нікому нічого за це не буде? Автор:

Поліція не розслідуватиме причини аварії, в яку потрапила канівська маршрутка

Шістьом пасажирам канівської маршрутки, що прямувала з Канева до Черкас 22 червня ц.р.  пощастило - жоден із них не постраждав під час аварії, коли автобус, у якому вони їхали, з'їхав на узбіччя і впав набік. Фахівці екстреної меддопомоги, котрі прибули за викликом, надали допомогу 70-річному водієві, у якого внаслідок аварії стався гіпертонічний криз. Відбувшись переляком, пасажири продовжили свій шлях до обласного центру на попутках. Про цю дорожньо-транспортну пригоду написала й "Дніпрова Зірка" у номері від 25 червня. А що ж було далі?

Канівці декілька днів жваво обговорювали цю подію в соціальних мережах. Одні обурювались, що керівництво компанії-перевізника «М+М» допускає до роботи водіїв поважного віку, інші захищали водія, мовляв, аварія могла трапитися і в молодого шофера, а цей чоловік, хоч і немолодий, але має багаторічний досвід керування транспортними засобами. Із дня аварії минуло два тижні, проте ні компанія-перевізник, ні замовник рейсу досі не зробили ніякої заяви з приводу ДТП. Сталася надзвичайна подія - перекинулася маршрутка. Але всі мовчать. Виходить, усіх все влаштовує? Можливо. Але така ситуація не влаштовує журналістів «Дніпрової Зірки». І ми мовчати не будемо. Маємо ряд запитань.

Чи відомі причини аварії? Чи проходив перед рейсом лікарський огляд водій? Які заходи будуть проведені на підприємстві, аби не допустити таких ситуацій в майбутньому? Схоже, для перевізника ця ситуація така ж "робоча", як і інші, коли, приміром, від автобуса, до зав'язки набитого пасажирами, що прямують до Києва, відвалюється під час руху колесо. Або коли пасажири автобуса, що зламався по дорозі, годинами чекають, коли за ними пришлють інший автобус, а потім, не витримавши такого «сервісу», наймають таксі, аби таки доїхати до потрібного їм населеного пункту.

Журналісти "Дніпрової Зірки" поцікавилися в Черкаському управлінні національної поліції, чи була зафіксована ДТП за участю цього транспортного засобу, та чи з'ясовані причини, що призвели до неї. Після запитань від журналістів представник прес-служби ГУНП Черкаської області кілька днів шукав відповіді на поставлені запитання, після чого повідомив, що провадження за наслідками ДТП мікроавтобуса, що перевозив пасажирів із Канева до Черкас, не відкрито. Як пояснив представник прес-служби поліції, у випадках, коли постраждалі відсутні, розслідування причин аварії не проводиться. Коли ж журналісти зауважили, що в ДТП потрапив автобус, що здійснює регулярні міжміські пасажирські перевезення, представник прес-служби порадив звернутися до них за роз'ясненнями із офіційним листом.

Отже, за логікою наших славних правоохоронців, аварії пасажирських автобусів можуть траплятися хоч щодня, однак, якщо ніхто з пасажирів не отримає травм середньої тяжкості, обставин ДТП поліція встановлювати не буде.

За людською ж логікою (і за нашою журналістською логікою також), після аварії на автопідприємстві слід було провести перевірку, аби з'ясувати не лише причини ДТП, а й технічний стан автобусів, що щодня перевозять сотні людей, стан здоров'я водіїв, які здійснюють ці перевезення. Та й, зрештою, водіїв, які досягли 65-річного віку вочевидь варто відправляти на заслужений відпочинок. Приміром, у суддів та інших держ-службовців є граничний вік перебування на службі - 65 років. У водіїв автобусів вікових обмежень немає. Невже відповідальність водія, котрий перевозить людей, менша, ніж, у чиновника, який працює в кабінеті?

Звичайно, брак робочих рук позначається і на роботі АТП - водії молодшого віку хочуть заробляти більше, ніж може запропонувати їм фірма-перевізник. Можна зрозуміти й пенсіонера, який прагне заробити грошей, бо на одну пенсію прожити складно. Але ж хіба здоров'я і життя пасажирів, не вартують більше?

Тут заради безпеки громадян у ситуацію мала б втрутитись держава в особі поліції. Ретельно розслідувати обставини аварії, встановити причини, знайти винуватця, притягнути його до суворої відповідальності. А ще, очевидно, потрібно встановити граничний вік для водіїв пасажирського транспорту, жорсткіше контролювати проходження водіями щорічних медичних оглядів та оглядів лікаря безпосередньо перед виїздом водія за маршрутом, чітко прописати вимоги до технічного стану транспортних засобів, які перевозять пасажирів, проводити більш ретельний їх технічний огляд.

Покладатися на совість водія в таких справах, як показує практика, не варто, оскільки, прагнучи заробити більше, люди здатні нехтувати і власною безпекою, й безпекою пасажирів.

Що ж насправді стало причиною аварії? Незадовільний стан транспортного засобу? Порушення правил дорожнього руху? Неуважність водія, стан його здоров'я? А, можливо, якісь зовнішні чинники - зустрічне авто, водій якого порушив правила, чи стан дорожнього покриття? На нашу думку, пасажири, як і ті, що були в салоні автобуса на момент аварії, так і ті, які щодня користуються послугами перевізника, мають отримати конкретні відповіді на ці запитання.

Та й Канівська міська рада мала б стати на бік пасажирів, звернути пильну увагу на цей випадок й звернутися до замовника рейсу - Черкаської обласної державної адміністрації, з вимогою провести детальну перевірку обставин дорожньо-транспортної пригоди, адже йдеться насамперед про безпеку жителів нашого міста.

Зрештою, керівництво компанії-перевізника ТОВ «М+М» теж зобов’язане зробити заяву - вибачитися перед пасажирами, доповісти про результати власного розслідування, запевнити населення міста, що вжито усіх заходів, аби в майбутньому таких аварій не траплялося. Але натомість - мовчанка.

Чи безпечно й надалі випускати в рейси цей та інші транспортні засоби перевізника? Чи дозволяє стан здоров'я водіїв гарантувати безпеку життя і здоров'я пасажирів? Поки над цими питаннями замислюються лише пасажири, які на свій страх і ризик продовжують користуватися послугами перевізників.

Чому мовчить Черкаська облдержадміністрація, яка є замовником перевезення за цим маршрутом? Чому мовчить влада Канева, жителів якого, виходить, можна безкарно "перевертати" в маршрутках "без важких наслідків" і нікому нічого за це не буде? Чому відмовчується керівництво підприємства-перевізника "М+М"? Чому для початку хоча б не вибачиться публічно перед пасажирами?

Невже для того, аби влада зрозуміла серйозність ситуації, потрібно аби перевернулася не одна, а 5, 10, 50 маршруток? Розібратися із причинами цього ДТП ще не пізно. І зробити це слід, насамперед, за-для того, аби не допустити нових аварій, у яких можуть бути реальні людські жертви. Щоб потім не кусати лікті, згадуючи, як наприкінці червня 2020 року по дорозі з Канева до Черкас перевернулася маршрутка, але тоді до аварії всі поставилися легковажно й безвідповідально. Принаймні відповідальності за неї ніхто не поніс.

«Дніпрова Зірка» ставить цю тему на контроль і буде інформувати своїх читачів про розвиток подій.

Марія ГЛАМАЗДІНА, Євген БРУСЛІНОВСЬКИЙ

Джерело: Дніпрова зірка

WayBe

14 липня 2020, 14:46

Теги статті:
ДТП  транспорт  
Голосів:
3
03

Всього коментарів: 2

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"