kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > Анті-гоблін 

Наші вельмишановні лиходії

ось як воно

 

"Схеми" повідомили про елітне майно родини голови КС

ПОНЕДІЛОК, 2 ЛИСТОПАДА 2020, 20:38
 
 
 

       Родина голови Конституційного суду Олександра Тупицького володіє кількома об’єктами елітного майна, серед якого, окрім маєтку в Криму, – чотирикімнатна квартира у ЖК «Новопечерські липки» в столиці та великий маєток із басейном під Києвом. Цими об’єктами нерухомого майна користується сам Олександр Тупицький, але вони записані на матір та тещу судді. Про це повідомляють журналісти програми «Схеми» (проєкт Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший»).

         Після того, як у травні 2013 року Олександр Тупицький був переведений до Києва та призначений суддею Конституційного суду, у вересні того ж року його родина придбала чотирикімнатну квартиру площею 216,5 квадратних метрів у житловому комплексі бізнес-класу «Новопечерські липки» в Києві, а згодом докупила ще два машиномісця там. Середня вартість квадратного метра в цьому ЖК станом на 2013 рік становила $2900, тобто квартира такою площею вартувала там понад 600 тисяч доларів.

     Майно записали на матір судді, Галину Тупицьку. Про це свідчить виписка з Держреєстру речових прав на нерухоме майно. На момент придбання дорогої нерухомості у ЖК «Новопечерські липки Галині Тупицькій було 73 роки, і вона була вже на пенсії. З 2019 року Тупицький почав декларувати, що сам мешкає в цих апартаментах, записаних на матір.

       Окрім того, у родини голови Конституційного суду є маєток із басейном під Києвом у Василькові. Будинок площею 211,4 квадратних метра та земельні ділянки загальною площею понад 23 сотки були придбані у серпні 2018 року та оформлені на тещу Олександра Тупицького – Ларису Колпаченко. Сам суддя оформив на себе лише 7,5 сотки землі у Василькові, які і вніс до декларації.

За даними журналістів, тривалий час теща Тупицького – Лариса Колпаченко працювала в аптеці у Донецьку.

        Якщо подивитися на територію згори, то видно що між земельною ділянкою Олександра Тупицького та ділянками, оформленими на його тещу Ларису Колпаченко, немає паркану, і це одна спільна територія – на якій стоїть великий маєток та декілька додаткових споруд, також тут розташований басейн та невеликий ставок.

Джерела журналістів повідомили, що цим маєтком регулярно користується і сам Тупицький.

       У неділю, 1 листопада 2020 року, журналісти побачили на подвір'ї припарковане авто білого кольору, схоже на BMW X6. Саме таке авто має дружина Олександра Тупицького – Ольга Тупицька, відповідно до декларації судді.

        Також біля будинку журналісти побачили чорну Toyota Camry. Саме такі авто є на балансі Конституційного суду. Втім, дізнатися, чи саме це авто належить до КС, не вдалося – на Toyota Camry виявилися так звані «номери прикриття» – у базі автотранспортних засобів МВС ці номери закріплені за іншим автомобілем (Mitsubishi Lancer).

     27 жовтня «Схеми» звернулися до голови КСУ з проханням надати коментар щодо його майна. У пресслужбі КСУ заявили, що «всі відомості про майно, яке є у володінні та користуванні голови КСУ Олександра Тупицького, містяться у його щорічній декларації».

Журналісти «Схем» направили повторний запит голові КСУ з проханням про коментар стосовно майна його родини. Редакція опублікує позицію Олександра Тупицького, щойно отримає її.

       Раніше журналісти програми «Схеми» повідомили, що голова Конституційного суду Олександр Тупицький у 2018 році став власником земельної ділянки в селищі Кореїз Автономної Республіки Крим, оформивши договір купівлі-продажу за російським законодавством, але не відобразив інформацію про це у своїй декларації про майно та доходи. При цьому під головуванням Тупицького судді КСУ 27 жовтня проголосували за визнання неконституційною статті про кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації і скасували її.

        Реагуючи на розслідування, голова Конституційного суду Олександр Тупицький підтвердив інформацію, оприлюднену журналістами програми «Схеми», про те, що він не задекларував землю в Криму, власником якої став після анексії за законами Росії.

«Коли я прочитав матеріал, я сам по собі подякував їм за об’єктивність», – заявив Тупицький.

        За словами Тупицького, правочин відбувся у 2018 році. «Чого я не вніс його в реєстр? Я до цього часу не знаю, як це зробити. Я не визнаю Крим російським, – заявив він. – Єдина, напевно, моя провина, що я не звернувся до органів НАЗК, щоб вони мені роз’яснили, як це мені зробити».

        «Я готовий відповідати, якщо десь помилки якісь я допустив, то я готовий їх виправляти. Ми ж живемо у цивілізованому світі. Якщо помилки, які порушують закон, то за них також треба нести відповідальність. Це аксіома», – заявив Тупицький.

         27 жовтня "Схеми" звернулися до голови КСУ з проханням надати коментар щодо його майна. У пресслужбі КСУ заявили, що "всі відомості про майно, яке є у володінні та користуванні голови КСУ Олександра Тупицького, містяться у його щорічній декларації".

          Нагадаємо: 28 жовтня стало відомо, що голова КС Тупицький у 2018 році став власником земельної ділянки у селищі Кореїз окупованої АР Крим, оформивши договір купівлі-продажу за російським законодавством, але не відобразив інформацію про це у своїй декларації про майно та доходи.

 

Джерело: "Схеми" (проєкт Радіо Свобода та телеканалу "UA:Перший")

 

Тупицький – Автомайдану: Ви їдете до моєї тещі, а вона у Донецьку

ВІВТОРОК, 3 ЛИСТОПАДА 2020, 14:55
 
 

 

        Голова Конституційного суду Олександр Тупицький стверджує, що активісти "Автомайдану" і ЦПК їдуть з акцією протесту не до нього додому, а до його тещі у Васильків. Але її там, за його словами, зараз немає, бо вона поїхала в окупований Донецьк.

Джерело: брифінг Тупицького 3 листопада

       Деталі: Голова КС заявляє, що його теща Лариса Колпаченко продала квартиру в Донецьку і купила дім у Василькові Київської області. Але стверджуючи це, він збивається і то каже, що сам купив будинок, а іншим разом - що його теща купила. Також Тупицький розповів, що власноруч докупив до земельної ділянки тещі ще 7 соток землі, щоб побудувати там спортивний зал.

За словами Тупицького, саме над цим будинком днями активісти запускали свої квадрокоптери.

  
 

      Пряма мова: "Так я хочу запитати "Автомайдан": до кого вони їдуть і кого вони хотять вивезти в Ростов? Можливо, вони поїдуть не до мене, а до тьощі, яка щас поки шо вимушено знаходиться на території Донецька? І з нею там поговорять – хто, як купував. Так як "Схеми" полетіли в Крим, "Автомайдан" нехай поїде в Донецьк. Завтра вони зберуть все імущество родичів і навісять, що все це моє майно. Післязавтра мене звинуватять в сепаратизмі. Все це – травля".

       Передісторія: Громадські організації "Автомайдан" і "Центр протидії корупції" влаштовують автопробіг до маєтку, де мешкає голова Конституційного суду Олександр Тупицький. Акція запланована на суботу 7 листопада і називається "Тупицький – вали до Ростова". Активісти повезуть з собою старі шини і "зимові коктейлі", натякаючи на коктейлі "Молотова".

На запрошення поїхати вже відгукнулися майже 800 людей.

Читайте також Недоторкані. Розбираємо біографії та рішення суддів Конституційного Суду

        За даними "Схем", у родини голови Конституційного суду є маєток із басейном під Києвом у Василькові. Будинок площею 211,4 квадратних метра та земельні ділянки загальною площею понад 23 сотки були придбані у серпні 2018 року та оформлені на тещу Тупицького – Ларису Колпаченко. Сам суддя оформив на себе лише 7,5 соток землі у Василькові, які і вніс до декларації.

       За даними журналістів, тривалий час теща Тупицького працювала в аптеці у Донецьку.

       Також журналісти зазначають, що після того, як у травні 2013 року Тупицький був переведений до Києва та призначений суддею Конституційного суду, у вересні того ж року його родина придбала чотирикімнатну квартиру площею 216,5 квадратних метрів у житловому комплексі бізнес-класу "Новопечерські липки" в Києві, а згодом докупила ще два машиномісця там. Середня вартість квадратного метра в цьому ЖК станом на 2013 рік становила $2900, тобто квартира такою площею коштувала там понад 600 тисяч доларів. Повідомляється, що майно записали на матір судді Галину Тупицьку.

     Євген Кізілов, УП

 

Уникнуть покарання через рішення КСУ: у НАЗК оприлюднили прізвища "щасливчиків"

16:26, 8 листопада

У НАЗК 8 листопада оприлюднили список посадовців, які уникнуть покарання через скандальне рішення КСУ. В агентстві наголосили, що й надалі публікуватимуть інформацію про людей, які подавали неправдиві дані у своїх деклараціях.

НАЗК продовжить роботу над ініціативами, здатними підвищити рівень протидії корупції в Україні. Про це у фейсбуці повідомила пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції.

 

Однак наразі відповідальності через недостовірні дані у деклараціях уникнуть:

  • Василь Коротецький – ексочільник відділу державного екологічного нагляду тваринного світу та біоресурсів Держекоінспекції. Посадовець "забув" задекларувати свої фінансові зобов'язання на понад 9,2 мільйона гривень.
  • Світлана Балух – головна державна ревізорка-інспекторка Шевченківського відділення Личаківської ОДПІ ГУ Державної фіскальної служби у Львівській області. Посадовиця не задекларувала квартиру, яка коштує понад 1,2 мільйона гривень та дохід чоловіка від продажу майна на суму 6,8 мільйона гривень.
  • Юрій Шрамко – заступник гендиректора "Укрінмашу". Він не повідомив про фінансові зобов'язання дружини на 6,8 мільйона гривень та сплачені кредитні відсотки на більше ніж пів мільйона гривень. 
  • Ірина Самойленко — спеціалістка відділу переговорів та доступу до ринків управління Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Не вказала у деклараціях нерухомість, яка коштує приблизно 3,9 мільйона гривень та фінансові зобов'язання на понад 3 мільйони гривень.
  • Олександр Холін – очільник філії "Укрдержбудекспертиза" у Херсонській області. Чоловік "забув" задекларувати корпоративні права у підприємстві. Розмір його внеску становить понад 5,3 мільйона гривень.

       

У НАЗК наголосили, що це лише частковий список. Прізвища інших "щасливчиків" опублікують згодом. 

Зверніть увагу! 27 жовтня Конституційний Суд скасував антикорупційну реформу. Відтепер українські посадовці зможуть уникнути покарання за брехню у деклараціях. Детальніше про скандал читати тут.

https://news.24tv.ua/nazk-nazvali-posadovtsiv-yaki-uniknut-pokarannya-cherez-rishennya_n1454088

 

НАЗК назвало високопосадовців, які уникнуть покарання через рішення КСУ

Через рішення Конституційного Суду України (КСУ) від 27.10.2020 № 13-р/2020 Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) позбавлене можливості складати протоколи про адміністративні правопорушення, у тому числі стосовно порушення чиновниками встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК

Користуючись ситуацією, створеною КСУ, чиновники можуть почуватися вільно при отриманні коштовних подарунків та «віддячувати» дарувальникам, уникаючи відповідальності, оскільки механізм протидії таким правопорушенням та невідворотності покарання зруйнований.

«Якщо чиновник отримав подарунок, а потім на знак подяки виніс рішення на користь дарувальника, то таке рішення вважається ухваленим в умовах конфлікту інтересів та підлягає скасуванню. Проте через рішення КСУ НАЗК не зможе скласти протоколи про адміністративні правопорушення та звернутися до суду із позовом про скасування таких рішень», ­— пояснює Голова НАЗК Олександр Новіков.

Хто серед високопосадовців, які тепер можуть приймати подарунки?

  • Президент України;
  • Прем’єр-міністр та міністри Кабінету Міністрів України, їхні заступники;
  • народні депутати України;
  • судді та прокурори;
  • члени Вищої ради правосуддя та члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України;
  • члени Центральної виборчої комісії;
  • Голова Національного банку України, його заступники;
  • члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку;
  • члени Антимонопольного комітету України;
  • Голова Фонду державного майна України, його заступники;
  • Голова Державної митної служби України, його заступники;
  • Голова державної фіскальної служби України;
  • Секретар Ради національної безпеки і оборони України, його заступники;
  • Керівник Офісу Президента України, його заступники;
  • інші державні службовці категорії “А” та “Б”, посадові особи місцевого самоврядування, віднесені до першої – третьої категорій.

“Через рішення Конституційного Суду України від 27.10.2020 № 13-р/2020 робота НАЗК лишається заблокованою. НАЗК позбавлено можливості проводити повні перевірки декларацій, складати протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, здійснювати перевірки організації роботи із запобігання корупції в державних установах тощо. Попри це, ми віримо, що законодавці знайдуть правові шляхи врегулювання цієї ситуації. Саме тому продовжуємо працювати над ініціативами, які допоможуть підвищити ефективність запобігання та протидії корупції в Україні після відновлення повноцінного функціонала НАЗК”, – йдеться у повідомленні.

Анті-гоблін

9 листопада 2020, 21:23

Теги статті:
#   NATO   Україна   АТО   ООС   війна   диктатура   Росія   СРСР  USA  реформа  
Голосів:
1
01

Всього коментарів: 2

Сторінка коментарів: 1
tarnava
10 листопада 2020, 09:52

IP: 176.67.29.xxx
Рейтинг: 0

Чимсь совецьким запахло в повітрі, коли ми прочитали матеріал. Якийсь СРСР! Памятаємо Райкіна :" Люблю смотреть передачу Человек и Закон! Какие деньги воруют люди!".... Ну і шо.... Тепер у нас на Україні капіталізм правда с бандитським олігархічним присмаком, але це ж ми вибрали такий шлях. Хто встиг, той на коні!!! Такшо не треба будити звіра в нашій свідомості. Жити по справедливості при капіталізмі НЕМОЖЛИВО!!! Такшо не треба нам згадувати Марсельезу, Інтернаціонал та всяких Робін Гудів. Змиримось... та заспіваємо: "Ще не вмерла...."

Анті-гоблін

11 листопада 2020, 14:16

IP: 176.67.8.xxx
Рейтинг: 0

Що дає корупція?

Наприклад, ось таке - Власниками «будинку Шерлока Холмса» у Лондоні виявилися донька та онук Назарбаєва.

Але, як ми знаємо, гроші не виникають з повітря і їх маса кінцева, то виворіт цього - Тяжелая правда про Казахстан.

Як хворі з ознаками одієї хороби подібні, так і "хворі" на корупцію країни теж кучкуються на одних щаблях рейтингу.

Холмс

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"