kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Міські новини 

Театралізоване свято з нагоди 933-ої річниці Дня міста Канева «Зі святом моє рідне місто, благословенне й вічно молоде!»

17 вересня в суботу о 10-й годині на сцену прикрашену символами держави та широкоформатним  гербом міста обрамленим гірляндами з жовто–блакитних кульок вийшли ведучі свята Оксана Кириченко та Вікторія Воюцька. Доброю традицією  в місті стало проведення святкової ходи трудових, творчих колективів, освітніх закладів та спортивних клубів міста.

Урочисту ходу розпочали юнаки та дівчата в національних костюмах, які несли герб міста, за ними дівчата в жовто-блакитних костюмах з 15-ти метровим державним прапором та асистенти з прапором міста. Колона вишикувалася перед сценою.  Група студентів-прапороносців Канівського училища культури і мистецтв з прапорами міста та держави  в національних костюмах піднялися на сцену. За ними на Ярмаркову площу рушила колона представників органів місцевого самоврядування, Канівської міської ради, депутатського корпусу на чолі міським головою Віктором Ніколенком та гостями міста. Дівчата та юнаки вихованці МАМ «Родина» винесли прапор міста.

На сцену піднялися міський голова Віктор Ніколенко, голова Канівської райдержадміністрації Олексій Гика, голова районної ради Михайло Бала, почесні гості: міста: екс-міський голова Канева Олександр Пантелішин, заступник голови райвиконкому білоруського міста Кобрін Олег Кузич, народний депутат України Богдан Губський та інші.

У голові святкового маршу – Канівський козацький полк. Полк був створений у 1991 році і заведений у реєстр українського козацтва в м. Переяслав-Хмельницький. Отаман Канівського козацького полку полковник  Українського козацтва Михайло Мороз.       

             Колектив Канівської об’єднаної державної податкової інспекції. На Канівщині податкову службу було створено 1990 року. В канівській ОДПІ на сьогоднішній день працює 43 фахівці. Інспекцією здійснюється контроль за дотримання податкового законодавства по 861 підприємствах, установах і організаціях та 2348 підприємцях, в тому числі по місту Каневу на обліку знаходиться 478 юридичних та 1864 фізичних осіб. За 8 місяців 2011 року надходження до місцевого бюджету зросли на 28, 7 відсотка. Очолює Інспекцію Богдан Умриш – радник податкової служби 1-го рангу, депутат канівської міської ради.

            За податківцями на площу виходить колектив філії  Канівської гідроелектростанції підрозділ ПАТ «Укргідроенерго». За 2010 рік компанія ПАТ «Укргідроенерго» була визнана лідером паливно-енергетичного комплексу України. За 8 місяців 2011 року вироблено 748,5 мільйонів кіловат-годин електроенергії. Очолює підприємство Академік гідроенергетики України, Почесний енергетик України – Василь Гринь.

На майдан крокує колектив публічного акціонерного товариства «Канівський маслосирзавод», який очолює Сергій Решетняк. На підприємстві працює  702 особи. Протягом 40 років підприємство займається переробкою молока та виробництвом молочної продукції. Напрямки діяльності заводу: виробництво твердих сирів, масла солодко-вершкового та сухої знежиреної сироватки. За добу підприємство може переробити 700-800 тон молока. Місія   підприємства: якість і безпечність продукції - якість і безпечність праці- якість і безпечність життя.

Святковою ходою йдуть працівники Канівської центральної районної лікарні. Сьогодні ми є свідками і учасниками позитивних змін, що відбуваються у розвитку медицини канівщини. Є повне розуміння місцевої влади проблем лікарні, завдяки збільшенню бюджетного фінансування, при допомозі міської та районної  рад проводяться капітальні і поточні ремонти лікувальних закладів, поповнюється медичне обладнання і апаратура. Очолює колектив Сергій Задорожній.

Працівники Канівського району електричних мереж. Підприємство засноване у 1972 році. На даний час під керівництвом директора Богдана Ворожбита в РЕМі працюють 133 висококваліфікованих спеціалістів в тому числі 5 лінійних бригад, оперативно-виїздна бригада, група технічного обслуговування та енергозбутова  служба.

Працівники ПМП «Інтербуд», яке існує на ринку праці 11 років під керівництвом Олександра Куценка. Основні об’єкти благоустрою – площі, парки, тротуари та алеї. Колективом зроблена реконструкція фасадів музею народно-декоративного мистецтва, Канівської районної лікарні, виконуються роботи на об’єктах Шевченківського національного заповідника.

На святковому марші працівники ВАТ «Укртелеком» цех телекомунікаційних послуг № 7. Колектив очолює Олександр Мачача  

Працівники комунального підприємства «Канівські теплові мережі». Керівник – Олександр Гузь. На підприємстві працює 102 працівники. За офіційними данними державних органів статистики України підприємству в 2010 році присвоєно звання «Комунальне підприємство 2010 року», а за результатами роботи в першому кварталі 2011 року воно стало Лідером Національного рейтингу якості товарів та послуг серед вітчизняних компаній, які працюють з «Постачання пари та гарячої води».

Колектив комунального підприємства «ЖЕК», директор Андрій Шацьких. Підприємство надає послуги з обслуговування житлового фонду міста, а це близько 100 житлових будинків, а також вивезенням побутових відходів та обслуговування ліфтів. «ЖЕК» нараховує близько 150 працівників.  

Колектив Комунального підприємства «Управління водоканалізаційного господарства», яке засноване в складі комбінату комунальних підприємств ще в 1945 році. Очолює його Володимир Цюкало. З кінця 2005 року забезпечена цілодобова подача води мешканцям міста. Колектив підприємства, а це 155 осіб, докладає багато зусиль для того, щоб мешканці отримували питну воду високої якості.

За комунальниками на площу виходить колектив приватного акціонерного товариства «Канів Дніпробуд» яке є правонаступником БМУ Дніпробуду що працювало в місті Каневі з 1963 року та будувало канівську ГЕС, місто Канів, завод Магніт, Канівський сирзавод та багато інших об’єктів. «Канів Дніпробуд» і на сьогоднішній день приймає активну участь у розбудові міста Канева.

Колектив приватного підприємства «Канівавтотранс» було створене у 2004 році, директор Євгеній Маланчєв. Канівавтотранс є одним з найбільших підприємств у місті по перевезенню пасажирів, обслуговує всі маршрути по місту а також близько восьмидесяти відсотків приміських маршрутів, також міжміські та обласні маршрути. На сьогоднішній день кількість працівників складає більше 100 чоловік.

На майдан виходить група компаній «Верес».  Підприємство засновано в 1997 році. Сфера діяльності – вирощування та переробка сільськогосподарської продукції. В групу компанії «Верес» входить 9 підприємств  три із яких знаходяться в Канівському районі. Під торговою маркою Верес випускається більше 30 видів плодово-овочевих консерв та соусів. Підприємство по вирощуванню грибів дає щомісяця 250 тон гриба шампіньйон та 100000 штук брикетів грибного міцелію. Продукція «Вереса» відома не тільки в Україні а і за її межами і неодноразово нагороджувалась медалями різного ґатунку на Всеукраїнських та міжнародних виставках.

Колектив ТОВ «Ергопак» на чолі з першим заступником  Андрієм Фаюрою. Напрямок діяльності підприємства – виробництво товарів господарчого призначення необхідних та корисних для кожної оселі.

На святковому марші працівники закладів банківської сфери. Канівське відділення публічно–акціонерного товариства «Укрсоцбанк», Канівське відділення Черкаської дирекції публічно–акціонерного товариства «Райфайзен Банк Аваль», Канівське відділення публічно–акціонерного товариства КБ «Приват банк», публічно–акціонерне  товариство Банк «Національний кредит», Канівське відділення акціонерного товариства «Ощадний банк».

Далі ходу продовжили дитячі установи міста. Колону очолили діти на велосипедах керованих батьками, групи  велосипедистів дошкільнят з іграшками. За дітьми пройшли педагогічні колективи та учні шкіл міста.

Ходу освітян продовжили середні та вищі навчальні заклади.

Державний навчальний заклад Канівське професійне училище. За рейтинговими показниками училище є кращим в системі профтехосвіти в Україні.

Канівська філія Черкаського Східноєвропейського університету економіки та менеджменту. В цьому році заклад святкує свій 15-ти річний ювілей.

Канівський еколого-інформаційно-технологічний коледж, який засновано в 2009 році і проліцензовано спеціальність прикладна екологія, за напрямком «Екологія та охорона навколишнього середовища».

Ходу освітян продовжили спортивні колективи міста.

Представники ДЮСШ «Зеніт», фізкультурно–спортивного товариства «Україна», команда з фітнесу та аеробіки «Тайфун», тренер викладач Оксана Шевченко. У школі займається близько 200 учнів. Заняття проводять висококваліфіковані тренери викладачі з армспорту, карате, волейболу, настільного тенісу, фітнесу, аеробіки, футболу. СК «Атлант» тренер Антон Бараболін. В клубі займається 30 учасників. Клуб пишається своїми вихованцями такими як Ігор Голобородько, який виборов ІІІ місце кубку світу, І місце чемпіонату України, почесне звання кандидата в майстри спорту. Назар Мартинович – ІІІ місце чемпіонату України, багаторазовий чемпіон області.

      Вихованці спортивного клубу «Івазар», тренери Наталія та Олександр Іванови і Вікторія Кобзаренко. В клубі займається 120 дітей. Основні напрямки роботи СК «Івазар» це аеробіка, фітнес, дзюдо. Серед вихованців клубу золоті і срібні призери Чемпіонату України з фітнесу, 80 чемпіонів Черкаської області з дзюдо. В травні цього року вихованці клубу стали переможцями міжнародного турніру з дзюдо та фітнесу який проходив в Естонії.

            За спортсменами крокують творчі колективи міста. Учасники клубу спортивно-бального танцю «СпортМайстер»  Канівського МБК. Засновник та керівник клубу Леонід Майстер – викладач Канівського училища культури і мистецтв, суддя вищої категорії, Президент Черкаської обласної громадської організації спортивного танцю України.   На теперішній час рейтинг пар  ансамблю «СпортМайстер» увійшов в десятку кращих пар України, а сам клуб увійшов в трійку кращих клубів України. Леонід Майстер активно популяризує  бальний танець  організовуючи щорічний чемпіонат м. Канева та кубок м. Канева, є організатором турнірів: «Зустріч друзів», «Кубок Екватора» - м. Черкаси, «Різдвяний бал» - м. Рівне. Учасники є призерами та чемпіонами Всеукраїнських та обласних фестивалів.

Зразковий театр сучасної пісні «Невгамовні» МБК – керівники  Наталія Скляренко та Вікторія Воюцька. В цьому році колектив відмічає свій 10-літній ювілей. Учасники колективу є неодноразовими переможцями обласних та Всеукраїнських конкурсів. В цьому році на міжнародному  конкурсі у Болгарії солісти колективу стали дипломантами та лауреатами. Випускники театру є студентами вищих навчальних закладів України та інших держав.

Учні та викладачі Дитячої школи мистецтв.  В ДШМ навчається 220 талановитих дітей на трьох відділах: народно-художня творчість, інструментальний  та фортепіанний відділи. Учнів навчають 28 висококваліфікованих викладачів. Очолює ДШМ Салтикова Людмила Вікторівна.

Колектив малої академії мистецтв «Родина», заснована в 2008 році Галиною Шаманаєвою, директор Ірина Івановська. Учні академії є постійними учасниками багатьох конкурсів та фестивалів в Україні та за її межами. Навчальний заклад працює за напрямками: хореографія, вокал, музичне відділення, образотворче та театральне мистецтво. На базі «Родини» працює українсько-французька асоціація «Дружба» заснована в 2005 році. Родина є єдиним приватним навчальним закладом у Каневі та Черкаській області у сфері позашкільної освіти.

Канівське училище культури і мистецтв Черкаської обласної ради. Хореографічний колектив училища «Канівчанка», яким керує О.Горідько виконалв  уривок хореографічної  композиції  «Гопак».

Людмила Салтикова та Євген Литвинн виконали «Пісню про Канів», на останньому приспіві якої, в небо здійнявся прапор міста з гелевими кульками.

Урочисту частину свята відкрив міський голова Віктор Володимирович  Ніколенко. Виголосивши вітальні слова Віктор Володимирович представив гостей свята.

На передодні Дня міста в Каневі був проведений конкурс «Людина року», який покликаний відзначати тих, хто своєю працею і життям роблять наше місто більш розвиненим, гарним, привабливим та комфортним.

Уросто оголошуються підсумки конкурсу:

- звання  “Кращий освітянин року” отримує – Руслан Челабієв директор ЗОШ І – ІІІ ступенів №3;

- звання  “Кращий медичний працівник року” отримує – Валентина Погрібна дільничний лікар – педіатр Канівської ЦРЛ;

- звання   “Кращий працівник соціальної сфери” здобула Світлана Рикова заступник начальника управління, начальник відділу грошових виплат та компенсацій;

- в номінації «Кращий працівник фізичної культури і спорту» переміг Станіслав Маланчев - директор громадської організації «Спарта»;

- в номінації “Кращий працівник комунальних підприємств” переміг Андрій Шацьких директор комунального підприємства ЖЕК;

            - в номінації “Кращий будівельник року” – переміг Абов Авеян директор приватного підприємства «Канів Граніт»;

- звання «Кращий рятувальник року» - здобув Богдан Диченко старший інспектор з питань НПД Канівського районного відділу управління МНС;

- звання  “Кращий працівник у галузі культури та мистецтва” здобула Ірина  Івановська директор малої академії мистецтв «Родина»;

- кращий благодійник року: ТОВ «Ергопак», ЗАТ «Агроекопродукт» (генеральний директор Володимир Гриневич), ВАТ «Черкаський ОПАС» (голова правління Володимир Гончаров).

            Переможців конкурсу композицією «Українське барокко» привітав зразковий ансамбль спортивно-бального танцю «СпортМайстер».

Міський голова також вручив грамоти і подяки видатним громадянам міста. Нагороджені преміями за спортивні досягнення: Інна Плотніцька, Галина Підгайна, Яна Романенко, Ігор Голобородько, Назарій Мартинович, Олександр Сидоренко, Євген Кришун, Сергій Голобородько, Антон Мичка, Роман Секрет, Анна Петрожицька, Віталій Штих, Олексій Войтюк, Андрій Земляний. Також нагороджено футбольні команди за змагання на першість м. Канева з футболу серед учнівської молоді на призи Канівського міськвиконкому, присвячених Дню міста Канева.

Своїм виступом нагороджених привітав народний аматорський гурт «Сузіря» під керівництвом Мар’яни Сторчоус.

За доброю традицією на святковий майдан запрошено молодят які в цей день побралися. Під звуки Маршу Мендельсона на сцену піднялися Роман та Антоніна Сторчеуси. Молодят привітав заступник міського голови Анатолій Леонтьєв. В подарунок для молодої пари прозвучала пісню «Букет из белых роз» у виконанні Юлії та Володимира Третьякових.

Також свято збіглося іще з однією знаменною подією – днем повноліття канівських юнаків та дівчат. Віднині ще 9 молодих людей стануть повноправними громадянами нашої держави. На сцену для отримання паспортів вийшли: Андрій Воробей, Станіслав Ломака, Станіслав Мариненко, Діана Шумілова, Дмитро Шустка, Іван Цимбал, Вікторія Воюцька, Оксана Присяжна та Ярослава Бабич. Паспорти громадян України вручила заступник міського голови Валентина Чиж. Молодих громадян України привітав піснею «Соколята» Євген Литвин.

Ведучі свята  повідомили міську громаду про демографічну та освітянську ситуацію в Каневі за цей рік: народилося 268 немовлят (149 хлопчиків та 119 дівчаток), за шкільні парти сіло 2467 учнів; в перший клас пішло 215 дітей, до вищих учбових закладів вступили 145 осіб.

Доброго здоров’я та «многії літа» побажали і нашим старожилам:  Трохиму Федоровичу  Литвину, Соломії Денисівні Вербі яким виповнилося по 97 років та Євдокії Дмитрівні Дорошенко яка відмітила 95 років.

Пісню «Мій рідний край» подарувала учасникам свята Олена Степаненко.

Завершуючи урочисту частину ведучі підвели підсумок соціально-економічного стану міста: «В 2011 році в економіку і соціальний розвиток міста вкладено близько 100 млн. грн. Це продовження реконструкції Канівської ГЕС, будівництво туристичного комплексу «Авто-ріка» з реконструкцією приплаву та прилеглої території, а також цієї прекрасної оновленої площі, продовження робіт по реконструкції Успенського собору, об’єктів Шевченківського національного заповідника. Місто Канів за сукупністю показників економічного і соціального розвитку в 2011 році зайняло І місце серед міст Черкащини. Славлять наше місто працівники промислових підприємства, які виробили продукції в цьому році більш, як на півмільярда гривень, експортували продукції на 17 млн. доларів. Сіють вічне і добре у місті працівники освіти і культури. На охороні нашого здоров’я  невтомно працюють медичні працівники та багато інших знатних і працьовитих людей».

Урочисту частину завершив своїм виступом хореографічний колектив «Канівчанка».

Протягом дня на Ярмарковій площі відбулися: показові виступи та майстер-клас вихованців зразкового  спортивно-бального клубу МБК «СпортМайстер»; концерт «Хай наше місто уквітчають діти», за участю дитячих колективів міста та гостей з м. Боярка; гра «Міський квест».

Також проведено Конкурс вареників «Вареники по-Канівські»: майстер-класи з ліпки та виготовлення вареників та їх презентація  і дегустація.

Спортивні конкурси та змагання, показові виступи вихованців спортивного клубу «Івазар». Гала – концерт ІІІ Всеукраїнського молодіжного мистецького фестивалю «Кобзареві джерела». Виступ київського гурту «Тартак».

Презентовано виставки: домашніх улюбленців; продукції підприємств міста; дитячої творчості «Дари природи»; народної творчості  місцевих народних умільців (вишивка, картини, витвори з деревини та ін.). Проведено: майстер–класи  з ліпки глини, ляльки–мотанки, гончарства, бісероплетіння; малюнок на асфальті. Для дітей працювали атракціони та ігрові площадки. Для гостей свята виступи творчі колективи міста та району.

Сценарій свята розробив методичний кабінет Канівського МБК.

Фото свята у галереї

Міський відділ культури і туризму

WayBe

21 вересня 2011, 14:58

Теги статті:
свято  День міста  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 1

Сторінка коментарів: 1
tma

22 вересня 2011, 12:17

IP: 194.116.170.xxx
Рейтинг: 0
"У голові святкового маршу – Канівський козацький полк. Полк був створений у 1991 році..."

cм. ссылку
http://yahooeu.ru/interesting/25430-evolyuciya-oruzhiya.html

Сравниваем "год 1600 н.э. - 1900"
c "год 1900 н.э. - ?".

Кто спонсирует всех этих козаков-шарлатанов, прущих из всех щелей последнее время?

Почему шарлатанов?
см. ссылку
http://www.vkv.kiev.ua/index.php?option=com_k2&view=item&id=74:%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%96%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BA&Itemid=3

"Коли за умовами Прутського миру Правобережжя потрапило під владу Польщі, (Канівський)полк 1712 року припинив своє існування."

Вчитайтесь... в 1712 году. Все. Точка.

Какова цель возрождать его в 21 веке? Гопака станцевать?
Танцевать на костях наших достойных предков как минимум кощунственно.

P.S. Если по сути, то праздник вышел неплохой. Руководителям респект!

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"