kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > turoc 

Україну чекає чергове випробування Путіним

Прем`єр-міністру Росії виповнилося 59 років. Згадуючи брежнєвську епоху, про Володимира Володимировича Путіна можна сказати, що «розквіт його політичної діяльності» ще далеко попереду, за горизонтом. Але вже сьогодні лідер російської нації, повторивши французького «короля сонця», може сміливо стверджувати, що «Держава - це я!"

Чому одні люди задовольняються сірістю повсякденного життя, смертю на подушках в оточенні дітей і онуків, а інші мріють побудувати і очолити євразійський простір від Польщі до Китаю? Напевно, мотиви і амбітні бажання формуються в дитинстві.

Ось, наприклад, юність найрейтинговішого політика Росії і великого друга України проходила в ті самі часи, коли світ стояв напередодні ядерної війни, Карибської кризи, хрущовського протистояння зі США і боротьби зі світовим капіталізмом. Тому сила, «чоловічі ігри», таємні спецслужби стали і метою, і мрією майбутнього політика. Втім, як і сьогодні, визначають стиль його політичної поведінки.

Всезнайки- психологи багато років стверджували, що Путін під час розмови покусує нижню губу, що свідчить про його нерішучість. А по натурі, стверджували фахівці людських душ, він «виконавець, помічник».

Але увійшовши у владу з єдиним завданням - гарантувати безпечну старість Бориса Єльцина і статус-кво Березовських, Гусинських і Смоленських, Володимир Путін, непомітна «людина з натовпу». придушив лібералів-демократів, які, за його ж словами, трясуть «ріденькими борідками», придушив фронду олігархів і відправив їх до Лондона і на нари, а в країні встановив невідому у світі форму політичного режиму, яку його ідеологи назвали «суверенною, керованою демократією».

До речі, вчора, російські пінкертони, напередодні дня народження Путіна, в столичному аеропорту «Домодєдово» не пустили в країну відомого німецького політолога, одного з найглибших знавців російської політичної культури Ханса Шредера. До слова, він сотні разів був у Росії і в цей нещасливий день повинен був виступати на міжнародній конференції.

Дали «от ворот поворот», мабуть, тільки тому, що в одному з останніх інтерв`ю німецький учений заявив, що «при Путіні кожна спроба робити політику знизу придушувалася зі страху, як би не прогавити подоби «помаранчевої революції» в Україні».

Автор не стверджує, але путінський світ, його «базові цінності» непомірно спрощені - типу: «вони і ми», «наші й вороги». Але його улюблений вислів: «а він не ворог нашої справи!» Відновлення на російській публічній сцені «образу ворога» - «помаранчевої України» чи агресивного, кровожерливого Заходу - це і є путінський антизахідний ренесанс, який згуртував російський народ навколо свого мужнього лідера.

Чим вищий рівень ненависті і ущемленої агресивності, трагедії втрати статусу «великої країни», тим вище довіра до президента, армії, спецслужб, тим впевненіше почувається російське чиновництво, та й все російське суспільство. Це називається соціальна мобілізація навколо проекту «президент Путін», лідера зарозумілої нації.

Але є очевидна істина, сформульована не автором цих рядків. Актуалізація образу ворога означає, що саме суспільство починає відчувати сильні соціальні напруги, джерела яких насилу опізнаються і раціоналізуються, писав блискучий соціолог, наш земляк Юрій Олександрович Левада.

Можна з упевненістю стверджувати, що свій 59-й рік від народження Володимир Путін зустрічає (як би це перефразувати «Кінець історії» Френсіса Фукуями?) ... Зустрічає тим, що в Росії більше немає політики.

Оскільки опозиція і парламентаризм, вільні ЗМІ та незалежні суди в Росії більше не існують. А всі інші цивільні і політичні інститути, як і гравці ринку під жорстоким контролем. Проблема влади напередодні президентських виборів в Росії вирішена, як писав Ленін, «остаточно і безповоротно».

Важливо ще підкреслити, що Володимир Путін безпомилково знайшов ті соціальні верстви, які нічого в путінській державі міняти не бажають.

Як відомо, демократична диктатура - це диктатура більшості над меншістю. Так було при Сталіні. У путінському варіанті все навпаки. У Росії диктатура меншості - кластера чиновників і людей одного міста - Санкт-Петербурга. Це як наші «донецькі» в Києві.

Нинішні російські еліти є надійною соціальною опорою путінського режиму. Вона збереже владу Путіна, їх все влаштовує. Путінська керована демократія - ідеальний політичний проект для їх благополуччя.

Але враження, що все вже було - дежавю XIX століття, а російська буржуазія - багаті епохи комп`ютерів, високоточної зброї, євразійського майбутнього Росії.

А що ж далі? Чим Володимир Путін займеться? Які проблеми буде вирішувати в наступні довгі 12 років свого життя в Кремлі? Чи як і Людовик XIV захворіє страшною хворобою, ім`я якої «нудьга»? Ймовірно, не випадково в оточенні Путіна почали голосно хвалити Леоніда Ілліча Брежнєва, якого з захопленою ностальгією згадують нинішні бабусі.

Слідом за Пушкіним хочеться вигукнути: ««О, сколько нам сюрпризов чудных готовит путинское время!». Правда і те, що від українофобії Володимира Володимировича нам не сховатися. Україну чекає випробування Росією. Путінською Росії. Важкий і підлий час.

http://www.unian.net/ukr/news/news-460866.html

turoc

8 жовтня 2011, 14:16

Теги статті:
соціальна мобілізація   путінська держава  
Голосів:
1
10

Всього коментарів: 1

Сторінка коментарів: 1
mailk

8 жовтня 2011, 19:57

IP: 84.229.77.xxx
Рейтинг: 0
побольше бы таких актуальных статей!

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"