kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > alex_r68 

Координаційна рада з питань протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу.

Розпорядження Міського голови

 на виконання Закону України від   № 1026-VІ від 19.02.2009 року.                      

„Про затвердження Загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції,  лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД  на 2009-2013 роки”

 

 

Додаток 1

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження міського голови

“19_” _жовтня_ 2011 р.   959-р

 

Положення
про  міську координаційну раду
з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

 

1.             Загальні положення

1.1. Канівська міська Координаційна рада з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу (далі – міська  рада з ТБ/ВІЛ) є консультативно-дорадчим органом, що здійснює координацію діяльності  органів місцевого самоврядування, міжнародних та громадських організацій, у тому числі тих, що об’єднують людей, які живуть з ВІЛ-інфекцією, та людей, яких торкнувся туберкульоз; підприємств, установ, представників бізнесових кіл, об’єднань профспілок, роботодавців та релігійних організацій (далі – зацікавлені сторони), що діють на території м. Канева, з метою формування та ефективної реалізації державної політики, консолідованого використання коштів та удосконалення системи моніторингу та оцінки у сфері протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

1.2. Міська рада з ТБ/ВІЛ утворюється відповідно розпорядженням міського голови.

1.3. У своїй діяльності міська рада з ТБ/ВІЛ керується Конституцією та законами України, актами Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України, рішеннями Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу (далі Національна рада), рішенням обласної ради з ТБ/ВІЛ (далі –обласна рада з ТБ/ВІЛ), розпорядженнями голови обласної державної адміністрації, обласної ради, рішеннями виконавчого комітету та Канівської міської ради, міського голови, а також цим Положенням.

 

2.       Основними завданнями міської ради з ТБ/ВІЛ є:

2.1. Координація діяльності та сприяння співробітництву зацікавлених сторін щодо протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

2.2. Розроблення та внесення на розгляд обласної  ради з ТБ/ВІЛ  пропозицій стосовно визначення пріоритетів та забезпечення реалізації державної політики, програм та заходів щодо профілактики туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, лікування, догляду та підтримки хворих на туберкульоз, ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД людей на засадах дотримання прав людини та гендерної рівності.

2.3. Сприяння раціональному та ефективному використанню коштів, що призначені для фінансування програм з профілактики туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, лікування, догляду та підтримки хворих на туберкульоз, ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД людей.

2.4. Аналіз даних епідемічного нагляду захворюваності на туберкульоз та ВІЛ-інфекцію/СНІД та інших досліджень з метою оперативного реагування на зміну епідемічної ситуації.

2.5. Інформування міської ради з ТБ/ВІЛ,  та громадськості про стан реалізації заходів з протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

2.6. Розроблення та внесення на розгляд проектів обласних, міських програм та заходів щодо протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, а також проектів нормативно-правових актів з питань забезпечення виконання цих програм.

2.7. Забезпечення використання даних моніторингу та оцінки для прийняття рішень та подальшого планування програм та заходів щодо протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

2.8. Розроблення та внесення в установленому порядку на розгляд сесії міської ради пропозицій щодо фінансування програм та заходів щодо протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

 

3.       Рада з ТБ/ВІЛ має право:

3.1. Одержувати в установленому законодавством порядку інформацію від зацікавлених сторін, необхідну для виконання покладених на неї завдань.

3.2. Заслуховувати звіти зацікавлених сторін стосовно реалізації ними програм та заходів щодо протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, які фінансуються за державні кошти та/або з будь яких інших джерел, не заборонених законодавством, зокрема, Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

3.3. Утворювати в разі потреби консультаційні, експертні та робочі групи для виконання конкретних завдань.

3.4. Скликати наради, конференції, семінари за участю зацікавлених сторін.

3.5. Запрошувати в разі потреби для участі в засіданні ради з ТБ/ВІЛ інших осіб, які не є її членами.

3.6. Звертатися до Національної, обласної ради для отримання інформації, роз’яснень, консультацій та прийняття рішень.

3.7. Сприяти залученню вітчизняних та іноземних інвестиції, коштів міжнародних організацій, благодійних фондів тощо для реалізації програм та заходів щодо протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

 

4.       Рада з ТБ/ВІЛ зобов’язана:

4.1. Забезпечувати проведення регулярного комплексного аналізу причин поширення епідемій туберкульозу і ВІЛ-інфекції/СНІДу та ефективності впровадження заходів з протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу. В межах своєї компетенції проводити аналіз дотримання органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності вимог нормативно-правових актів з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

            4.2.Забезпечувати розроблення проектів регіональних програм та комплексних заходів щодо запобігання поширенню туберкульозу та ВІЛ/СНІДу та здійснювати контроль за їх виконанням.

            4.3.Інформувати Обласну координаційну раду про свою діяльність шляхом подання річного звіту та плану роботи на наступний рік. Звіт і план роботи затверджуються на останньому в поточному році засіданні координаційної ради, підписуються Головою та Секретарем і подаються ОКР до 15 січня.

4.4. Широко інформувати громадськість про свою діяльність, прийняті рішення та стан їх виконання шляхом оприлюднення інформації на офіційному веб-сайті, цільової розсилки та в засобах масової інформації.

4.7. Висвітлювати в засобах масової інформації стан і результати реалізації програм і заходів щодо протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

 

5.       Організація роботи ради з ТБ/ВІЛ:

5.1. Раду з ТБ/ВІЛ очолює заступник міського голови відповідно до розподілу обов’язків.

5.2. До складу ради з ТБ/ВІЛ входять представники зацікавлених сторін. Кількість членів ради з ТБ/ВІЛ з числа неурядових організацій має становити не менше, ніж 20% від загальної кількості членів ради.

5.3. Персональний склад ради з ТБ/ВІЛ затверджується розпорядженням міського голови.

5.4. Голова ради з ТБ/ВІЛ має двох заступників, один з яких є представником закладу охорони здоров’я, а інший – представником громадських організацій, у тому числі тих, що об’єднують людей, які живуть з ВІЛ-інфекцією, та таких, що об’єднують людей, яких торкнувся туберкульоз.

5.5. Організаційною формою роботи ради з ТБ/ВІЛ є засідання.

5.6. Засідання проводяться відповідно до плану роботи, який затверджує голова ради з ТБ/ВІЛ, але не рідше, ніж один раз на квартал. Позачергові засідання проводяться в разі потреби. Ініціювати позачергові засідання може член ради з ТВ/ВІЛ шляхом відповідного звернення з обґрунтуванням до голови ради з ТБ/ВІЛ.

5.7. Рада з ТБ/ВІЛ провадить свою діяльність відповідно до Регламенту. Регламент роботи ради з ТБ/ВІЛ затверджується на її засіданні.

5.8. Засідання ради з ТБ/ВІЛ є право спроможним, якщо на ньому присутні не менш як дві третини її членів.

5.9. Члени ради з ТБ/ВІЛ зобов’язані особисто брати участь у її засіданнях. Члени ради, які у виняткових випадках не можуть особисто взяти участь у засіданні, повинні завчасно письмово повідомити голову або секретаря ради з ТБ/ВІЛ про делегування свого голосу уповноваженій особі та забезпечити її участь у відповідному засіданні ради з ТБ/ВІЛ.

5.10. Засідання ради з ТБ/ВІЛ проводить її голова або за дорученням голови – один з його заступників.

5.11. За дорученням голови ради з ТБ/ВІЛ підготовку засідань здійснюють заступники голови, секретар та робочі групи ради з ТБ/ВІЛ.

5.12. Рішення ради з ТБ/ВІЛ приймається двома третинами голосів її членів, присутніх на засіданні.

5.13. Рішення ради з ТБ/ВІЛ оформлюється протоколом згідно з регламентом роботи, який підписують голова ради з ТБ/ВІЛ (в разі його відсутності – заступник голови) та її секретар. Рішення ради з ТБ/ВІЛ мають рекомендаційний характер і можуть бути реалізовані шляхом прийняття відповідних актів.

5.14. Зміни до переліку питань, попередньо визначених порядком денним засідання, вносяться за пропозицією будь-якого члена ради з ТБ/ВІЛ і ухвалюються шляхом відкритого голосування на початку засідання.

5.15. Рада з ТБ/ВІЛ здійснює контроль за виконанням своїх рішень та розглядає на кожному засіданні стан їх виконання.

5.16. Відповідальність за роботу ради з ТБ/ВІЛ несе її голова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Керуючий справами                                                      С.М.Дубенець

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядженням міського голови

“_19_” _жовтня__ 2011 р.    959-р

 

 

Посадовий склад

міської координаційної ради з  питань протидії туберкульозу  

та ВІЛ-інфекції/СНІДу

 

  1. Заступник міського голови    – голова ради.
  2. Заступник головного лікаря центральної районної лікарні (далі -ЦРЛ)-заступник голови ради
  3. Директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – секретар ради.
  4. Начальник відділу освіти.
  5. Начальник служби у справах дітей.
  6. Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту.
  7. Начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Канівського МРВ УМВС.
  8. Лікар – інфекціоніст ЦРЛ.
  9. Лікар - нарколог ЦРЛ.
  10. Лікар - фтизіатр ЦРЛ.
  11.  Головний лікар ДЗ „Канівська СЕС”.
  12.  Начальник управління праці та соціального захисту населення.
  13.  Представник засобів масової інформації.
  14.  Депутат міської ради.
  15.  Представник громадської організації „Чисте серце”(за згодою).
  16.  Представник громадської організації „Мир вашій оселі”(за згодою).
  17.  Голова міськрайонного Товариства Червоного Хреста (за згодою).
  18. Регіональний координатор в Черкаській області Міжнародного Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні.
  19. Регіональний координатор МГО„Соціальні ініціативи  з охорони праці та здоров’я”.

 

 

Керуючий справами                                      С.М.Дубенець

 

alex_r68

21 жовтня 2011, 20:50

Теги статті:
коордрада   віл   снід  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Business for Sale Gold Coast Region

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Business for Sale Gold Coast Region [0]

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [0]

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"