kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Акція 

У Каневі ветерани організували акцію протесту

У понеділок, 5 грудня ц.р., у міському будинку культури відбулася акція протесту, ініційована Радою ветеранів міської ветеранської організації

Зал будинку культури був майже повністю заповнений. Зібралося до 700 людей, переважно похилого віку. Також на заході були присутні Канівський міський голова В.Ніколенко, заступники міського голови, представники Канівської міжрайонної прокуратури, Канівського міськрайонного управління юстиції, Канівського міськрайонного управління Пенсійного фонду та інших відділів.
Перше слово взяв голова міської організації ветеранів Василь Тулін. Він повідомив, що останнім часом напруга у суспільстві зростає, тож люди зібралися, аби отримати відповіді на болючі питання та дійти порозуміння.

Головні питання, які сьогодні турбують канівців, - це припинення виплати доплат чорнобильцям і дітям війни та ситуація з пільговими перевезеннями у громадському транспорті.

- Ми вимагаємо забезпечення виконання пільг, які передбачені законодавством, але не виконуються, і пояснення уряду нас не влаштовують, - наголосив В.Тулін та зачитав звернення до Президента, підготовлене членами організації ветеранів, у якому йдеться про скасування обмеження в отриманні пільг та про вимогу до Президента України беззаперечного виконання Конституції України.

Слово взяв член президії Ради ветеранів Олександр Співак: "Ми не можемо більше мовчати і зібралися, аби підтримати людей, які голодують і виборюють наші з вами права. Канів - одне з тих міст, у якому найбільше постраждалих від Чорнобильської катастрофи - це 20 тисяч осіб із загальної кількості населення 26 тисяч".

Його підтримала жителька Канева Марія Заміховська, яка наголосила: "Люди віддали своє здоров'я та життя за нас з вами, за державу, а тепер вони "ніхто" і об них витирають ноги".
На захист дітей війни стала голова громадської організації "Діти війни" Надія Мельникова, яка зазначила, що діти війни не набагато молодші за ветеранів.

- Ці люди так само літні та хворі і не мають сил їздити до Києва захищати свої права, - сказала Н.Мельникова.

Люди цікавилися, чи проводить прокуратура перевірку щодо виконання законів про соціальний захист чорнобильців та чи заведено кримінальні справи. Канівський міжрайонний прокурор Олександр Кожушко повідомив, що всі звернення, які надходили до прокуратури, розглянуті. Було проведено відповідні перевірки, за результатами яких ознак складу злочину не виявлено, тож кримінальних справ порушено не було.

Депутат Канівської міської ради Володимир Коржов запитав, чому позови до суду подає не прокуратура, а кожна людина мусить це здійснювати окремо. О.Кожушко повідомив, що органи прокуратури мають право звернутися до суду тільки за умови заяви від громадян. Оскільки люди мають право звертатися безпосередньо до суду, тому таких заяв до прокуратури не надходило. Також О.Кожушко зазначив, що з прокуратури знято нагляд за судовою гілкою влади.

Начальник міськрайонного управління Пенсійного фонду Володимир Плисюк повідомив, що на сьогодні заборгованість по доплатах становить 8 млн. 200 тис. грн. Всі кошти будуть виплачені, щойно вони надійдуть. В.Плисюк висловив сподівання, що це відбудеться до 1 січня 2012 року.

Член президії Ради ветеранів Юрій Тимошенко порушив ще одне болюче питання, а саме - перевезення пільгових категорій у громадському транспорті міста: "Ми вимагаємо зменшити ціни на проїзд у канівських автобусах, відмінити графік перевезення пільговиків, так звані "комендантські години" та сформувати тендерний комітет, до складу якого увійдуть 50% членів організації ветеранів та інших громадських організацій".

Приватний підприємець Ігор Сухобрус повідомив, що на сьогодні парк його підприємства становить 5 автобусів і запропонував передати їх в оренду міській владі та утворити комунальне підприємство з перевезень. Мовляв, у результаті цього припиняться чвари, а кошти надходитимуть безпосередньо в міський бюджет.

Керівник автоперевізника ПП "Канівавтотранс" Євгеній Маланчев пояснив ситуацію з перевезеннями вмісті. За його словами, різниця між пільговиками та платоспроможною частиною населення досить велика, тому постає питання рентабельності підприєм-ства.

Слово взяла заступник голови Канівської РДА Галина Москаленко.

- Всі питання, які ви піднімаєте сьогодні, є актуальними і для жителів Канівського району. Зокрема, у селян також є проблема з автоперевезенням. ПП "М+М" (керівник І.Сухобрус) відмовилося обслуговувати певні маршрути, оскільки вони є збитковими. Наразі ситуацію вирішено завдяки тимчасовій угоді, укладеній з ПП "Канівавтотранс". Вважаю, що комунальне підприємство справді повинне бути, тоді зникне монополія. Натомість з'явиться жива конкуренція, - зазначила Г.Москаленко.
Наостанок Канівський міський голова Віктор Ніколенко повідомив, що 33% населення, що мають категорію "чорнобильця", чорнобильцями насправді не є. Це також  велика проблема, яка буде вирішуватися на рівні держави. Наразі шукають шляхи, аби закласти кошти в бюджет на 2012 рік для виплати доплат пільговим категоріям населення.

Щодо питання меж міста мер пояснив: із сільськими радами сіл Бобриця, Келеберда тощо практично домовилися. Згодом цю проблему буде вирішено. Питання меж, за словами міського голови, одне з найгостріших, адже з часом постане проблема відсутності місця для кладовищ.
Стосовно автоперевезень Віктор Ніколенко розповів, що це питання вирішується вже не на рівні міста, а на рівні області.

- Ця проблема тягнеться дуже довго. Виникла вона не при цій владі, але при ній вона буде вирішена, - підкреслив В.Ніколенко.

Окрім цього, на акції протесту порушувалися питання стосовно ситуації у місті із бродячими собаками, високих цін на ліки в аптеках, справи із закритою церквою у Костянці та майбутнього звіту міського голови тощо. Захід тривав близько чотирьох годин.

Катерина Прудка

Джерело: "Дніпрова зірка"

WayBe

7 грудня 2011, 17:43

Теги статті:
ветерани  акція  
Голосів:
2
02

Всього коментарів: 4

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"