kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Влада 

Чому я вважаю роботу міського голови незадовільною?

Закінчився ще один рік. І хоча ми вже далеко не діти і не так щиро віримо в доброго Діда Мороза, але так само, як у дитинстві, загадували щастя в Новому році собі, близьким та рідним. Люди досі щиро вірять у свою державу, своє місто, але з сумом можна констатувати, що таких стає все менше. Найгірше те, що все більше молодих людей не пов'язують своє майбутнє з Україною, з Каневом. Канів старіє, молодь залишає наше місто - не бачить перспективи. Це не тільки промахи в діяльності уряду, суб'єктивні та об'єктивні причини, у цю тенденцію значний «вклад» вносить і місцева влада. Від місцевої влади, від міського голови дуже багато залежить. Неоднозначно сприймається громадою міста діяльність Канівського міського голови та оцінка його звітування.

Моя оцінка роботи міського голови - незадовільно. Спробую пояснити, чому. Почну з останніх подій року: звіту міського голови та прийняття бюджету міста. Підзвітність влади та контроль за її діяльністю з боку громади є головними інструментами формування громадянського суспільства.

Звіт міського голови перед громадою не може бути формальністю, це прояв поваги та відповідальності за свої дії від імені громади. Призначення звіту на робочий день (як це було нещодавно в Каневі), коли мало хто зміг прийти, на мою думку, стало проявом неповаги до громади. Після трьох годин звітування люди, яких "попросили" прийти до міського будинку культури їх керівники (які, до речі, прямо чи опосередковано підпорядковані міському голові), стали просто розходитись. Щоб народ остаточно не розбігся, швиденько проголосували за звіт та заодно припинили обговорення звіту, не розпочавши його. Не варто міському голові так пишатися власним сценарієм звіту та заявляти, що лише троє канівців проголосували проти. Чомусь міський голова не згадав, що лише 26 депутатів разом із міським головою (із загальної чисельності депутатів 46 осіб) проголосували за звіт.

…А які чудові були обіцянки у Віктора Ніколенка в передвиборчій кампанії, Мюнхаузен відпочиває: і черги інвесторів, і Литвинець та Пекарі в межах міста, і аквапарки, і молодіжні центри. Де ж той обіцяний рай?.. Та про виконання передвиборчої програми в своєму звіті міський голова навіть не згадав.

На мою думку, немає у нас обраного міського голови, є голова міської адміністрації, як інколи сам себе називає Віктор Володимирович. А голову адміністрації не обирають, а призначають згори. Немає ще й тому, що наш міський голова вважає себе підпорядкованим не громаді, а вертикалі влади, керівництву області. І йому очевидно байдужа думка громади, головне - відрапортувати обласному керівництву.

Із метою догодити керівництву області була проігноровано думку громади та знесено старий автовокзал. Бажання успішно відзвітувати перед начальством та відкрити вокзал до 22 травня перемогло бажання громади зберегти вокзал. Ні в травні, ні в черві, ні в липні, ні в серпні автовокзал не відкрився. Зате старий вокзал знесли. Невже заради щебеню, на який перетворили таку капітальну споруду, що могла ще довго служити громаді? Невже у нас так багато спортивних закладів чи дитячих клубів? Обласним керівникам, може, й сподобались такі дії міського голови, та вони живуть не в Каневі, а ось приміщення вокзалу вже не повернути.

Комплекс "Авторіка", заради якого був знесений вокзал і яким так пишається міський голова, був збудований із порушенням усяких норм та правил і ще досі не введений в експлуатацію. Те, що він працює, є грубим порушенням закону і передбачає штрафні санкції в розмірі 10% від вартості виконаних робіт, а це близько п'яти мільйонів гривень. Може, штраф заплатить міський голова?

Площа навпроти автовокзалу, чомусь названа міським головою Ярмарковою, була побудована частково за рахунок "добровільних" внесків підприємців, які ведуть там підприємницьку діяльність. Були й такі "умови": мовляв, - не дасте грошей, ваші магазини згорнемо бульдозером.

Інвестиційна комісія теж збирала "добровільні внески" з підприємців за поновлення договорів оренди майна, землі. За будь-яку дію - плати. Не заплатиш - рішення не отримаєш!

Ще одне незаконне розпорядження міського голови, згідно з яким була створена комісія з усіх контролюючих органів із метою перевірки особисто моєї підприємницької діяльності. Дуже вже хотілося розправитись зі своїм опонентом на виборах. Комісію до перевірки я не допустив. Розпорядження було визнане незаконним та відмінене прокурором. Такі дії міського голови є перевищенням повноважень.

Упевненість у безкарності доходила до абсурду. Через наявність критики на адресу міського голови на сайті kaniv.net було направлено листа до власника цього сайту з "пропозицією" заборонити критику, бо це, мовляв, підриває авторитет нашого міста. А де ж свобода преси, свобода висловлювань?

Згодом міський голова видав новий шедевр, - розпорядження про те, що всі засідання за участю міського голови є закритими. Ось така у нас відкритість влади, так ми йдемо до Європи, демонструючи прозорість влади. Розпорядження, знову ж таки, було скасовано прокурором як незаконне.

Ще одна примха міської влади - вирішили об'єднати школи. Мета цього об'єднання була тривіальна - мовляв, не вистачає грошей у бюджеті. На найбільшу в області кількість заступників вистачає, а на дітей та їх освіту - ні. Незгода батьків, учителів, супротив обласного управління освіти для міського голови не мали значення. Тільки після громадських слухань, які провела громада та дала оцінку таким діям "молодої команди", питання об'єднання шкіл було зупинене.
Міському голові потрібно було б зробити висновки і більше прислухатися до думки громади та радитися з нею. Не сталося.

Навряд чи чує міський голова і громаду мікрорайону Костянець про її незгоду з планом переносу магазинів та закладання скверу Г.Т.Шкатюка на їх місці. Мало цікавився міський голова думкою громади та фахівців, коли заблокував рух транспорту по вулиці О.Кошового і закрив єдину магістральну вулицю в центрі міста. Не погоджувалась громада і на встановлення павільйонів на новій площі, які нині більше використовуються для зручного розливання горілки.

Бюджету міста це коштувало близько двох мільйонів гривень. Невже це найбільша потреба громади, чи, може, у нас є зайві гроші? Може, бюджет у нас бездефіцитний? Тільки щось не в'яжеться необхідність оптимізації шкільної мережі саме через нестачу коштів.

Ніхто не питав ту саму громаду, коли встановлювали по всьому березі Дніпра "розливайки", щоб споювати людей. Невже це і є ті самі культурні центри та молодіжні клуби? Саме там молодь підвищує свій рівень, тільки зовсім не культури! Це їх міський голова обіцяв у своїй програмі? То цей пункт перевиконали.

Можна віднести до виконання ще пункт про надходження інвестицій. За рік міський голова об'їздив чимало інших країн, а те, що не дали інвестицій, то вже не суттєво. Може, наступного разу дадуть?

За ініціативою минулої влади було зібрано дійсно добровільно близько ста тисяч гривень на ремонт денного стаціонару по вулиці Шевченка. Роботи були майже завершенні, залишилося зовсім трохи. Але прийшла нова влада, і все зупинилося. Невже нам уже не потрібен денний стаціонар? Чи навіщо нам ті хворі люди?

Можна було б усе це списати на помилки недосвідченої людини та "молодої команди". Дійсно можна - якби робилися висновки. Але все знову й знову повторюється. Саме тому не приймаю звіт міського голови та ставлю оцінку "незадо-вільно".

Прийняття бюджету знову повторило минулорічний сценарій. Знову було проігнороване громадське обговорення, не відбулося всебічного обговорення в комісіях, депутатських фракціях та групах. Формування бюджету розпочалося ще у вересні, але депутатів до цього не залучали. За кілька днів до сесії роздали проект бюджету - приймайте! Я не голосував за цей бюджет, бо вважаю, що він абсолютно не збалансований та не обгрунтований. Це бюджет без розвитку. Як можна проголосувати за дефіцит у вісім мільйонів гривень? Я проти нової оптимізації та скорочення шкільної мережі. Може, нам не потрібна позашкільна освіта, спортивні заклади та дитячі гуртки?

Не можна погоджуватися на таке фінансування, щоб потім просити. Ми повинні знати сьогодні, на що нам розраховувати завтра. Доводити свої потреби і не приймати такий бюджет, в якому закладено показники за фактом минулого року. Було б зрозуміло, якби такі показники фінансування були для всіх. Будуються гелікоптерні майданчики, "Авторіки", а на наші потреби просто не вистачає грошей. І чомусь не вистачає саме на молодь, на дітей. Чи будуть молоді люди та інші верстви населення відчувати себе потрібними нашій державі? Судячи з бюджету міста - ні!

Володимир КОРЖОВ, 
депутат Канівської міської ради

Джерело: "Дніпрова зірка"

WayBe

19 січня 2012, 12:03

Теги статті:
Коржов  звіт  влада  
Голосів:
20
119

Всього коментарів: 53

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"