kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Податкова 

Податківці інформують

Увага, будьте пильними!!!

Канівською ОДПІ отримана інформація про ряд випадків шахрайства з боку поки що невстановлених осіб у місті Каневі та Канівському районі. Представляючись працівниками податкової служби, вони по телефону вимагають у приватних підприємців організувати банкет, надати фінансову допомогу чи поповнити рахунок мобільного телефону.

Канівська ОДПІ закликає громадян, зокрема, підприємців бути уважними, щоб не стати жертвою шахраїв, і в разі отримання інформації про подібні випадки, повідомляти працівників Канівської ОДПІ за адресою:

м. Канів, вул. 206 Дивізії,10А.

Контактні телефони: 3-22-21, 3-21-58.

 

 

Канівська ОДПІ повідомляє про реалізацію майна, що знаходиться в податковій заставі.

 

Власник:  КП ВФ «Газмонтажсервіс», вул. Енергетиків, 26, м. Канів, Черкаська область.

Майно: нежитловий будинок, загальною площею 78,57 м2, що знаходиться за адресою:  Черкаська обл., м. Канів, вул. Енергетиків, 26.

Коротка характеристика: нерухомість розташована біля дороги. В'їзд до об'єкту виконується з дороги. Всі під'їзні шляхи до будівлі зручні, прилегла територія упорядкована. Фундамент будівлі - бетонні блоки, стіни - цегляні, перекриття - з/б плити, дах - металочерепиця, прорізи - дерев'яні, підлога - бетонна. Присутнє водяне опалення, електрика.

Стартова ціна: 126874,00 (Сто двадцять шість тисяч вісімсот сімдесят чотири гривні 00 копійок) в т.ч. з ПДВ.

 Відповідно п.5.8 розділу V Порядку проведення цільових аукціонів з продажу майна платника податку, що знаходиться в податковій заставі початкова ціна знижена на 25% від початкової ціни повторного аукціону.

Про дату проведення аукціону буде повідомлено додатково.

Ознайомитись можна в робочий час за адресою розміщення об'єкта.

Оплату за участь в аукціоні, гарантійний внесок (10% від вартості заявленого лоту) вносити на р/р 26001279515 в АТ „Райффайзен Банк Аваль" м. Київ, МФО 380805, код ЄДРПОУ 33282885 - УРЦ Товарної біржі АПК ЦО України.

Телефони для довідок: код (0472) 63-24-90, 63-07-45.

 

 

З початку року податківці Черкащини зібрали до бюджетів всіх рівнів майже 2 млрд. 200 млн. грн. податків

 

В тому числі до державного бюджету зібрано майже 1 млрд.280 млн. грн., до місцевих – понад 910 млн.грн.

Про це повідомив голова ДПС у Черкаській області Петро Хукаленко під час проведення виїзної наради у с. Мліїв Городищенського району.

“Одним з головних принципів роботи податкової служби регіону у 2012 році є забезпечення стабільного та ритмічного наповнення бюджетів усіх рівнів, - зазначив Петро Хукаленко, - підтвердженням чого є позитивна динаміка збору доходів та їх адекватність показникам економічного становища в області”.

Податкова служба надає значну увагу питанню наповнення місцевих бюджетів, які з початку року отримали на 165 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.

“Завдяки цьогорічній операції “Урожай” та ряду інших заходів, яку проводяться в рамках боротьби з тіньовим сектором економіки області, лише податку на доходи фізичних осіб місцеві бюджети додатково отримали у сумі 89 млн. грн.”, - наголошує Петро Хукаленко.

Сьогодні продовжується процес переходу реформування податкових органів від фіскальної до сервісної служби, в рамках реалізації якого головними є принципи довіри до тих, хто працює чесно та надання допомоги тим, хто цього потребує.

З цією метою в області вже діють 22 Центри обслуговування платників податків: в кожній з 12-ти податкових інспекцій та 10-ти їх відділеннях.

Податкова служба регіону не перевіряє приватних підприємців і не заважає своїми перевірками працювати сумлінним платникам податків.

За словами Петра Хукаленка, з початку року кількість планових виїзних перевірок  зменшилась втричі, разом з цим результативність проведених перевірок зросла на 30%, а бюджет отримав 41,6 млн. грн. надходжень.

 

ДПС у Черкаській області

 

З початку року податківцями Черкащини встановлено 1624 випадки використання праці незареєстрованих найманих працівників

 

Легалізовано понад 3 млн. грн. доходів таких працівників та донараховано 450 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Про це повідомив голова ДПС у Черкаській області Петро Хукаленко.

“Нами також виявлено 415 фактів виплати заробітної плати в “конвертах”, - зазначає Петро Хукаленко, - сума легалізованого доходу за цими фактами склала майже 3,4 млн. грн., а бюджет додатково отримав 500 тис. грн. податків”.

Одним з напрямків боротьби податкової служби регіону з фактами виплати заробітної плати найманим працівникам у розмірі, нижчому за мінімальний, є проведення протокольних бесід з такими роботодавцями.

За словами Петра Хукаленка, працівниками ДПС у Черкаській області проведено 1530 таких бесід із фізичними та юридичними особами - суб’єктами господарювання. В результаті цих зустрічей фонд оплати праці найманих працівників збільшений на 5,2 млн. грн., а додаткові надходження податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів склали 785 тис. грн.

“Від імені ДПС у Черкаській області, - зазначив Петро Хукаленко, - я закликаю кожного жителя області не бути байдужим до власного майбутнього та пропоную громадянам повідомляти про всі відомі їм випадки заниження роботодавцями офіційної заробітної платні працівників, виплати її “у конвертах”, використання “неофіційної” робочої сили тощо за телефоном (0472) 33-91-17.”

ДПС у Черкаській області  

 

 

З початку року податківці Черкащини легалізували роботу 465 селян

 

Загальна сума легалізованого доходу таких громадян склала 942 тис. гривень.

        Такими є попередні результати цьогорічної операції “Урожай”, про які повідомив перший заступник голови ДПС у Черкаській області Володимир Коломієць.

“В рамках проведення цієї операції виявлено 618 працівників, яким виплачувалась заробітна плата нижче, ніж мінімально встановлена, - наголошує Володимир Коломієць, - сума легалізованого доходу цих громадян склала понад 3,7 млн.грн., а бюджет додатково отримав 560 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб”.

Ще виявлено понад 90 громадян, які надавали послуги одноосібникам на власному комбайні і не були зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності, сума такого легалізованого доходу склала майже 700 тис.грн.

“1064 сільських жителів, маючи земельні ділянки площею понад 2 га, реалізовували вирощену на цих ділянках сільськогосподарську продукцію і разом з цим не сплачували жодних податків, - зазначає Володимир Коломієць, - таких доходів легалізовано на суму понад 1 млн. грн., а бюджет отримав понад 150 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.”

На сьогодні за результатами проведення операцій “Урожай-2012” до бюджету додатково надійшло понад 2,8 млн. грн. податків.

ДПС у Черкаській області нагадує, що про факти порушення роботодавцями чинного законодавства про оплату праці найманих робітників в будь-якій галузі народного господарства повідомляйте за тел.(0472) 33-91-17.

Операція “Урожай-2012” триває…

ДПС у Черкаській області

 

 

Відповіді на питання, отримані головою ДПС у Черкаській області П.Т.Хукаленком під час проведення “Швидкої податкової допомоги” у с. Мліїв Городищенського району 19.07.2012 р.

 

Питання. Чи можливе в майбутньому отримання ключів для подання звітності в електронному вигляді не лише у м. Черкаси, але й у податкових інспекціях?

Відповідь. На сьогоднішній день в приміщенні ДПС в Черкаській області відкрито Центр сертифікації ключів електронного цифрового підпису. Всю інформацію щодо його роботи можна отримати з інформаційних стендів в податковій, сільських радах та з повідомлень засобів масової інформації. Надалі планується відкрити аналогічні Центри в м. Золотоноші, м. Умані, м. Звенигородці, а поки що завжди раді бачити вас за адресою м.Черкаси, вул.Хрещатик, 235, каб. 108-109

* * *

Питання. Наскільки реальною є перспектива того, що між ДПС України та іншими органами влади (Пенсійним фондом, Фондом соціального страхування та ін.) будуть заключні договори, відповідно до яких видані податковою безкоштовні ключі для електронної звітності діятимуть і для цих організацій.

Відповідь. Це дуже хороша та слушна ідея і сьогодні вона вже обговорюється керівництвом податкової служби. Сподіваюсь, що вона буде позитивно вирішена у майбутньому. Але Вашу пропозицію ми обов’язково передамо керівництву ДПС України.  

* * *

Питання.  Чи може приватний підприємець – платник єдиного податку змінити групу з 2 на 3, оскільки за власними підрахунками вигідніше буде працювати на 3 групі обравши ставку 5 %?

Відповідь.  Відповідно до п. 298.1.5. Податкового кодексу України за умови дотримання платником єдиного податку вимог, встановлених Кодексом для обраної ним групи, такий платник може самостійно перейти на сплату єдиного податку, встановленого для інших груп платників єдиного податку, шляхом подання заяви до органу державної податкової служби не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу. При цьому у платника єдиного податку третьої групи, який є платником податку на додану вартість, анулюється свідоцтво платника податку на додану вартість у порядку, встановленому цим Кодексом.

* * *

Питання. Ми сільськогосподарське товариство. Поясніть, будь-ласка, в якій саме податковій декларації з ПДВ відображаються результати діяльності з надання послуг іншим сільськогосподарським товариствам, якщо використовується власна техніка, наприклад по збору врожаю?

Відповідь. Обсяги постачання с/г послуг, що надані суб'єктами спеціального режиму оподаткування в умовах дії Кодексу іншим сільськогосподарським підприємствам - суб'єктам спеціального режиму оподаткування з використанням сільськогосподарської техніки, відображаються у податковій декларації з ПДВ, в якій відображаються результати діяльності з постачання сільськогосподарської продукції, а обсяги постачання сільськогосподарських послуг, наданих іншим суб'єктам господарювання, які не є суб'єктами спеціального режиму оподаткування, або наданих без використання сільськогосподарської техніки, відображаються суб'єктами спеціального режиму оподаткування у податковій декларації з ПДВ, згідно з якою здійснюються розрахунки з бюджетом.

* * *

Питання.  Чи потрібно повідомляти податкові органи про оформлення на роботу найманих працівників, і якщо так, то яким чином?

Відповідь. Повідомляти податкові органи потрібно шляхом подання копій трудових договорів, зареєстрованих в службі зайнятості та щоквартально звітуватись за формою 1-ДФ про суми нарахованих доходів та утриманого податку з доходів фізичних осіб з найманих працівників.

* * *

Питання. Чи повинні сплачувати земельний податок громадяни, які вийшли на пенсію за вислугою років до досягнення пенсійного віку?

Відповідь. Згідно ст.281 ПКУ від сплати земельного податку звільняються лише пенсіонери за віком.

Звільнення від сплати податку за земельні ділянки поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:

- для ведення особистого селянського господарства - у розмірі не більш як 2 гектари;

- для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах - не більш як 0,25 гектара, в селищах - не більш як 0,15 гектара, в містах - не більш як 0,10 гектара;

- для індивідуального дачного будівництва - не більш як 0,10 гектара;

- для будівництва індивідуальних гаражів - не більш як 0,01 гектара;

- для ведення садівництва - не більш як 0,12 гектара.

       Також від сплати податку звільняються на період дії фіксованого сільськогосподарського податку власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі за умови передачі земельних ділянок та земельних часток (паїв) в оренду платнику фіксованого сільськогосподарського податку

* * *

Питання. Чи може приватний підприємець-фізична особа вести Книгу обліку доходів і витрат за старою формою, чи потрібно її замінювати на нову Книгу?

Відповідь. Так, потрібно. Відповідно до податкового законодавства, така Книга має бути нового зразка.

 

 

 

 

 

Головний податківець Черкащини Петро Хукаленко надав Швидку податкову допомогу” громаді с. Мліїва

 

Майже рік в області діє сервіс “Швидка податкова допомога”, в рамках якого жителі навіть найвіддаленіших куточків регіону мають змогу отримати якісні консультації від податкової служби за місцем проживання або роботи. Якщо на початку дії цього сервісу податківці самі пропонували приїхати та надати консультації, то зараз вже платники податків запрошують фахівців податкової служби. 

Так вчинила і громада с. Мліїва Городищенського району, запросивши до себе голову ДПС у Черкаській області Петра Хукаленка разом з його заступниками, щоб з “перших вуст” отримати інформацію щодо тих питань, які їх цікавлять. Приїхали також до с. Мліїва члени Громадської ради при ДПС в області: Ольга Ракова – голова міської профспілки підприємців “Солідарність” та Петро Шевченко – голова Федерації профспілок Черкаської області.

На зустріч з податківцями до приміщення сільської ради прийшли і приватні підприємці, і прості селяни, і місцеві депутати.

“Пріоритетним завданням для податкових органів Черкащини на етапі переходу від фіскальної до сервісної служби є безумовне виконання завдань з наповнення бюджетів різних рівнів”, - зазначив Петро Хукаленко під час відкриття заходу. За його словами, завдяки боротьбі з тіньовим сектором економіки, зокрема з фактами виплати заробітної плати в “конвертах”, проведенню обласної операції “Урожай”, за результатами першого півріччя 2012 року місцеві бюджети області додатково отримали 165 млн. грн., у тому числі з податку на доходи фізичних осіб – 89 млн. грн.

Найбільше присутніх цікавили питання щодо спрощеної системи оподаткування для фізичних осіб – приватних підприємців, подання податкової звітності засобами e-mail та можливості отримання відповідних безкоштовних ключів, сплати земельного податку та ін. питання. Всі отримали вичерпні відповіді на свої запитання.

Ольга Вакуленко – голова Мліївської сільської ради подякувала податківцям за приїзд і зазначила, що “Швидка податкова допомога” стала в нагоді місцевим жителям і дійсно допомогла з’ясувати та вирішити проблемні питання.

Подякував селянам за запрошення і Петро Хукаленко, зазначивши при цьому, що податкова служба відкрита для спілкування та ведення діалогу. “Краще на місці розв’язати певну проблему, - наголосив Петро Хукаленко, - тому запрошуйте податківців і вони завжди готові допомогти та проконсультувати”.

 

 

ДПС у Черкаській області

  

 

 

Узагальнююча податкова консультація щодо застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб'єктами господарювання - фізичними особами, які здійснюють виробництво та продаж ювелірних виробів, затверджена наказом ДПС України від 06.07.2012 № 596

У податковій консультації вживаються такі скорочення:

Податковий кодекс України від 2 грудня 2010 року N 2755-VI - Кодекс;

Закон України від 4 листопада 2011 року N 4014-VI "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування обліку та звітності" - Закон N 4014;

Закон України від 24 травня 2012 року N 4834-VI "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм" - Закон N 4834-VI.

Органи державної податкової служби України у своїй діяльності керуються Конституцією України, законами України та іншими нормативно-правовими актами органів державної влади.

Верховною Радою України 24 травня 2012 року прийнято Закон N 4834-VI, який набрав чинності з 01 липня 2012 року (далі - Закон N 4834-VI).

Враховуючи норми Закону N 4834-VI з 01 липня 2012 року суб'єктам господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння, надається право обирати спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.

При цьому передбачено, що такі суб'єкти господарювання відносяться виключно до третьої групи платників єдиного податку.

Для таких платників ставка єдиного податку встановлюється у розмірі
5 відсотків.

Також зазначаємо, що відповідно до внесених змін, передбачених Законом
N 4834-VI, з 01 липня 2012 року подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування більше одного разу протягом календарного року не є підставою для прийняття органом державної податкової служби рішення про відмову у видачі свідоцтва платника єдиного.

При цьому суб'єкти господарювання - фізичні особи, якщо є платниками інших податків і зборів можуть здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

Отже, з 1 липня 2012 року суб'єкт господарювання - фізична особа, яка є платником інших податків і зборів відповідно до Кодексу, може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування з видом діяльності виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння, за умови дотримання платником вимог, встановлених Кодексом для платників єдиного податку, шляхом подання заяви до органу державної податкової служби не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу.

У разі необхідності зміни групи фізичним особам - підприємцям, які перебувають на спрощеній системі оподаткування (зокрема, діяльність яких пов'язана із здійсненням виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння), відповідно до пп. 298.1.5 п. 298.1 ст. 298 Кодексу (у редакції Закону N 4834-VI) з 01 липня 2012 року надано право самостійно подати заяву до органу державної податкової служби не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу.

Також зазначаємо, що до набрання чинності Законом N 4834-VI абзацом четвертим пп. 291.5.1 п. 291.5 ст. 291 Глави 1 розділу XIV Кодексу (у редакції Закону N 4014) було визначено, що фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку, які здійснюють видобуток, виробництво, реалізацію дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, у тому числі органогенного утворення, не можуть бути платниками єдиного податку.

Питання 1. Фізична особа - підприємець перебуває на спрощеній системі оподаткування з січня 2012 року на другій групі з видом діяльності, що відповідає вимогам ст. 291 Кодексу. З якого періоду платник податку може змінити групу на спрощеній системі оподаткування з метою здійснення діяльності, що пов'язана з виробництвом, постачанням, продажем (реалізацією) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння?

Відповідь: Фізична особа - підприємець, платник єдиного податку, згідно з пп. 298.1.5 п. 298.1 ст. 298 Кодексу у редакції Закону N 4834-VI з 01 липня
2012 року має право самостійно подати заяву до органу державної податкової служби не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу та змінити групу на спрощеній системі оподаткування. При цьому зазначаємо, що платники, які бажають здійснювати діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння, можуть обрати лише третю групу платників єдиного податку зі ставкою єдиного податку у розмірі 5 відсотків.

Тобто суб'єкт господарювання - фізична особа, платник єдиного податку, який бажає здійснювати діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння на спрощеній системі оподаткування, після 01 липня 2012 року, але не пізніше ніж за 15 днів до початку наступного кварталу може подати відповідну заяву та обрати 3 групу із ставкою 5 відсотків з 01 жовтня 2012 року.

Питання 2. Приватний підприємець не перебуває на спрощеній системі оподаткування. З січня 2012 року є платником інших податків і зборів відповідно до Кодексу та здійснює діяльність, пов'язану з виробництвом, постачанням, продажем (реалізацією) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння. З якого періоду платник може перейти на спрощену систему оподаткування із зазначеним видом діяльності?

Відповідь: Суб'єкт господарювання - фізична особа, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм чинного законодавства, може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року (пп. 298.1.4 п. 298.1 ст. 298 Кодексу) шляхом подання заяви до органу державної податкової служби не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.

Згідно з положеннями Кодексу та Закону N 4834 з 01 липня 2012 року платники, які бажають здійснювати діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння можуть обрати третю групу платників єдиного податку зі ставкою єдиного податку у розмірі 5 відсотків.

Отже, платник податку, який перебував на загальній системі оподаткування, може перейти на сплату єдиного податку із зазначеним видом діяльності
з 1 жовтня 2012 року, при цьому обравши третю групу зі ставкою 5 відсотків.

 

Узагальнююча податкова консультація щодо врахування від'ємного значення об'єкта оподаткування з податку на прибуток, затверджена наказом ДПСУ від 05.07.2012 №575

У консультації використовуються такі скорочення: Податковий кодекс України - Кодекс;

Закон України від 28 грудня 1994 року №334/94-ВР „Про оподаткування прибутку підприємств" - Закон №334/94;

Закон України від 24 травня 2012 року № 4834-VI „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм" -Закон № 4834;

форма Декларації з податку на прибуток підприємства, затверджена наказом ДПА України від 29.03.2003 № 143, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 08.04.2003 № 271/7592 - Декларація №143;

форма Декларації з податку на прибуток банку, затверджена наказом ДПА України від 31.03.2003 № 148, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 10.04.2003 № 281/7602 - Декларація №148;

форма Податкової декларації з податку на прибуток підприємства, затверджена наказом ДПА України від 28.02.2011 № 114, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 25.03.2011 № 397/19135 - Декларація №114;

форма Податкової декларації з податку на прибуток банку, затверджена наказом ДПА України від 21.02.2011 № 98, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 17 березня 2011 р. за N 359/19097 - Декларація №98.

Порядок урахування від'ємного значення об'єкта оподаткування податком на прибуток у наступних податкових періодах для платників передбачено статтею 150 розділу III Кодексу.

Положеннями пункту 150.1 статті 150 Кодексу встановлено: якщо результатом розрахунку об'єкта оподаткування платника податку з числа резидентів за підсумками податкового року є від'ємне значення, то сума такого від'ємного значення підлягає включенню до витрат першого календарного кварталу наступного податкового року. Розрахунок об'єкта оподаткування за наслідками півріччя, трьох кварталів та року здійснюється з урахуванням зазначеного від'ємного значення попереднього року у складі витрат таких податкових періодів наростаючим підсумком до повного погашення такого від'ємного значення.

При цьому, від'ємне значення як результат розрахунку об'єкта оподаткування, отриманий від ведення діяльності, яка підлягає патентуванню, не враховується для цілей абзацу першого цього пункту та відшкодовується за рахунок доходів, отриманих у майбутніх податкових періодах від такої діяльності.

2 Згідно із внесеними пунктом 97 Закону №4834 змінами до пункту З підрозділу 4 розділу XX „Перехідні положення" Кодексу пункт 150.1 статті 150 Кодексу застосовується:

у 2011 році з урахуванням такого:

якщо результатом розрахунку об'єкта оподаткування платника податку з числа резидентів за підсумками першого кварталу 2011 року є від'ємне значення, то сума такого від'ємного значення підлягає включенню до витрат другого календарного кварталу 2011 року.

Розрахунок об'єкта оподаткування за наслідками другого, другого і третього кварталів, другого - четвертого кварталів 2011 року здійснюється з урахуванням від'ємного значення, отриманого платником податку за перший квартал 2011 року, у складі витрат таких податкових періодів наростаючим підсумком до повного погашення такого від'ємного значення.

у 2012 - 2015 роках таким чином:

якщо результатом розрахунку об'єкта оподаткування платника податку з числа резидентів платників з доходом за 2011 рік один мільйон гривень та більше станом на перше січня 2012 року є від'ємне значення (з урахуванням від'ємного значення об'єкта оподаткування за 2010 податковий рік), то сума цього значення підлягає включенню до витрат:

звітних (податкових) періодів починаючи з І півріччя і послідуючих звітних періодів 2012 року у розмірі 25 відсотків суми такого від'ємного значення. У разі якщо 25 відсотків суми від'ємного значення об'єкта оподаткування не погашається протягом цього і за наслідками наступних податкових періодів 2012 року, то непогашена сума підлягає врахуванню при визначенні податкових зобов'язань у наступних податкових періодах;

звітних (податкових) періодів 2013 року у розмірі 25 відсотків суми такого від'ємного значення та сум від'ємного значення, не погашених за 2012 податковий рік. У разі якщо 25 відсотків суми від'ємного значення об'єкту оподаткування не погашається протягом відповідних звітних (податкових) періодів 2013 року, то непогашена сума підлягає врахуванню при визначенні податкових зобов'язань у наступних періодах;

звітних (податкових) періодів 2014 року у розмірі 25 відсотків суми такого від'ємного значення та сум від'ємного значення, не погашених за 2013 податковий рік. У разі якщо 25 відсотків суми від'ємного значення об'єкта оподаткування не погашається протягом відповідних звітних (податкових) періодів 2014 року, то непогашена сума підлягає врахуванню при визначенні податкових зобов'язань у наступних періодах;

звітних (податкових) періодів 2015 року у розмірі 25 відсотків суми такого від'ємного значення та сум від'ємного значення, не погашених за 2014 податковий рік. У разі якщо 25 відсотків суми від'ємного значення об'єкта оподаткування не погашається протягом відповідних звітних (податкових)

періодів 2015 року, то непогашена сума не підлягає врахуванню при визначенні податкових зобов'язань у наступних періодах.

При цьому платники податку на прибуток ведуть окремий облік показника
від'ємного значення об'єкта оподаткування, що склався станом на             1 січня

2012 року та включається до витрат наступних податкових періодів і сумм, не погашених протягом 2012 - 2015 років. Таке від'ємне значення погашається в першу чергу. У другу чергу погашається від'ємне значення об'єкта оподаткування, що виникло після 31 грудня 2011 року.

Для підприємств з доходом за 2011 рік менше одного мільйона гривень пункт 150.1 статті 150 Кодексу застосовується з урахуванням такого:

якщо результатом розрахунку об'єкта оподаткування платника податку за наслідками 2011 податкового року є від'ємне значення, то сума такого значення підлягає включенню до витрат звітного (податкового) періоду І півріччя 2012 року та наступних звітних (податкових) періодів до повного погашення такого від'ємного значення.

На підставі п.22.4 ст.22 Закону №334/94 у 2010 році у складі валових витрат платника податку враховувалось 20 відсотків суми від'ємного значення об'єкта оподаткування з податку на прибуток, яке утворилося станом на 1 січня 2010 року.

У 2011 році решта суми від'ємного значення, яка не була врахована у складі валових витрат, та від'ємне значення об'єкта оподаткування, яке виникло у

2010 році, підлягали включенню до складу валових витрат платників податку на
прибуток без обмежень.

Питання 1: як визначається дохід платника податку за 2011 рік?

Відповідь: для підприємств дохід за 2011 рік визначається як сумарне значення показників рядків 03 Декларації №143 за І квартал 2011 року та 01 Декларації №114 за ІІ-ІУ квартали 2011 року.

Для банківських установ дохід за 2011 рік визначається як сумарне значення показників рядків 03 Декларації №148 за І квартал 2011 року та 01 Декларації №98 за ІІ-ГУ квартали 2011 року.

Питання 2: як визначається показник від'ємного значення об'єкта оподаткування, що склався станом на перше січня 2012 року, для врахування у складі витрат у 2012 - 2015 роках платниками з доходом один мільйон гривень та більше?

Відповідь: підприємства для визначення від'ємного значення об'єкта оподаткування станом на перше січня 2012 року враховують суму від'ємного

значення об'єкта оподаткування, задекларованого у рядку 07 Декларації №114 за ІІ-ІУ квартал 2011 року, отриманого з урахуванням від'ємного значення об'єкта оподаткування, зазначеного у рядку 08 Декларації №143 за І квартал

2011  року.

Банки враховують суму від'ємного значення об'єкта оподаткування, задекларованого банком у рядку 08 Декларації №98 за ІІ-ІУ квартал 2011 року, отриманого з урахуванням від'ємного значення об'єкта оподаткування, зазначеного у рядку 08 Декларації №148 за І квартал 2011 року.

При визначенні від'ємного значення об'єкта оподаткування за І квартал 2011 року враховується сума збитків з податку на прибуток, які утворилися станом на 01.01.2010 та не були враховані у складі валових витрат у 2010 році (80 відсотків від'ємного значення рядка 08 Декларації №143 або Декларації №148 за 2009 рік), від'ємне значення об'єкта оподаткування, яке виникло у 2010 році (рядок 08 Декларації №143 або Декларації №148), та збитки, які утворилися у І кварталі 2011 року.

Питання 3: як платниками з доходом до одного мільйона гривень визначається показник від'ємного значення об'єкта оподаткування за наслідками

2011 податкового року для врахування у складі витрат, починаючи з І півріччя

2012 року?

Відповідь: платники податку на прибуток з доходом до одного мільйона гривень для визначення від'ємного значення об'єкта оподаткування за наслідками 2011 року враховують суму від'ємного значення об'єкта оподаткування, задекларованого у рядку 07 Декларації №114 (рядку 08 Декларації №98) за ІІ-ІУ квартали 2011 року, отриманого з урахуванням від'ємного значення об'єкта оподаткування, зазначеного у рядку 08 Декларації №143 (08 Декларації №148) за І квартал 2011 року .

При визначенні від'ємного значення об'єкта оподаткування за І квартал 2011 року враховується сума збитків з податку на прибуток, які утворилися станом на 01.01.2010 та не були враховані у складі валових витрат у 2010 році (80 відсотків від'ємного значення рядка 08 Декларації №143 або Декларації №148 за 2009 рік), від'ємне значення об'єкта оподаткування, яке виникло у 2010 році (рядок 08 Декларації №143або Декларації №148), та збитки, які утворилися у І кварталі 2011 року.

Питання 4: чи враховуються при визначенні від'ємного значення об'єкта оподаткування за ІІ-ГУ квартали 2011 року суми від'ємного значення об'єкта оподаткування, що утворилися станом на 1 січня 2011 року?

Відповідь: Закон №4834 передбачає врахування від'ємного значення об'єкта оподаткування, яке утворилися станом на 1 січня 2011 року, при визначенні від'ємного значення об'єкту оподаткування за ІІ-ІУ квартал 2011 року. Таким чином, з моменту набрання чинності Законом №4834 у разі не відображення в податковій звітності з податку на прибуток за звітний другий,

другий і третій, другий - четвертий квартали 2011 року від'ємного значення об'єкта оподаткування, яке утворилося станом на 1 січня 2011 року, платник має право подати уточнюючий(чі) розрахунок(ки) за звітний період 2011 року, у якому відобразити суму такого від'ємного значення, визначену з урахуванням непогашених збитків, що утворилися станом на 1 січня 2011 року.

Рекомендуємо для правильного визначення об'єкта оподаткування за наступні звітні періоди подати уточнюючий(чі) розрахунок(ки) до подачі декларації з податку на прибуток за І півріччя 2012 року.

Питання 5: обмеження у розмірі 25 відсотків для врахування від'ємного значення об'єкта оподаткування у складі витрат у 2013 - 2015 роках включно стосується сум від'ємного значення, що існувало станом на 1 січня 2012 року, чи й сум від'ємного значення, що утворилися (не погашених) протягом 2012-2014 років?

Відповідь: це обмеження стосується лише від'ємного значення, що існувало станом на 1 січня 2012 року.

Питання 6: чи враховується не погашена у 2012 - 2015 роках сума від'ємного значення об'єкта оподаткування у звітних періодах, починаючи з І кварталу 2016 року?

Відповідь: для платників з доходом за 2011 рік один мільйон гривень та більше така сума не враховується.

Для платників з доходом за 2011 рік менше одного мільйона гривень сума від'ємного значення враховується до повного її погашення.

Питання 7: чи повинен платник податку з доходом за 2011 рік один мільйон гривень та більше подавати уточнений розрахунок за І квартал 2012 року, якщо такий платник включив до складу витрат за І квартал цього року всю суму від'ємного значення, що утворилося станом на перше січня 2012 року?

Відповідь: ні, не потрібно.

Питання 8: як виробники сільськогосподарської продукції з доходом за

2011  рік один мільйон гривень та більше визначають від'ємне значення об'єкта
оподаткування для його подальшого списання у складі витрат відповідно до
внесених Законом №4834 змін?

Відповідь: виробники сільськогосподарської продукції для визначення від'ємного значення об'єкта оподаткування станом на перше січня 2012 року враховують суму від'ємного значення об'єкта оподаткування, задекларованого у рядку 07 Декларації №114 за ІІ-ІУ квартал 2011 року, отриманого з урахуванням від'ємного значення об'єкта оподаткування, зазначеного у рядку 07 Декларації №114 за II квартал 2011 року.

Починаючи з І півріччя 2012 року до складу витрат таких підприємств включається сума від'ємного значення, що утворилося станом на перше січня

2012 року, у розмірі 25 відсотків.

Питання 9: Чи має право платник податків за результатами процедури адміністративного чи судового оскарження рішень, прийнятих контролюючим органом, пов'язаних з невизнанням від'ємного значення об'єкта оподаткування за наслідками документальних чи камеральних перевірок, подати уточнюючий податковий розрахунок щодо такого від'ємного значення ?

Відповідь: Так, має. Платник податків, за наслідками процедури оскарження рішень контролюючого органу, керуючись положеннями статті 50 Кодексу та пункту 97 Закону №4834 вправі подати уточнюючий податковий розрахунок, у якому відобразити суму такого від'ємного значення.

Заступник директора Департаменту

оподаткування юридичних осіб - начальник

Управління адміністрування податку

на прибуток та податкових платежів      

         Н.В.Хоцянівська

Інформація про платників ПДВ

Відповідно до пункту 183.13 статті 183 Податкового кодексу України для інформування платників ПДВ центральний орган державної податкової служби щодекади оприлюднює на своєму веб-сайті www.sts.gov.ua дані з реєстру платників ПДВ.
Інформацію про анульовані свідоцтва можна отримати скориставшись меню «Анульовані свідоцтва платників ПДВ». Також рекомендуємо використовувати сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» для перевірки надійності Ваших ділових партнерів.

 

 

Платникам податків про електронну звітність!

Для реалізації можливості реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних платнику податку на додану вартість необхідно отримати посилені сертифікати ключів електронно-цифрового підпису та укласти договір про визнання електронної податкової звітності.

Державною податковою службою України реалізовано можливість отримання відомостей із Єдиного реєстру податкових накладних не лише покупцями, а й продавцями

Для цього необхідно заповнити «Запит щодо отримання відомостей з Єдиного реєстру податкових накладних» код J1300101 (з накладанням електронних цифрових підписів), форму якого розміщено на сайті ДПС України в розділі Платникам податків про електронну звітність та надіслати його на адресу zvit@sts.gov.ua

При цьому, у зв'язку із збільшенням кількості електронних документів, які надходять на приймальний шлюз,  Канівська ОДПІ пропонує завчасно надсилати податкову звітність та податкові накладні (за декілька днів до настання граничного терміну).

Не зволікайте, переконайтесь вже сьогодні на власному досвіді у перевагах подання звітності в електронному вигляді за допомогою засобів телекомунікаційного зв'язку!

 

 

Зустріч з громадськими організаціями.

       Канівські податківці провели зустріч  з представниками громадських організацій міста Канева на тему:  “ Актуальні питання з оподаткування ”. Формування партнерських відносин між податковою службою та платниками податків, як одне із стратегічних завдань, настійливо вимагає вдосконалення співпраці  податківців з громадськими організаціями. Представники громадських організацій є постійними учасниками заходів,  які проводяться керівництвом інспекції. Завдяки участі громадськості,  з діяльністю інспекції можуть ознайомитись більша кількість платників податків та громадян міста.
     У ході зустрічі податківці розповіли про підсумки кампанії декларування доходів громадян, зазначивши, що головною ознакою процесу декларування цього року, як і в попередні, є спрямованість податкових органів на налагодження партнерських відносин з платниками податків, якісніше їх обслуговування, створення сприятливих умов громадянам, які виконують, як визначено ст.67 Конституції України, громадянський обов'язок перед державою та суспільством стосовно подання декларацій про доходи за минулий рік та сплати податків .

 В 2012 році громадянами надано 1451 податкових декларацій про майновий стан і доходи за 2011 рік. Задекларували до сплати в бюджет --722 громадянина на суму 665,8 тис.грн. До повернення громадянам нараховано  326,4 тис.грн., і ці кошти будуть перераховані на рахунки громадян як податковий кредит на навчання.

     Перший заступник начальника Канівської ОДПІ Верхогляд Н.М. нагадала присутнім, що згідно пункту 179.7 статті 179 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI, термін сплати сум задекларованого податкового зобов’язання  триває до 1 серпня 2012 року, тому громадяни повинні виконати свій конституційний обов’язок – своєчасно сплатити задекларований податок з доходів фізичних осіб.
     У ході зустрічі, були розглянуті питання: актуальні питання податкового законодавства, електронна форма звітності. Присутні ознайомилися з таким сервісом, як «Пульс податкової».

  

 

 

Податківці та платники податків за "круглим столом"

Днями канівські податківці провели  зустріч  із представниками малого та середнього бізнесу під час проведення засідання «круглого стола».

Під час проведення заходу  із представниками бізнесу начальник Канівської ОДПІ Умриш Богдан Васильович відмітив позитивну динаміку надходжень як до державного так і до місцевого бюджетів у першому півріччі поточного року : до  загального фонду державного бюджету  надійшло   18,1 млн.грн., або 101,6 відс. від доведеного завдання, додатково надійшло 0,3 млн. гривень . По доходах місцевого бюджету забезпечено надходження в сумі 51,0 млн.грн. (рівень виконання розрахункової бази за січень-червень п.р. становить 113,0 відс.). Відмітив підвищення рівня добровільної сплати податкових платежів до бюджету до 95 %. Також було звернено увагу присутніх, що податкова політика повинна стимулювати вплив на економіку, налаштована сприймати платників податків як партнерів, яким потрібно забезпечити високоякісний сервіс. Начальник інспекції зазначив, що наразі відбувається переорієнтованість на платника податків, який є клієнтом податкової служби. З цією метою останнім часом по всій Україні відкриваються сервісні центри обслуговування платників податків, зокрема, в Канівській ОДПІ центр працює вже з травня  поточного року. Загалом у Центрі обслуговування платників податків надається широкий спектр адміністративних послуг, серед яких: надання консультацій, допомога у складанні звітності, прийом звітів, видача довідок, взяття на облік тощо.  Підприємці  висловили подяку за організацію роботи в центрі, відмітили якість обслуговування.

Богдан Васильович повідомив про запроваджену послугу для платників - безкоштовні електронні сертифікаційні ключі, отримати які можна в поки що в обласному центрі. Для тих, хто вже перейшов на електронну форму звітності, запроваджено  додатковий електронний сервіс - інформаційне повідомлення про заборгованість з податків, зборів та обов'язкових платежів. Повідомлення дає змогу оперативно повідомити платника на електронну адресу про наявність заборгованості, у разі необхідності, звернутись до податкового органу із заявою про надання відстрочення податкового боргу.

Присутні на заході  мали змогу поспілкуватись з керівництвом податкового органу та  обговорити свої проблеми, висловити зауваження та побажання.

Звернення – основне конституційне право громадян

Відповідно до Конституції України одним із основних прав громадян є право на звернення, суть якого полягає в гарантованій державою можливості кожній особі особисто звертатися, а також направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення до державних органів, органів місцевого самоврядування та посадових осіб і службових осіб цих органів, з пропозиціями про поліпшення їх роботи, зауваженнями, зверненнями, критикою їх роботи.

У системі органів, що забезпечують реалізацію прав громадян, окремо слід розглядати органи державної податкової служби. 

До  Канівської ОДПІ  за січень - липень 2012 року надійшло 2 письмових звернення від громадян.

У своїх письмових зверненнях громадяни порушували питання щодо податку з доходів фізичних осіб, оподаткування доходів підприємницької діяльності на спрощеній системі оподаткування, інформування про ухилення від сплати податків.

З метою кваліфікованого та оперативного вирішення питань, які турбують громадян, в Канівській ОДПІ постійно діє приймальня громадян, яка знаходиться за адресою:м. Канів, вулиця 206 Дивізії,10. У приймальні громадян проводиться особистий прийом громадян посадовими особами ОДПІ згідно із затвердженим графіком.

З початку  2012 року на особистому прийомі у посадових осіб інспекції побував 1 громадянин із усними зверненнями.

Звернення переважно з  питаннями щодо оподаткування доходів фізичних осіб. Кожному зверненню було забезпечено всебічний розгляд та своєчасно надано відповідь.

Розгляд звернень громадян є одним із першочергових завдань, що стоять перед працівниками податкових органів, а постійне здійснення їх аналізу дає можливість своєчасно виявити найбільш гострі проблеми, які виникають у громадськості, та упередити їх виникнення.

 

 

Проведено сеанс телефонного зв’язку "гаряча лінія"

В липні 2012 року в Канівській ОДПІ було проведено сеанс телефонного зв'язку "гаряча лінія" із заступником начальника інспекції Верхогляд Надією Миколаївною на тему: «Легалізація заробітної плати. Сервіс для платників податків  «Пульс податкової».

Пропонуємо деякі із запитань, які надійшли від платників податків під час сеансу "гаряча лінія"та відповіді на них:

Питання:Який порядок надання податкових соціальних пільг?

Відповідь:Порядок надання податкових соціальних пільг встановлений ст. 169 розділу ІV ПКУ від 02.12.10р. № 2755-VІ із змінами та доповненнями.

Відповідно до п.п. 169.1.1 п. 169.1 ст. 169 ПКУ будь - який платник податку має право на зменшення суми загального місячного оподаткованого доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги у розмірі, що дорівнює 100% розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), встановленому законом на 1 січня звітного податкового року.

Згідно із ст.. 1 розділу ХІХ ПКУ  до 31 грудня 2014 року для цілей застосування п.п. 169.1.1 п. 169.1 ст. 169 ПКУ податкова соціальна пільга надається в розмірі, що дорівнює 50% розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), встановленому законом на 1 січня звітного податкового року. З урахуванням того, що  відповідно до ЗУ «Про Державний бюджет України на 1 січня 2012 року встановлено прожитковий мінімум для працездатної особи (у розрахунку на місяць) у розмірі 1073 грн., то податкова соціальна пільга на 2012 рік застосовується у розмірі 536,50 грн.

Відповідно до п.п. 169.1.2 п. 169.1 ст. 169 ПКУ платник податку, який утримує двох чи більше дітей віком до 18 років має право на податкову соціальну пільгу у розмірі 100% суми пільги, яка визначена п.п. 169.1.1 п. 169.1 ст. 169 ПКУ, в розрахунку на кожну дитину, Згідно із абзацом першим 169.4.1 п. 169.4 ст. 169 ПКУ податкова соціальна пільга застосовується до доходу, нарахованого на користь платника податку протягом звітного податкового місяця як заробітна плата (інші прирівняні до неї відповідно до законодавства виплати, компенсації та винагороди), якщо його розмір не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної на 1 січня звітного року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 грн. З урахуванням того, що відповідно до ЗУ «Про Державний бюджет України на 1 січня 2012 рік»  встановлено прожитковий мінімум для працездатної особи (у розрахунку на місяць) у розмірі 1073 грн., то граничний розмір доходу, який дає право на застосування податкової соціальної пільги на 2012 рік складає 1500 грн.

Питання:Коли сплачується ПДФО з нарахованої орендної плати за землю (паї), якщо до кінця року вона не виплачена?

Відповідь:Відповідно до п.п. 170.1.1 п. 170.1 ст. 170 Кодексу податковим агентом платника податку - орендодавця щодо його доходу від надання в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю є орендар. При цьому об'єкт оподаткування визначається виходячи з розміру орендної плати, зазначеної в договорі оренди, але не менше ніж мінімальна сума орендного платежу, встановлена законодавством з питань оренди землі.

Згідно із п.п. 170.1.4 п. 170.1 ст. 170 Кодексу доходи від надання в оренду (суборенду), житловий найм (піднайм) нерухомого майна оподатковуються податковим агентом під час їх виплати за їх рахунок.

Відповідно до ст. 168 Кодексу податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов'язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку податку, визначену в статті 167 цього Кодексу При виплаті орендної плати у грошовій формі, податок з доходів фізичних осіб перераховується до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу єдиним платіжним документом  (п.п. 168.1.2 п. 168.1 ст. 168 Кодексу). Якщо оподатковуваний дохід надається в негрошовій формі, податок з доходів фізичних осіб перераховується до бюджету протягом банківського дня, що настає за днем такого нарахування (п.п. 168.1.4 п. 168.1 ст. 168 Кодексу).

При цьому, у підпункті 168.1.5 пункті 168.1 статті 168 Кодексу визначено якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податку, то податок, який підлягає утриманню з такого нарахованого доходу, підлягає перерахуванню до бюджету податковим агентом у строки, встановлені Кодексом для місячного податкового періоду, тобто не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу.

Питання:Чи може податковий орган відмовити у видачі фізичній особі - підприємцю свідоцтва платника єдиного податку, якщо на день подання заяви в наявності податковий борг з єдиного податку?

Відповідь:Не є підставою для прийняття органом державної податкової служби у 2012 році рішення про відмову у видачі фізичній особі - підприємцю свідоцтва платника єдиного податку за наявності на день подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування податкового боргу з єдиного і фіксованого податків, який виник за наслідками обліку в податкових органах у лютому 2011 року, а також податкового боргу, який виник з єдиного податку за січень 2012 року (зміни до підрозділу 8 Перехідних положень Кодексу).

Питання:Які санкції передбачені законодавством за неправильне ведення книги обліку доходів і витрат?

Відповідь:Не застосовуються адміністративні стягнення (штрафи), передбачені статтею 1641 Кодексу України про адміністративні правопорушення за неправильність заповнення у період з 1 січня по 31 грудня 2012 року платниками єдиного податку книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат (Прикінцеві та перехідні положення Закону).

Електронна звітність .

Відповідно до пункту 201.10 статті 201 розділу V Податкового кодексу України при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку - продавець товарів/послуг зобов'язаний надати покупцю податкову накладну після реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.  З 01 липня 2012 року реєстрація податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних тепер повинна здійснюватися протягом 15 днів, а не 20, як це було раніше.

Порядок ведення Єдиного реєстру податкових накладних встановлено Постановою КМУ від 29 грудня 2010 р. N 1246 «Про затвердження Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних». 

 Канівська ОДПІ звертає увагу платників податків, що  податкова накладна, виписана при здійсненні операцій з постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, з 1 січня 2012 року підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних незалежно від розміру податку на додану вартість в одній податковій накладній.

Для здійснення реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних платнику податку на додану вартість необхідно отримати посилені сертифікати ключів електронно-цифрового підпису та укласти договір про визнання електронної податкової звітності. 

Оскільки підготовка до укладання такого договору потребує певного часу, пропонуємо завчасно укладати договір на подання звітності в електронову вигляді засобами телекомунікаційного зв'язку.

Податкова служба запрошує всіх охочих без вагань запроваджувати у своїй роботі інформаційні технології.

Отримати такі послуги можна у будь-якому представництві АЦСК ІДД ДПС. Представництво у  Черкаській області - Сектор реєстрації користувачів при ДПС у Черкаській області знаходиться за адресою: 18000, м. Черкаси, вул. Хрещатик, 235, каб 108-109 телефон.:(0472)33-91-27

Отримати відповіді у режимі on-line можна  за телефонами: 0-800-501-007, (044)454-16-13 з 8:00 до 20:00 (крім суботи та неділі), зі стаціонарних телефонів безкоштовно Е-пошта: idd@sts.gov.ua  (цілодобово)

WayBe

3 серпня 2012, 19:18

Теги статті:
податкова  ОДПІ  
Голосів:
1
01

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

ЗСУ готові нищити окупантів і чекають у свої лави новобранців!

У Каневі демонтували постамент і погруддя присвячені радянському діячеві

Діти на узбіччі

Дамо спротив окупантам разом!

"Той, хто між війною та ганьбою обирає ганьбу, отримає і війну і ганьбу" Вінстон Черчилль

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

"Той, хто між війною та ганьбою обирає ганьбу, отримає і війну і ганьбу" Вінстон Черчилль [0]

Дамо спротив окупантам разом! [0]

Діти на узбіччі [0]

У Каневі демонтували постамент і погруддя присвячені радянському діячеві [0]

ЗСУ готові нищити окупантів і чекають у свої лави новобранців! [0]

Про що зараз спілкуються:

Rima752
Пишаюсь такими людьми! Українці - сильна нація!!! Слава Україні!!
Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"