kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Податкова 

Податкова інформує

 За «круглим столом»

В приміщенні Канівської ОДПІ відбулося засідання «круглого столу» з представниками підприємств з іноземними інвестиціями.

Засідання проводилося першим заступником начальника Канівської ОДПІ Верхогляд Н.М, фахівцями сектору взаємодії з ЗМІ та громадськістю .

Зі сторони підприємств з іноземними інвестиціями були присутні засновник ТОВ «Тріумф» Довга Т.О. та головний бухгалтер ТОВ «М+М» Захарченко Л.І.

Верхогляд Надія Миколаївна детально зупинилася на  шляхах покращення інвестиційного клімату в Україні та заходах, які вживаються податковою службою в цьому напрямку.

    Для забезпечення економічного зростання, сприятливий інвестиційний клімат на нинішньому етапі стає головною задачею. Потрібне радикальне поліпшення інвестиційного клімату, бо нині він, не дивлячись на очевидні позитивні зміни, залишається вельми непривабливим. Разом з тим, як показує наведений вище огляд, швидко змінити ситуацію практично неможливо. Багато процесів, як, наприклад, політична реформа, подолання корупції і інші інституційні зміни мають тривалий характер. Звідси принциповий висновок: розумна політика полягає в тому, щоб забезпечити якщо не швидке, то постійне і неухильне поліпшення ситуації. У інвесторів повинна скластися упевненість, що сьогодні краще, ніж вчора, а завтра буде краще, ніж сьогодні. Таким чином, потрібна довгострокова стратегія стимулювання залучення інвестицій, закріплена в державній економічній політиці.

 Надія Миколаївна детальніше спинилася на заходах, які здійснюються Державною Податкової Службою України в тому числі і Канівською ОДПІ в цьому напрямку. Так, ДПС України відкрито «гарячу лінію» «Пульс податкової».  Така інформаційна лінія відкрита з метою надання інформації платниками податків про неправомірні дії податківців. Скористалися  сервісом “Пульс податкової” вже 9 тис.платників податків. Працює лінія цілодобово.

Перетворення податкової служби з фіскального органу на сервісну службу- пріоритетний напрям діяльності  як податкової служби в цілому так і Канівської ОДПІ зокрема.
Задля цього сьогодні запроваджено нові сервіси.  З травня поточного року функціонує  Центр обслуговування платників податків. У Центрі платники податків отримують весь спектр адміністративних послуг, можуть звернутися до громадської приймальні, отримати консультації та роз'яснення  податківців. Відкрито в області представництво Центру сертифікації ключів-сектор реєстрації користувачів при ДПС у Черкаській  області Процедура отримання клієнтом цифрового підпису для подання звітності в електронному вигляді займає не більше 25 хвилин.

Надія Миколаївна зазначила,що у квітні 2012 року за ініціативою ДПС Українибуло проведено дослідження серед керівників американських,європейськиї та українських компаній-інвесторів відносно оцінки якості інвестиційного клімату в Україні і рівня інвестиційної активності в Україні. Збір інформаціх проводився шляхом анкетування серед 290 керівників компаній-інвесторів. Так в процесі анкетування 4,5 % визнали інвестиційний клімат в Україні добрим, 8,3% - дуже поганим,ще 35,5% оцінюють його близьким до дуже поганого. В той же час 50% інвесторів оцінюють інвестиційний клімат України як нейтральний.

Присутні також при спілкуванні з керівництвом податкового органу   обговорювали свої проблеми, висловлювали зауваження та побажання.

 

 

 

Практично втричі податківці Черкащини зменшили кількість перевірок фізичних осіб – приватних підприємців

 

           З початку 2012 року підрозділами оподаткування фізичних осіб ДПС у Черкаській області всього проведено 141 перевірку суб’єктів господарювання – фізичних осіб щодо дотримання вимог податкового,  валютного та іншого законодавства.

          Про це повідомила заступник голови ДПС в області Тетяна Проценко.

          “До кінця 2012 року діє мораторій на перевірки фізичних осіб – приватних підприємців, - наголошує Тетяна Проценко, - тому податкова служба перевіряє виключно тих суб’єктів господарювання, які за результатами аналітичної роботи потрапили до групи ризику”.

          Таких “ризикоорієнтованих” приватних підприємців у І півріччі 2012 року на Черкащині було визначено у кількості 61 особи і всі вони були включені до плану-графіка проведення виїзних документальних перевірок.

За словами Тетяни Проценко, за результатами планових документальних перевірок бюджет додатково отримав 3,3 млн.грн. податків, а середні донарахування на одну перевірку склали 82,3 тис.грн.

          Решта 80 перевірок відносяться до категорії “позапланові документальні”, які проводяться у разі відкриття кримінальної справи, за скаргами платників податків, громадян.

           “Найбільше нам скаржаться громадяни, які не отримують заробітну плату в повному обсязі або отримують її в “конвертах”, а також ті, кого роботодавець не бажає оформлювати належним чином”, - наголошує Тетяна Проценко.

 ДПС у Черкаській області радить громадянам не бути байдужими до власного майбутнього та повідомляти про факти порушення законодавства про працю за тел. (0472)33-91-17.

 

ДПС у Черкаській області

 

 

Майже 510 тис. грн. сплатить приватний підприємець за спробу обдурити державу

 За результатами планової документальної перевірки, проведеної підрозділами оподаткування фізичних осіб ДПС у Черкаській області щодо приватного підприємця з м. Черкаси встановлено факт завищення ним податкового кредиту з ПДВ на загальну суму майже 457 тис. грн.

Про це повідомила заступник голови ДПС у черкаській області Тетяна Проценко.

“Цей суб’єкт господарювання у період з 01.10.2010 р. до 31.12.2011 р. заявив до відшкодування дві суми ПДВ у розмірі 41,2 тис. грн. та 415,4 тис.грн., - заначає Тетяна Проценко, - і обидві суми не були підтверджені ні податковими накладними, ні митними деклараціями.”

Зазначений підприємець повинен сплатити до бюджету донараховану суму ПДВ з відповідними штрафними санкціями на суму 510 тис. грн.  

 

ДПС у Черкаській області

 

WayBe

14 серпня 2012, 08:31

Теги статті:
податки  ОДПІ  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"