kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Податкова 

Податківці інформують

Україна довела свою конкурентоздатність світовій спільноті, – Олександр Клименко

      Зростання позиції України у рейтингу Світового Банку Doing Business Report-2013 - на 15 пунктів порівняно з минулим роком (зі 152 місця до 137) стало результатом системної і цілеспрямованої роботи з удосконалення податкової системи та покращення умов ведення бізнесу, впевнений голова ДПСУ Олександр Клименко.

     Найбільші досягнення України були відзначені експертами саме у сфері оподаткування. Так, у  рейтингу податкових систем Paying Taxes, який є складовою Doing Business Report, прогрес склав 18 пунктів: зі 181-ї сходинки наша держава піднялася на 165-у (з врахуванням того, що минулорічне 181-е місце було замінене на 183 через 2 країни, що приєдналися до рейтингу).

     «Мені особливо приємно, що авторитетні міжнародні експерти надали високу оцінку запровадженню електронних сервісів для платників та вдосконаленню процедур адміністрування. Це той аспект, над яким ми посилено працювали протягом останнього року. Якщо на початку 2011 в електронному вигляді звітували лише 39% платників ПДВ, то на сьогодні - більше 98%. У перспективі - повне охоплення платників податку на прибуток, земельного податку, ПДФО та всіх інших видів податків електронною звітністю. Наша ставка на розвиток технологій, на втілення кращих зразків сучасного обслуговування платників у національну практику спрацювала», - зауважив О. Клименко.

 

        Зокрема, фахівці Світового банку відзначили значний прогрес України за таким показником, як  витрати часу на адміністрування податків.  Минулого року бухгалтери та підприємці витрачали на податкові процедури в середньому 657 годин,  зараз - 491 годину. «Ще рік тому ми поставили  собі за мету скоротити витрати часу на ведення податкового обліку вдвічі, і ми вже близькі до того, щоб до кінця 2012 року досягти цього показника. Вже сьогодні спрощена процедура реєстрації нових платників ПДВ, в найближчий час ми повністю переведемо її в електронний, дистанційний формат.  Обсяг необхідних документів скоротився втричі. Жорстко лімітовані терміни розгляду поданих заяв - не більше шести днів. У своїй роботі ми керуємося принципом: сплата податків повинна бути для платника простою та зручною процедурою. Організаційне навантаження при зборі податків ми беремо на себе, а не перекладаємо на платника», – наголосив керівник ДПСУ.

       За оцінками міжнародних експертів, покращення умов ведення бізнесу в України також забезпечене за рахунок значного скорочення кількості податків та зборів із прийняттям Податкового кодексу і зниження сумарного податкового навантаження.

       Олександр Клименко нагадав, що законодавство передбачає подальше зниження податкових ставок. «Ставка податку на прибуток на момент прийняття Податкового Кодексу становила 25%, на поточний момент – 21%, у 2013 році вона  буде знижена до 19%. Ставка ПДВ у 2014-му становитиме 17%. Таким чином, за два роки Україна матиме всі підстави позиціонувати себе як країна з однією із найбільш ліберальних податкових систем у Європі», - зазначив голова ДПСУ.

         За висновком Світового банку, Україна поліпшила показники з оподаткування відразу на 31 пункт (з 16 до 47) по відношенню до світового лідера у цій сфері - Об'єднаних Арабських Еміратів (100 пунктів), де здійснюються чотири податкові платежі при витратах часу на сплату податків – 12 годин (на рік).

         «Запроваджуючи реформи, ми, у першу чергу, орієнтувалися на  спрощення системи адміністрування податків для платника та підвищення конкурентоздатності нашої країни, а не на позиції у рейтингу. Але не можна не враховувати той факт, що дослідження Світового банку – це своєрідний барометр інвестиційного клімату країни, на який орієнтується іноземний бізнес, обираючи найбільш перспективні майданчики для розміщення бізнесу та інвестицій. Бізнес з підозрою відноситься до країн останньої десятки. Ми цю зону ризику покинули, і я очікую, що кваліфікаційні бали Світового банку перетворяться на репутаційні бали України в очах бізнес-спільноти», –  підсумував Олександр Клименко.

ДПС у Черкаській області за матеріалами

Прес-служби ДПС України

Державна податкова служба України не перевіряє українські книгарні, в яких продаються книжки із зображенням цигарок

       23.10.2012 у ЗМІ з’явилася інформація, що податкова служба проводить перевірки книгарень з приводу порушення вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів», про заборону реклами тютюнових виробів. Зазначені перевірки та вилучення книжок з зображенням цигарок органами ДПС не проводяться.

       Контроль за виконанням Закону здійснює Державна інспекція України із питань захисту прав споживачів та її підрозділи  в регіонах.

Довідково: з 17.09.2012 року в Україні набув чинності Закон України № 3778-ІV «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів». За порушення норм цього Закону спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів, стандартизації, метрології, підтвердження відповідності застосовує фінансові санкції до суб'єктів господарювання у разі: розміщення безпосередньо на тютюнових виробах та/або їх упаковці інформації з метою стимулювання продажу тютюну, зокрема адреси веб-сайтів, електронної пошти, вкладиша до упаковки тютюнових виробів, текстової або графічної інформації на прозорій обгортці упаковки тютюнових виробів, малюнків та інших зображень, які не є частиною захищеної торгової марки (знака для товарів і послуг у вигляді зареєстрованого оригіналу або зображення, наведеного в прийнятій на розгляд заявці на реєстрацію знаків для товарів і послуг) і.т.д.

      Постановою Кабінету Міністрів України від 26.05.2004 року № 693 затверджено Порядок накладення штрафів за порушення законодавства про рекламу. Цей Порядок регулює питання накладення уповноваженими особами Держспоживінспекції та її територіальних органів в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі штрафів на рекламодавців, виробників і розповсюджувачів реклами за порушення законодавства про рекламу.

ДПС у Черкаській області за матеріалами

Прес-служби ДПС України

Телефонна лінія ДПС України з питань сплати податку на додану вартість!

      Державна податкова служба України 25 жовтня 2012 року з 14.00 до 16.00 у редакції журналу “Вісник податкової служби України” проведе сеанс „прямої” телефонної лінії на тему: „Сплата ПДВ в умовах нових методів його адміністрування”. На запитання платників відповідатиме начальник відділу розробки та аналізу податкового законодавства з ПДВ – заступник начальника Управління адміністрування податку на додану вартість Департаменту оподаткування юридичних осіб ДПС України Альбіна Маргарита Семенівна.

      Усі бажаючі можуть поставити свої запитання за номером „гарячої” телефонної лінії: (044) 501-06-42.

ДПС у Черкаській області


ДПС у Черкаській області  закликає платників долучатись до формування програми лібералізації податкової політики

       Триває кампанія збору пропозицій від платників податків для формування Програми лібералізації державної податкової політики на 2013-2014 роки. За дорученням Голови Державної податкової служби України Олександра Клименка податкові органи збирають ідеї та побажання представників бізнесу щодо вдосконалення системи оподаткування. 

       Наразі свої пропозиції платники податків можуть надіслати скориставшись єдиним веб-порталом ДПС України (банер «Пропозиції щодо вдосконалення державної податкової політики»), а також через спеціальні скриньки, які встановлено у Центрах з обслуговування платників податків, у приміщеннях ДПІ області та за номером телефону «гарячої лінії» ДПС в області 33-91-34 (0472).     

 

ДПС у Черкаській області

ДПС у Черкаській області  запрошує платників податку на прибуток взяти участь у заходах, які відбудуться в області 25 жовтня в рамках Єдиного дня інформування

    Нагадуємо платникам податку на прибуток підприємств, що 9 листопада є останнім днем подання декларації з податку на прибуток за 9 місяців 2012 року, 19 листопада – останній день сплати цього податку.

      Детальні консультації та практичну допомогу по заповненню декларації зацікавлені платники можуть отримати у державній податковій інспекції за місцем обліку.

      Звертаємо увагу: 25 жовтня з 9-00 год. до 18-30 год. всі податкові інспекції області працюють для платників податку на прибуток в рамках Єдиного дня інформування платників даної категорії. Заплановано семінари, тренінги, зустрічі (бесіди).

      Запрошуємо платників податку на прибуток взяти участь у тематичних заходах і дізнатися, як правильно скласти декларацію, як запобігти ризиків і так званих «технічних помилок» та отримати від фахівців ДПІ відповіді на всі запитання стосовно оподаткування прибутку підприємств.  

      ДПС у Черкаській області закликає: «Декларуйте прибутки! Ми допоможемо».

ДПС у Черкаській області

До уваги платників податку на прибуток підприємств!

25 жовтня  на Черкащині оголошений Єдиним днем інформування платників податку на прибуток з питань подання декларації з податку на прибуток за 9 місяців 2012 та сплати цього податку.

      Цього дня з 9-00 год. до 18-30 год. кожному платникові області державні податкові інспекції за місцем обліку платників нагадають про терміни подання декларації, терміни сплати податку, роз’яснять порядок заповнення декларації, нададуть практичну допомогу по заповненню; доведуть про необхідність своєчасного і у повному обсязі декларування і сплати податку на прибуток та про негатив і наслідки ухилення від сплати податку.

       У програмі дня: семінари для платників, тренінги, зустрічі (бесіди) з посадовими особами підприємств – платників податку на прибуток, інформування платників через місцеві ЗМІ, направлення адресних нагадувань, поширення друкованої продукції та ін.

       ДПС у Черкаській області запрошує платників взяти активну участь у заходах Єдиного дня інформування платників податку на прибуток і отримати фахові консультації та практичну допомогу.

       Розраховуємо на розуміння і співпрацю. Декларуйте прибутки! Ми допоможемо.

ДПС у Черкаській області

До уваги платників податків!!!

Канівська ОДПІ доводить інформацію щодо проведення Всеукраїнського галузевого семінару для суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності у рамках співпраці ДПС України та Всеукраїнської громадської організації  “Асоціація платників податків України” та на виконання Плану спільних дій на 2012 рік,  який відбудеться 1-2 листопада 2012 року, за адресою  с. Конча-Заспа, Київська область, вул. Старокиївська, 22, готель “Старий Відень». Початок семінару об 11 год. 00 хв.

ПРОГРАМА

проведення Всеукраїнсського галузевого семінару

 для суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності

 

Тема семінару: “Новації податкового та митного законодавства України”

 

Дата проведення: 01-02 листопада 2012 року

Початок семінару: 11 год. 00 хв.

Місце проведення: с. Конча-Заспа, Київська область, вул. Старокиївська, 22, готель “Старий      

                                 Відень”

 

№ п/п

Тема виступу

Доповідач

Час виступу

01 листопада

1

Відкриття семінару

Модератор

 

Вітальне слово

Проніна Валентина Іванівна

- завідувач відділу податків і зборів АППУ

Матвійчик Василь Олександрович – перший віце-президент Асоціації платників податків України

11.00 – 11.05

 

 

11.05 – 11.10

2

Огляд основних положень нової редакції Митного кодексу України

Фахівець Державної митної служби України

11.10 – 11.40

3

Митна вартість товарів, методи її визначення та проблемні питання, які виникають під час її визначення. Шляхи для зниження ризику її коригування.

Фахівець Державної митної служби України

11.40 – 12.10

4

Впровадження електронного декларування товарів з використанням МД

Фахівець Державної митної служби України

12.10 – 12.40

5

Порядок нарахування та сплати митних платежів з використанням митної декларації (МД)

Фахівець Державної митної служби України

12.40 – 13.10

6

Відповідальність за порушення митного законодавства

Фахівець Державної митної служби України

13.10 – 13.25

7

Презентація журналу “Податкова правда

13.25 – 13.30

8

Модератор

Проніна Валентина Іванівна

- завідувач відділу податків і зборів АППУ

 

13.30 – 13.35

9

Перерва на обід

13.35 – 14.35

10

Практично-дискусійна частина (відповіді на запитання учасників, які надійшли разом із заявками). Індивідуальні консультації.

14.35 – 17.00

02 листопада

1

Відкриття семінару

Модератор

Проніна Валентина Іванівна

- завідувач відділу податків і зборів АППУ

11.00 – 11.05

2

Податок на прибуток

Ангелов Олег Леонідович – заступник начальника Управління адміністрування податку на прибуток та податкових платежів Департаменту оподаткування юридичних осіб ДПС України

11.05 – 11.30

3

Податок на додану вартість в умовах нової редакції податкового та митного кодексів України

Білоцерківська Ганна Павлівна – радник Президента Асоціації платників податків України

11.30 – 12.00

4

Валютний контроль та валютне регулювання

Мужаровська Ніна Сергіївна – заступник начальника управління депапартаменту податкового контролю ДПС України

12.00 – 12.30

5

Податкові аспекти ведення бізнесу з юрисдикціями

Проніна Валентина Іванівна

- завідувач відділу податків і зборів Генеральної дирекції АППУ

12.30 – 13.00

6

Модератор

Проніна Валентина Іванівна

- завідувач відділу податків і зборів Генеральної дирекції АППУ

13.00 – 13.05

7

Перерва на обід

13.05 – 14.05

8

Практично-дискусійна частина (відповіді на запитання учасників, які надійшли разом із заявками). Індивідуальні консультації.

14.05 – 16.00

 

 

 Податківці складатимуть іспити на знання податкового законодавства

Державна податкова служба перевірить своїх працівників на знання податкового законодавства. Відповідне розпорядження про проведення комп’ютерного тестування підписав Голова ДПСУ Олександр Клименко.

Пробне тестування відбулося 15 жовтня. Тестові завдання завантажені у комп’ютерну мережу ДПСУ одночасно вирішували податківці районних, міських і обласних служб з усіх куточків України. Складання іспитів триватиме до 31 жовтня.

Перевірка знань працівників проводиться в рамках стратегії переходу з фіскальної моделі роботи до сервісної – таким чином керівництво податкового відомства вирішило переконатися, що всі співробітники Служби відповідають вимогам щодо кваліфікації та обізнаності у нормативно-правовій базі оподаткування.

Після підбиття підсумків тестування вирішуватиметься доля тих, хто не складе іспит. Таким працівникам або доведеться пройти додаткове навчання, або, можливо, покинути лави ДПС.

Заходи ДПСУ з підвищення кваліфікації працівників податкових органів позитивно позначаться на якості послуг, що надаються платникам.

 

ДПС у Черкаській області

за матеріалами Прес-служби ДПС України

 

У роботі першої відеоколегії податкової служби взяли участь

1,5 тис. працівників податкових органів з усіх регіонів України

Завдяки технічній новації у керівників територіальних підрозділів з’явилася можливість отримувати завдання з перших вуст і оперативно коригувати свою роботу.

«Виробничий процес став швидшим та ефективнішим. Ми можемо миттєво відстежувати ситуацію в регіонах, реагувати на зміни, оперативно коригувати тактику своїх дій. Обмін інформацією між різними ланками податкової служби прискорився. І, що особливо важливо, ця інформація стала об’єктивнішою та детальнішою, оскільки надходить від першоджерела, а не через кілька інстанцій», - оцінив нововведення Голова ДПСУ Олександр Клименко.

Під час першої відеоколегії ДПС України, зокрема, підбивалися підсумки роботи податкової служби за 9 місяців 2012 року та визначалися завдання на майбутнє. Серед основних пріоритетів, зазначив під час наради О. Клименко, має стати запровадження нових сервісних послуг для платників.

«Наша функція не обмежується лише збором податків. Ми повинні заздалегідь зробити так, аби бізнесу було зручно і комфортно їх сплачувати. Стимулююча та сервісна функції мають бути основними», - наголосив Олександр Клименко.

 

ДПС у Черкаській області

за матеріалами Прес-служби ДПС України

 

 

Вдосконалена система внутрішнього аудиту ДПСУ –  на перепоні корупційних ризиків

 

Державна податкова служба вдосконалює методики моніторингу корупційних ризиків та профілактики корупції – відтепер відповідальність за проведення внутрішнього аудиту нестиме не тільки Управління внутрішньої безпеки, але і персонально керівники регіональних підрозділів ДПСУ всіх рівнів.

Про це Голова Державної податкової служби України Олександр Клименко повідомив під час засідання колегії ДПС України за підсумками 9 місяців 2012 року.

«Викорінення корупції – один зі стратегічних пріоритетів у розвитку служби. А отже цим повинні займатися не тільки спеціалізовані підрозділи у складі управління внутрішньої безпеки, а й кожний, кому не байдужа репутація податкової, її авторитет. У питанні викорінення корупції потрібно бути безжальними», - підкреслив Олександр Клименко.

З початку 2012 року, завдяки запровадженню ризикоорієнтованої системи моніторингу рівня корупції у податкових органах, Управлінням внутрішньої безпеки ДПС України упереджено скоєння 89 правопорушень.

У результаті профілактичних дій проти працівників податкової служби цього року було порушено на третину менше кримінальних справ (132), ніж за аналогічний період минулого року.

 

ДПС у Черкаській області

за матеріалами Прес-служби ДПС України

 

 

Податківцями Черкащини виявлено факт ухилення від сплати податків на 2,5 мільйона гривень 

В ході проведення оперативно – розшукових заходів співробітниками управління податкової міліції ДПС у Черкаській області виявлено факт ухилення від сплати податків  57–ми річним директором приватного підприємства Черкащини, що спеціалізується на виробництві продуктів харчування.

Під час перевірки податківцями було встановлено, що підприємець, діючи умисно та цілеспрямовано, з метою ухилення від сплати податків протягом 2010 року відображав в податковому та бухгалтерському обліках підприємства операцій з придбання сировини для виготовлення харчових продуктів та послуг по будівництву від підприємств, які мають ознаки фіктивності.

Таким чином, «кмітливий підприємець» за вказаний період часу, ухилився від сплати податків у великих розмірах, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету держави коштів в сумі близько 2 мільйонів 500 тисяч гривень.

Наразі слідчим управлінням ДПС Черкаської області відносно директора приватного підприємства порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

 

На даний час ведеться слідство.

УПМ ДПС у Черкаській області

 

 

Підсумки III Спартакіади ДПС України

З метою широкого залучення працівників органів податкової служби до занять фізичною культурою і спортом, з 8 по 12 жовтня 2012 року у м. Алушта проводилися спортивні змагання.

Змагання першого-другого етапів III Спартакіади відбулися з таких видів спорту, як: міні-футбол, волейбол, теніс настільний, стрільба з пістолету, гирьовий спорт, у відповідності з діючими правилами змагань, затвердженими федераціями з видів спорту.

Податківців Черкаської області на Спартакіаді представляла команда “ЗІРКА”.  

Команда зайняла 18 командне місце. Один з кращих результатів показала представник збірної Олена Онойко, яка посіла III місце в особистому заліку в змаганнях зі стрільби серед жінок.

 

ДПС у Черкаській області

Тиждень тематичних консультацій

Для забезпечення "зворотного зв'язку" з платниками податків, з 3 вересня 2012 року, на офіційному веб-порталі ДПС України створено новий сервіс «Тиждень тематичних консультацій»
Цей проект забезпечує надання в інтерактивній формі консультацій платникам податків з питань застосування податкового законодавства відповідно до заявленої теми. Також, на електронну адресу: idd@sts.gov.ua, платники податків можуть надсилати запитання з позначкою „тиждень тематичних консультацій" і отримувати на них оперативну, кваліфіковану відповідь.

 

 

                Зростає кількість платників податків, які звітують через Інтернет.

   Одним із кроків перетворення податкової служби з фіскального органу на сервісну службу є впровадження сучасних технологій подання податкової звітності.

   Не злічити ту кількість переваг, що надає  подання звітності в електронному вигляді.

Це, зокрема, економія  робочого часу бухгалтера, можливість  скласти без помилок податкові звіти, підвищення взаємодовіри та збільшення рівня добровільної сплати податків. Вже більше 220 платників впровадили та звітують в електронному вигляді,  протягом серпня-жовтня до подання звітності в електронному вигляді  ще залучено 80 платників податків  Канівської ОДПІ, які скористались послугою безкоштовного отримання ключів електронного цифрового підпису.

Докладніше ознайомитись із порядком складання звітності, формуванням та  її відправленням  платники мають можливість отримати практичну допомогу та консультації в Центрі обслуговування платників податків Канівської ОДПІ


Легальні доходи – реальна пенсія.

З початку року фахівці Канівської ОДПІ та ряд інших контролюючих органів провели обстеження 68 підприємців з питань дотримання вимог чинного законодавства при виплаті заробітної плати найманим працівникам. В ході цих рейдів виявили 37 підприємців, які використовували працю 42 громадян, не оформивши з ними трудові відносини. За результатами цих рейдів до бюджету надійшло понад 6,54 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб, а 42 громадянина отримали оформлене належним чином робоче місце.

Заробітна плата - невід’ємне право кожного громадянина України, визначене Конституцією. Працюючи нелегально або отримуючи заробітну плату „в конвертах” людина позбавляється соціальної захищеності, бо не має права на законодавчо встановлені виплати у скрутний момент свого життя. Тож перш ніж зробити життєво важливий вибір з працевлаштування - зважте всі „за” і „проти”.

 

        

РРО: електронна звітність добровільно до 1 січня 2013 року

Починаючи з 1 січня 2013 року, суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій, повинні будуть:

- створювати реєстраторами розрахункових операцій контрольні стрічки в електронному вигляді;

- забезпечувати неможливості спотворення або знищення даних про проведені розрахункові операції, копій розрахункових документів,  які на ній містяться;

- забезпечувати можливість ідентифікації зазначеного реєстратора на такій стрічці;

- подавати до органів державної податкової служби інформацію дротовими або бездротовими каналами зв’язку.

Електронна контрольна стрічка повинна буде містити електронні копії всіх фіскальних чеків і Z-звітів. Для передачі копії, сформованих реєстратором розрахункових операцій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків в електронній формі по дротових або бездротових каналах зв'язку, з 1 січня 2011 року  використовується модем.

Суб'єкти господарювання, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, або електронні контрольно-касові реєстратори, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді, повинні подавати до органів державної податкової служби електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків.

Суб'єкти господарювання, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді, за виключенням електронних контрольно-касових реєстраторів, повинні подавати до органів державної податкової служби інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних в готівковій та/або в безготівковій формі, або про обсяг операцій з купівлі-продажу іноземної валюти.

До 1 січня 2013 р. інформація надаватиметься платниками на добровільних засадах.

 

За матеріалами ДПІ у м. Черкасах

Своєчасно звітуйте та сплачуйте податки

Канівська ОДПІ нагадує, що граничний термін сплати  задекларованих сум ПДВ, збору за користування радіочастотним ресурсом, плати за землю, фіксованого сільськогосподарського податку, збору на розвиток хмелярства, садівництва і виноградарства за вересень поточного року -  30 жовтня 2012 року 

Останній день подання квартальної податкової звітності суб'єктами підприємницької діяльності - юридичними особами та фізичними особами - підприємцями за 3 квартал 2012 року - 9 листопада 2012 року!

Граничний термін сплати податкових зобов'язань - протягом 10 календарних днів наступних за останнім днем відповідного граничного строку подання звітності- 19 листопада 2012 року!

Не відкладайте подання звітності  та сплату податків на останній день. Своєчасне подання звітності, повнота сплати податків, зборів та обов'язкових платежів до бюджетів - свідчення Вашої податкової культури та гарантія упередження  застосування штрафних санкцій.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю

 

 

Подання звітності суб’єктами господарювання, які здійснюють оптову й роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами

Основні засади державної політики щодо регулювання виробництва, експорту, імпорту, оптової і роздрібної торгівлі, зокрема, алкогольними напоями та тютюновими виробами визначені Законом України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» із змінами та доповненнями (далі - Закон № 481).
Статтею 16 Закону № 481 визначено, що суб'єкти господарювання, які одержали передбачені цим Законом ліцензії на виробництво або на право імпорту, експорту і оптової торгівлі (крім ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами), подають органу, який видає ліцензії, щомісячно, до 10 числа місяця, що настає за звітним, звіт про обсяги виробництва (імпорту) та/або реалізації продукції.

Форми звітів № 1-ОА «Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв» та № 1-ОТ «Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів» затверджені наказом Державної податкової адміністрації України від 27.04.2006 року № 228 «Про затвердження Форм звітів щодо придбання та реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів та інструкцій щодо їх заповнення»  (із змінами та доповненнями).

Відповідно до зазначених форм та інструкцій Звіти складаються суб'єктами господарювання окремо за кожний місяць та до 10 числа місяця, що настає за звітним, надається в електронному вигляді та на паперових носіях до регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПС України за місцем реєстрації суб'єкта господарювання.

Таким чином, відповідно до чинного законодавства звіти про обсяги реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів подаються суб'єктами господарювання, які одержали ліцензії на виробництво або на право імпорту, експорту і оптової торгівлі (крім ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами).

WayBe

25 жовтня 2012, 13:21

Теги статті:
податкова  ОДПІ  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Про що зараз спілкуються:

Rima752
Пишаюсь такими людьми! Українці - сильна нація!!! Слава Україні!!
Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"