kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Податкова 

Податкова інформує

Канівська ОДПІ збирає пропозиції від підприємців  та громадськості

За дорученням голови Державної податкової служби України Олександра Клименка з 22 жовтня в області розпочалась кампанія щодо збору та узагальнення пропозицій для формування Програми лібералізації державної податкової політики на 2013-2014 рр
Заходи з лібералізації податкової системи будуть запроваджуватись в першу чергу, відповідно до побажань підприємців. Особлива увага приділятиметься думці малого та середнього бізнесу в регіонах, у тому числі малих міст та депресивних територій.  Всі пропозиції будуть проаналізовані з огляду на регіональну специфіку  та  систематизовані.

Сформульовані ідеї щодо вдосконалення системи оподаткування знайдуть своє місце в програмі лібералізації державної податкової політики до 2014 року, яка розробляється зараз на виконання доручення Президента України Віктора Януковича.

Канівська ОДПІ запрошує місцевих підприємців та громадськість до спілкування та надання пропозицій щодо вдосконалення системи оподаткування.

На єдиному веб-порталі ДПС України запроваджується функціонування розділу „Пропозиції  щодо вдосконалення державної податкової політики" для збору відповідних пропозицій від представників бізнесу. У приміщеннях органів ДПС платники податків також зможуть залишати свої побажання та пропозиції у спеціальних скриньках. 

 

Податкова служби для платників податків

З метою підвищення податкової культури населення ДПС України впроваджено низку нових проектів. Так, на веб-порталі ДПС України функціонує Єдина база податкових знань, яка постійно оновлюється та вдосконалюється. Єдина база включає в себе перелік найбільш актуальних запитань-відповідей, що виникають у платників податків.

Оперативні відповіді на запитання забезпечує служба Інформаційно-довідкового департаменту Державної податкової служби. Платники податків можуть отримати оперативну, кваліфіковану відповідь як по телефону, так і через електронну пошту.  

ДПС України для зручності платників податків ввела нову послугу - повідомлення про зміни в податковому законодавстві на електронну адресу. Якщо платник податків зацікавлений в отриманні такої інформації, йому необхідно відправити на електронну адресу  idd@sts.gov.ua порожній лист, при цьому в полі «Тема» вказати «6011».

Для забезпечення „зворотного зв'язку" з платниками податків на офіційному веб-порталі ДПС України працює сервіс „Тиждень тематичних консультацій". Цей проект забезпечує надання в інтерактивній формі консультацій платникам податків з питань застосування податкового законодавства відповідно до заявленої теми.

 

Семінар-практикум по електронці

  Нещодавно   Канівська ОДПІ провела   тематичний  семінар - практикум  для бухгалтерів підприємств та підприємців щодо подання податкової звітності засобами Інтернет.  Застосовуючи   сучасні засоби комп’ютерної техніки, платники мали можливість на екрані  за допомогою проектора,   наглядно   ознайомитися з порядком формування електронної звітності, починаючи  з етапу оформлення  електронних ключів та заключення договорів.

  Відкрив  семінар,   начальник податкової інспекції Умриш Б.В., який    повідомив  що      з метою перетворення податкової  з фіскального органу на сервісну службу,   й створення  максимальних  зручностей    для  платників податків,   податковою  службою України   надається можливість подавати податкову звітність  в електронній формі. В умовах сьогодення  перед податковою службою стоїть  мета розбудовувати електронні сервіси дистанційного обслуговування  платників податків. Подання  звітності в електронному вигляді  має забезпечити комфортні умови для ведення бізнесу  та роботи інвесторів в Україні. 
    Фахівці Канівської ОДПІ детально зупинилися на питаннях  використання програмного забезпечення  державної податкової служби  України по формуванню  податкової звітності  в електронному вигляді   та накладання цифрового підпису.

 

 

За «зайві» квадратні метри треба сплачувати податок.

Згідно зі змінами, внесеними до Податкового кодексу України, з 1 січня 2013 року вводиться в дію спеціальний  податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Якщо загальна житлова площа Вашої квартири не перевищує 120 кв. метрів, а будинку – 250 то Ви звільняєтесь від сплати даного податку. В іншому випадку, податкова чекає відрахувань до бюджету.

Власникам квартир, житлова площа яких більша, ніж встановлений мінімум, але не перевищує 240 кв. метрів, та будинків менших, ніж 500 кв. метрів, доведеться заплатити не більше 1% від розміру мінімальної заробітної плати за кожний «зайвий метр».

Якщо ж квартира більша, ніж 240 кв. метрів, а будинок – ніж 500, доведеться  відрахувати орієнтовно 2,7%.

У випадку, коли у власності знаходиться декілька квартир чи будинків, на один з об’єктів буде розповсюджуватися знижка. Тобто маючи дві квартири загальною житловою площею понад 120 кв. метрів кожна, сплачувати податки потрібно лише за одну.

Більш детальну інформацію шукайте у статті 265 «Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року
№ 2755-VI із змінами та доповненнями, що набирають чинності з 1 січня 2013 року.

 

 

Дані облікової картки платника податків можна внести у паспорт.

 Зазначена процедура проста - громадяни заповнюють облікову картку зі своїми даними, подають її до органів податкової служби, реєструються у Державному реєстрі та отримують відповідний документ. На прохання громадянина, відмітку про отримання реєстраційного номера можна проставити у паспорті на 7 чи 8 сторінці.

Для платників податків, які через свої релігійні переконання відмовляються від номера, реєстрація проводиться за ім’ям та прізвищем, серією та номером паспорту в окремому реєстрі Державного реєстру фізичних осіб.

 

 

Платникам єдиного податку.

Канівська ОДПІ нагадує, що платники єдиного податку першої та другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

Такі платники єдиного податку можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року.

Платники єдиного податку третьої групи сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.

Сплата єдиного податку здійснюється за місцем податкової адреси.

Єдиний податок, нарахований за перевищення обсягу доходу, сплачується протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.

Також, хочемо звернути увагу, що з 12 серпня 2012 року введені дві додаткові групи платників єдиного податку для фізичних – 5 та юридичних осіб – 6. Граничний розмір доходу для цих груп встановлено на рівні 20 млн. грн. Максимальне число найманих працівників для 5 групи – 20, для 6 – 50. Ставка податку при сплаті ПДВ – 7%, при включені ПДВ до складу єдиного податку – 10% для обох груп.

Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання повинен подати до органу державної податкової служби заяву (пп.298.1.1 п.298.1 ст.298 ПКУ).

Зауважуємо, що в разі перевищення гранично допустимого розміру доходу платники єдиного податку 3 і 4 груп можуть подати заяву про перехід в групи 5 і 6 не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, в якому відбулося перевищення.

 

 

Новий сервіс для платників податків

ДПС України запроваджує новий сервіс для платників податків - подання звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій в електронному вигляді. Тобто, підприємці та підприємства, які використовують реєстратори розрахункових операцій, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, або реєстратори, що створюють стрічку в друкованому вигляді, матимуть змогу подавати податкову звітність через Інтернет.

Не варто переконувати будь-кого, що перехід на електронну звітність – це сучасний крок. Він дає змогу вирішити багато проблем, з якими постійно стикаються бухгалтери підприємств. Адже для складання звітів, потрібно заповнювати безліч паперів, реєструвати документи і все складати на полиці паперових архівів.

Новий сервіс дасть змогу платникам податків спростити сам процес складання звітності, адже звітність буде формуватись автоматично. Крім цього, зменшаться витрати на друкування та зберігання контрольних стрічок. А ще, завдяки можливості дистанційного контролю, зменшиться кількість перевірок.

 

Про патентування

Підпунктом 267.5.2 п.267.5 ст. 267 Податкового Кодексу встановлено такі строки сплати збору :

-за провадження торговельнолї діяльності з придбанням короткотермінового торгового патенту –не пізніше як за один календарний день до початку провадження такої діяльності

-за провадження торговельної діяльності (крім торговельної діяльності  з придбанням короткотермінового торгового патенту), діяльності з надання платних послуг, здійснення торгівлі валютними цінностями –щомісяця не пізніше 15 числа  місяця, що передує звітному місяцю.

-за здійснення діяльності у сфері розваг-щокварталу не пізніше 15 числа місяця,що передує звітному кварталу.

У разі невнесення субєктом господарювання  збору у вище зазначені строки дія такого патенту анулюється з першого числа місяця, що настає за місяцем, у якому відбулося таке порушення ( пп.267.7.4 п.267.4 ст. 267 Податкового Кодексу ).

При цьому якщо субєкт господарювання продовжує здійснювати діяльність ,яка потребує придбання торгового патенту ,то вважається ,що така діяльність здійснюється  без отримання відповідних торгових патентів з першого числа місяця ,що настає ,за місяцем у якому відбулося  таке порушення .

Крім того, відповідно до п.125.1ст.125Податкового кодексу несплата (неперерахування ) субєктом господарювання сумм збору за здійснення деяких видів підприємницької діяльності ,зазначених у пп.267.1.1п.267.1 ст.267 цього Кодексу ,в порядку  та строки ,визначені Кодексом ,тягне за собою накладення штрафу у розмірі 50%ставок збору ,встановлених ст. 267 Податкового кодексу.

 

 

Реєстрація податкових накладних

   У випадку, якщо продавець товарів/послуг порушив порядок реєстрації податкової накладної в Єдиному реєстрі, покупець цих товарів/послуг має право додати до податкової декларації за звітний податковий період заяву із скаргою на такого постачальника, що є підставою для включення сум податку до складу податкового кредиту.

  До заяви додаються копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням таких товарів/послуг або копії первинних документів, що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.  

Такі ж дії покупець може вчинити, у разі відмови продавця товарів/послуг надати податкову накладну або в разі порушення ним порядку її заповнення.

 

 

Діалог з бізнесом

            Канівська ОДПІ  разом з громадськістю проводить активну інформаційну та роз»яснювальну роботу з питань застосування положень Податкового кодексу  України, збору та узагальнення пропозицій з метою формування в подальшому Програми лібералізації державної податкової політики на 2013-2014 рр. Однією із таких ініціатив стало проведення зустрічі з представниками малого та середнього бізнесу за участі місцевих ЗМІ.

В ході зустрічі з підприємцями начальник Канівської ОДПІ Умриш Б.В розповів про досягнення України  у сфері оподаткування. У рейтингу податкових систем прогрес України склав 18 пунктів: з 181-ї сходинки наша держава піднялася на 165-у. Такий прогрес був досягнутий завдяки ряду масштабних перетворень в системі оподаткування. Насамперед це запровадження електронних сервісів для платників та вдосконалення процедур адміністрування. Якщо на початку 2011 року в електронному виді звітувалися 39% платників ПДВ,то на сьогодні  більше 98%.У перспективі повне охоплення платників податку на прибуток ,земельного податку ,ПДФО та всіх інших податків електронною звітністю.

Істотні зрушення відбулися за таким  показником як витрати часу на адміністрування податків.Так, в минулому році бухгалтери та підприємці витрачали  в середньому на податкові процедури 657 годин,зараз- 491 годину. В цьому напрямку проводиться масштабна робота.На сьогоднішній день спрощена процедура реєстрації нових платників ПДВ,обсяг необхідних документів скоротився втричі.

Одним із важливих показників роботи по удосконаленню адміністрування податків є скорочення кількості податків та зборів та зниження сумарного податкового навантаження. Законодавством передбачено подальше зниження податкових ставок .

Також Богдан Васильович зазначив, що кожен громадянин та суб’єкт господарювання має право надати сформульовані  пропозиції та побажання щодо удосконалення податкового законодавства до спеціальної скриньки встановленої у приміщенні Центру обслуговування платників податків Канівської ОДПІ.

Для тих, платників податків, які не мають змогу відвідати податкову пропонується електронний сервіс надання пропозиції та побажань  на єдиний веб - портал ДПС України „Пропозиції  щодо вдосконалення державної податкової політики”.

Під час заходу його учасники мали змогу окреслити проблеми, які виникали у платників податків, запропонувати основні шляхи вдосконалення процесу адміністрування податків та подальшого розвитку системи оподаткування. Платники податків надали пропозицію щодо спрощення реєстрації та отримання відповідних документів через засоби телекомукаційного доступу за допомогою відповідних веб-сайтів.

WayBe

1 листопада 2012, 16:04

Теги статті:
податкова  ОДПІ  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"