kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Дніпрова зірка 

Депутати рахували вартість поховання на міському кладовищі, обговорювали рівень злочинності в Каневі...

У четвер, 6 червня ц.р., у Будинку рад відбулося друге засідання 12-ї сесії 6-го скликання Канівської міської ради

Серед основних питань, які розглянули депутати, були такі: "Про внесення змін до рішення від 28.04.2011 р. №4-5 "Про Програму залучення інвестицій в економіку м.Канів на 2011-2015 роки" і затвердження інвестиційного проекту "Міста України - Шевченківському Каневу", "Про хід виконання у І кварталі 2013 р. Програми подолання та запобігання бідності на період до 2015 року", "Про проблеми медичної реформи на Канівщині", земельні питання та інші.

Боремося із злочинністю

Заслухали депутати звіт начальника Канівського міського відділу УМВС в Черкаській області О.Штеймана про хід виконання Програми профілактики злочинності в м.Канів на 2011-2015 роки. За словами головного правоохоронця, протягом чотирьох місяців ц.р. у Канівському міському відділі була зареєстрована 1521 заява та повідомлення. До загального реєстру введено 335 кримінальних проваджень, із них 120 - закрито, 215 - знаходяться в провадженні або направлені до суду.

- За цей період на території Канівського району було скоєно два вбивства: у с.Григорівка (розкрите) і в с.Степанці (ведеться слідство). Також було скоєно 106 крадіжок: 18 із них вже розкрито. Великою проблемою для Канева залишаються наркотики. Протягом звітного періоду було скоєно 16 злочинів: 14 - незаконного збуту наркотиків і 2 - утримання наркопритону. Справи направлені до суду, - оприлюднив дані О.Штейман. - Утім, проблема №1 для Канева та Канівського району - це шахрайство. За свою довірливість люди розплачуються доволі великими сумами, а злочини зазвичай залишаються нерозкритими, оскільки шахраї постійно мігрують від одного населеного пункту до іншого.

Після звіту депутати цікавилися у начальника міліції, чи контролюється перебування неповнолітніх осіб у розважальних закладах у пізню пору. О.Штейман погодився, що така проблема в Каневі є і боротися з нею правоохоронці будуть.

- Складемо план, створимо комісію за участі представників міліції, освіти, залучимо інші служби і будемо проводити рейди, - пообіцяв начальник МВ УМВС.

Порушили присутні й питання охорони набережної Дніпра, по якій часто гасають автівки. Депутати запитували, чому цим діям не перешкоджають служби ДАІ. О.Штейман повідомив, що представники ДАІ можуть туди заїжджати періодично. Чергувати ж там цілодобово ніхто не буде, оскільки у відділку бракує людей. Аби вирішити питання, він запропонував перекрити в'їзд узагалі. 

Згадали на сесії й проблему паркування автомобілів у недозволених місцях. Зокрема, на Ярмарковій площі, газонах та дитячих майданчиках. Депутати цікавилися, чому служби ДАІ не штрафують порушників. О.Штейман відповів, що, знову таки, службі бракує працівників. А присутні у залі юристи зауважили, що такі штрафи будуть незаконні, ос-кільки немає дорожніх знаків про заборону стоянки. 

 

Вартість поховання - 3000 гривень?

Розглянули присутні й депутатські запити. Так, С.Ткаченка найбільше хвилює проблема із міським кладовищем. За словами депутата, наразі на цвинтарі залишилося вільних всього 15-20 метрів, і невдовзі там ніде буде ховати людей.

Канівський міський голова В.Ніколенко відповів, що питання вирішується.

- Місце для нового кладовища вже знайдено. Документи проходять відповідні інстанції. Проблема - у розробці проекту. На сьогодні більшість компаній у країні не береться за цю справу. А ті, які погоджуються, ставлять дуже високу ціну, - зауважив В.Ніколенко.

Продовжив "цвинтарну" тему Ю.Гамалій. У своєму запиті він порушив питання  непрозорості встановлення тарифів КП "Місто" на послуги захоронення на міському кладовищі, що по вул. Бузницького. Мовляв, люди скаржаться, що останнім часом копання ями на кладовищі виконується виключно працівниками КП "Місто", і коштує ця послуга 3000 грн.

- Раніше люди копали ями самостійно - хто як хоче, а взимку, коли грунти мерзлі, виникали ситуації, що нікому було копати ями взагалі, - пояснивситуацію керуючий справами міськвиконкому С.Дубенець. - Тому було створено спеціальну бригаду, яка надаватиме таку послугу. Однак ніхто не наполягав, щоб копання ями виконувалося виключно працівниками КП "Місто".

Окрім того, керуючий справами оприлюднив рішення виконкому щодо встановлення тарифів на послуги захоронення. Так, оформлення договору на організацію та проведення поховання вартує 2 грн., оформлення свідоцтва про поховання - 2 грн., виділення місця на кладовищі - 38,5 грн., копання могили працівниками КП "Місто", опускання труни в яму, закопування, формування надмогильного насипу та одноразове прибирання могили вартує від 327 грн. до 955 грн. (залежно від розміру могили та стану мерзлості грунтів) тощо. Загалом мінімальний перелік послуг КП "Місто" щодо поховання чи перезахоронення обійдеться у 950 грн. улітку та близько 2 тис.грн. у зимову пору.

- Усі послуги сплачуються через квитанцію КП "Місто". Якщо є випадки, коли люди, дійсно, платили по 3 тис.грн., хай звертаються до виконкому. Будемо розбиратися. Це питання стосується кожного, адже це наші рідні, - сказав С.Дубенець.

 

Депутати незадоволені роботою КП "Місто"

До КП "Місто" мали претензії й інші депутати. Так, С.Ткаченко висловив занепокоєння станом міського парку та набережної загалом.

- Який туризм, який відпочинок, коли на березі Дніпра справжня антисанітарія та безліч сміття? Я розумію, що в міській казні немає коштів, але треба шукати альтернативу, - сказав депутат. 

Мер міста відповів, що питанням парку міська влада та КП "Місто" вже займаються. 

- Ми плануємо на вході в парк встановити фонтан вартістю 160 тис.грн. Облаштувати міні-футбольне поле, дитячий та волейбольний майданчики. Однак люди самі перешкоджають робити наше місто кращим. Так, нещодавно в місті було висаджено 40 кущів троянд. То їх викрали за дві ночі, - повідомив В.Ніколенко. - Щодо наведення порядку на березі. Це можна здійснити силами підприємців, які мають бажання встановити тут тимчасові торгівельні споруди. Однак наразі рівень води в Дніпрі ще досить високий, і підприємці не мають змоги функціонувати. До того ж, окремі депутати виступають проти торгівельних точок на березі. Щойно рівень води знизиться, ми будемо вирішувати це питання.    

Депутат О.Демиденко повідомив, що в районі від СШ №6 до Ісковщини людям заважає сухе гілля, яке звисає над дорогою.

- Під ним ходять люди, їздять автомобілі. Окрім того, поблизу сухих дерев проходять електродроти. Це може накоїти багато лиха. Вже півроку звертаємося до КП "Місто" з проханням зняти гілля, а "віз і нині там", - сказав О.Демиденко.

Нарікав на роботу КП "Місто" і депутат Є.Касіч-Пилипенко. Його непокоїть відсутність освітлення на вулиці 1 Травня.

- Кошти були закладені, а робота так і не ведеться. У темну пору це місце - "розсадник" бандитизму. Якщо комунальне підприємство не здатне виконувати свою роботу, то таке підприємство не потрібне, - вважає Є.Касіч-Пилипенко.

Директор КП "Місто" Дмитро Шайдаров не зміг відповісти на депутатські закиди, оскільки цього дня перебував на лікарняному. Міський голова В.Ніколенко зауважив, що пов-ністю підтримує депутатів у тому, що підприємство має працювати належним чином.

- Однак для цього має бути постійне фінансування, кваліфіковане і керівництво, і пра-цівники. Негативних відгуків багато. Щоб покращити роботу комунального сектору, найближчим часом ми будемо знову пропонувати об'єднати два комунальні підприємства, - сказав В.Ніколенко.

Підготувала Катерина Прудка

Джерело: "Дніпрова зірка"

WayBe

18 червня 2013, 16:37

Теги статті:
сесія  влада  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 1

Сторінка коментарів: 1
kuzma007
20 червня 2013, 07:51

IP: 176.67.9.xxx
Рейтинг: 0
Прошла сессия,приняли решение...Читаешь и душа радуется-нетолько о себе думают и о нас подумали...1),,Про внесення змін до рішення від28.04.2011р.номер4-5,,Про Програму залучення інвестицій в економіку м.Канів на 2011-2015".
2),,Про хід виконання у 1 кварталі 2013р.Програми подолання та запобігання бідності на періоддо 2015року"Хотелось бы узнать как борьба проходила ,что сделали для этого.
3),,Про проблеми медичноі реформи на Канівщині".Что же решили наконец-то депутаты?Александр Иванович, проинф.нас ,пожалуйста.
4),,Про земельні ділянки".Этот вопрос очень заитриговал...
Неужели мер и окружение начнут работать и отрабатывать зарплату?

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"