kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Регіональні новини 

У області три міста і одне село святкували свій день народження


Сміла, Корсунь-Шевченківський, Шпола та Звенигородщина відсвяткували День народження. На черзі й Канів.Смілі дісталася пожежна машина, корсунчанам – враження від авіашоу, шполянам – від військового духового оркестру, а у Водяниках співав Поплавський, пише pres-centr.ck.ua.

Незважаючи на чимало розмов і пропозицій святкувати День Сміли навесні, нову, 612-ту річницю з Дня заснування рідного міста його жителі відзначили цього року 12 вересня.

Сміляни, мабуть, нічим не завинили перед Богом, оскільки всі конкурси, виставки, спортивні змагання, розваги та урочистості на День міста яскраво осявало сонце. Пам’ятаючи торішню зливу, гарну погоду відзначили і гості свята, які прибули з інших міст. Привітати керівництво та жителів Сміли приїхали офіційні делегації з трьох міст-побратимів – Ржева (Росія), Ковеля та Ірпіня. Не оминуло увагою визначну дату міста і керівництво навчального катера "Сміла".

Уже традиційним подарунком місту на День народження стали рятувальні машини. Торік один сучасний реанімаційний автомобіль з’явився в автопарку "швидкої допомоги". Цього ж року нова сучасна автівка дісталась смілянським пожежникам. Її місту подарував далекий гість зі Швеції Йоханес Маттісон.

Також у свій День народження місто Сміла обрало "Чарівну смілянку – 2009". Цей титул віддали Діані Новіковій. Чекала на смілян і першість міста зі стрітболу, танцювальна феєрія, виставка декоративних та службових собак, футбольні турніри, мотокрос, народні розваги, забави, ігрища та справжнє свято сала.

У цей же день – 12 вересня – гуляла Звенигородщина. Навіть із сусідніх сіл району поприїжджали у Водяники люди на святкування 650-річчя з дня заснування села. У цей день у селі дзвонили у церквах і проходив військовий парад, роздавали подарунки і проводили виставки, виступали відомі співаки та гримів салют.

Серед почесних гостей свята був і Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Григол Катамадзе. Він зізнався, що вже був у Водяниках три роки тому, і за цей час село розквітло. Відвідавши шкільний музей, гості свята поклали вінки до пам’ятних місць села. Далі урочистості перемістилися до Совиного яру, де відкрилася виставка народних умільців. Вироби з дерева, глини, картини природи та вишиванки органічно вписувалися в мальовничий місцевий краєвид.

Прибувши на урочистості, уродженець села, голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Черевко говорив про необхідність відродження історії, культури, традицій. Та разом з тим, він не міг не згадати і про своє дитинство, проведене у Водяниках, про свою бабусю, вишиті рушники та перші лижні спуски.

Нині губернатор відбудував свій будинок на родовому місці. Каже, що показує приклад, як треба відроджувати українські звичаї та шанувати свій рід.

Як і на будь-яких урочистостях, на святі села не обійшлося без подарунків. Від Олександра Черевка сільська школа отримала три комп’ютери та кольоровий принтер, ФАП – медичне обладнання та скутер, сільрада – комп’ютер. Цінні подарунки та грошові премії отримали найстаріші жителі села та учасники бойових дій. Не забули і про іменинників свята, зокрема про Іринку – наймолодшу жительку Водяників, що народилася саме у цей день. У свою чергу, Олександр Володимирович отримав цього дня звання почесного жителя села.

Насамкінець гостей та усіх присутніх розважили такі відомі співаки як Михайло Поплавський, Віктор Павлік та Ніна Матвієнко.

Свій 977-ий День народження зустрів і Корсунь-Шевченківський. У гості до корсунчан завітала польська делегація з міста Хойніце. Перед корсунчанами виступили керівники міста та району, які потім разом з гостями відвідали виставку художників та виставку робіт народних умільців. Поляки обмінялися з корсунчанами сувенірами. Усі ж охочі могли скуштувати козацької каші та поласувати іменинним пирогом. Діти на День міста отримали безкоштовне морозиво.

Не обійшлося святкування і без концерту, на який крім художніх колективів з усього району приїхав ще й київський легендарний ансамбль "Кобза", якому виповнилося 35 років.

Та найбільше людей вразило авіашоу, яке подарував землякам уродженець Корсуня Юрій Краснощок, що має міні-завод з виготовлення літаків.

415-ту річницю відсвяткувала Шпола. У місті виступили вихованці дитячих садочків та Шполянської школи мистецтв, відбулися спортивні змагання з волейболу, вуличного баскетболу, легкої атлетики. Уперше свою майстерність шполянам на стадіоні "Колос" продемонстрували військовослужбовці підрозділів повітрянодесантних військ і військовий духовий оркестр (м. Кіровоград). На День міста також працювала виставка художника, уродженця Шполи Віктора Крючкова. Крім місцевих колективів перед шполянами виступила і капела бандуристів Черкаського обласного управління культури і туризму.

Джерело: "Прес-Центр"

WayBe

16 вересня 2009, 14:45

Теги статті:
День міста  свято  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"