kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Міські новини 

Чи стане дешевшим проїзд з Канева до Києва?

У понеділок, 23 вересня, відбулась прес-конференція в міськвиконкомі. За пропозицією журналістів, темою прес-конференції стали два питання: підвищення тарифів на міжміські перевезення та питання прибережної зони в Каневі. Прес-конференцію проводив заступник міського голови Анатолій Леонтьєв, на питання журналістів відповідав керівник підприємства-автоперевізника Канівавтотранс Євген Маланчев.

Відповідаючи на прохання журналістів пояснити ситуацію з цінами на квитки, наприклад, з Канева до Києва, які зросли з 1 вересня з 47 гривень до 62, Євген Маланчев заявив наступне:

— Ми підняли тариф всього на 5 гривень. А те, що в касі автовокзалу значно подорожчали квитки — це не наша заслуга, це так зване ОПАС — об’єднане підприємство автобусних станцій, яке, продаючи квитки пасажирам, накручує свою націнку на нашому тарифі. Нинішній тариф у нас — 45 гривень. Зараз ми звернулись до міськвиконкому з листом, щоб нам надали в оренду на “Авто-ріці” приміщення для того, щоб ми там встановили касу нашого підприємства — підприємства-перевізника, в якій ми могли б реалізовувати квитки за їх собівартістю — по 45, а можливо й дешевше, — по 42 - 43 гривні. На цьому і перевізник виграє, і пасажир зможе зекономити на одному рейсі 15-20 гривень. Мова йде про касу для продажу квитків в усі напрямки, за якими здійснюється перевезення підприємством Канівавтотранс. Якщо, скажімо, сьогодні нам нададуть в оренду приміщення, уже завтра ми зможемо продавати пасажирам квитки за вказаною вище ціною. Тобто, ми зможемо продавати квитки пасажирам на автовокзалі за ціною, яка нижча ціни, що була до подорожчання квитків (до 1 вересня в касі автовокзалу квиток до Києва коштував близько 48 гривень, - авт.).

— Тобто вирішення цього питання — за міськвиконкомом?

— Так, це рішення має прийняти міськвиконком.

— Як міськвиконком дивиться на вирішення цієї проблеми, — звертаюсь до заступника міського голови Анатолія Леонтьєва.

— Міськвиконком оцінює цю ідею як позитивну. В середу приїде з відрядження наш фахівець з цього питання і ми займемось вивченням цієї пропозиції, — відповів заступник міського голови.

— Якщо, припустимо, ваша ініціатива щодо продажу квитків за їх собівартістю вирішиться в Каневі, що буде з цінами на квитки з Києва до Канева, вони залишаться по 62 гривні?

— На сьогодняшній день можна ще купувати квитки з Києва до Канева — половину в касі, половину — при посадці в автобус. Але сьогодні ми вирішуємо це питання і в Києві, щоб можна було реалізовувати там квитки за їх собівартістю, тобто по 45 гривень. Автовокзал Видубичі належить Укрзалізниці, зараз ми ведемо з ними переговори з цього питання.

— Тепер питання стосовно посадки-висадки пасажирів в межах Канева на проміжних зупинках: на бані, управлінні, училищі, Магніті. Пасажир, який їде з Києва в Канів і проживає, скажімо, в районі Магніту, змушений мимо свого будинку їхати на автовокзал і потім повертатися додому міським транспортом чи на таксі. Хто прийняв це безглузде рішення — заборонити висаджувати і забирати пасажирів на зазначених зупинках?

— Згідно з законодавством висадка і посадка пасажирів дозволяється тільки в межах, визначених розкладом руху, — говорить директор Канівавтотрансу. — Наш автобус, наприклад, сполученням Канів-Києв згідно з законодавством повинен ніде не зупинятись, а їхати без зупинок з Канева до Києва. Така ситуація була в 2010 році, коли інспекція приїжджала і штрафувала  перевізника за здійснення проміжних зупинок. Зупинився водій, скажімо, на бані щоб забрати пасажирів — штраф 1700 гривень. Якщо набирається три таких штрафи — розривається договір на виконання даного маршруту. Тоді, у 2010 році, до вирішення цього питання підключився міськвиконком і проблема була вирішена. Сьогодні виникла така ж ситуація. Тому ми зараз змінюємо розклад руху і введемо в нього ці проміжні зупинки, про які ви говорите. Думаю, це питання має вирішитись за тиждень-два.

— З ваших слів можна зробити висновок, що вирішення цієї проблеми не залежить ні від вас, автоперевізника, ні від міськвиконкому?

— Ми і міська влада зараз вийшли з пропозицією до Укртрансінспекції дозволити нам здійснювати проміжні зупинки в межах Канева.

Друге питання, яке підняли журналісти на прес-конференції — проблема набережної Дніпра в межах міста, про яку ВІКА писала, починаючи з початку липня поточного року. Нагадаємо читачам, що мова тоді йшла про занедбану так звану “пляжну зону” в Каневі, про нескінченний рух автотранспорту в зоні відпочинку, про несанкціоновані стоянки автопраспорту на набережній, про розпалювання багать на набережній, про розпиття спиртних напоїв в зоні відпочинку канівців. Тоді ми запропонували ввести штрафні санкції за дії, зазначені вище, запропонували встановити білборди з інформацією про заборону зазначених дій в прибережній зоні. Міська влада погодилась з цими пропозиціями і 8 серпня на розширеній нараді за участю журналістів, керівників комунальних підприємств та підприємців, чиї торгівельні палатки встановлені на набережній, було оприлюднено рішення міськвиконкому №222 від 6 серпня 2013 року, в якому прописані дії міської влади щодо вирішення цієї проблеми. Зокрема в цьому ж рішенні було передбачено встановлення на набережній трьох щитів з застереженням про штрафні санкції щодо порушників на міській набережній, термін виконання цього пункту міська влада також встановила — 26 серпня поточного року.

Отож, сьогодні, в день проведення цієї прес-конференції, — уже 23 вересня. А віз, як кажуть, і нині там — ні заборонних щитів, ні штрафів за загаджування набережної...

На прохання пояснити причину невиконання взятих на себе зобов’язань, заступник міського голови Анатолій Леонтьєв зокрема сказав:

— Тепер ми двічі на місяць прибираємо нашу набережну, збільшили кількість сміттєвих контейнерів на набережній. А що стосується решти роботи в цьому напрямку, то я вважаю, що зараз уже закінчився курортний сезон і це не так актуально...

— Сталось те, що й очікувалось, — кажу пану Леонтьєву. — Як ми й писали в газеті ВІКА в середині серпня, потуги влади у вирішенні цієї проблеми нагадують її ж дії з вирішенням в місті “собачої проблеми” — одні обіцянки, встановлення конкретних термінів виконання обіцянок, і все залишається в повітрі. Словом, за що б міська влада не бралась — будь-яка справа горить у руках чиновників і... вигорає дотла...

Дискусія з цього приводу тривала ще з півгодини. Врешті-решт, на прохання назвати нову дату встановлення заборонних щитів на набережній і запровадження штрафних санкцій до порушників чистоти на набережній, Анатолій Леонтьєв пообіцяв встановити щити до 15 листопада ЦЬОГО РОКУ...

Після встановлення щитів, безперечно, доведеться знову “клювати” владу, яка, скоріш за все, на встановленні щитів і “закриє” цю проблему — до рейдів контролерів на набережну і штрафування порушників справа не дійде. Без чергового нагадування...

 

P.S. Коли цей матеріал був готовий до друку, я знайшов у своєму “архіві” два квитки, для порівняння — з Полтави до Харкова (відстань 150 км) і з Канева до Києва (відстань, якщо вірити інформації на квитку, — 121 км). Цікавими є цифри на канівському квитку, а саме: остаточна ціна квитка і тариф, на який “накручується” остаточна ціна. На квитку вказано: “Тариф - 51 грн”. Не 45 грн, як заявив на прес-конференції керівник підприємства-перевізника, а 51...

Сподіваємось уже на одній з найближчих прес-конференцій почути пояснення перевізника з цього приводу.

Валерій РЕВА, газета ВІКА №39, вересень 2013

WayBe

25 вересня 2013, 16:05

Теги статті:
проїзд  прес-конференція  Киїів  
Голосів:
3
03

Всього коментарів: 11

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"