kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Міські новини 

21 грудня – 16-та річниця створення Державної служби зайнятості


Наша служба - для людей

Довіра до влади починається з людини, яка вирішує свої повсякденні проблеми. Від компетенції та ініціативи працівників служби зайнятості залежать долі сотень тисяч наших співвітчизників, які потрапили у складну життєву ситуацію – втратили роботу. Високих професійних якостей вимагає робота з роботодавцями, безробітними, учнівською молоддю, студентством, людьми з обмеженими функціональними можливостями.

Про підсумки роботи відповідальної праці колективу Канівського міськрайонного центру зайнятості, який працює над реалізацією завдань із соціального захисту громадян від безробіття, розмірковує його директор – Валентина Кудряшова.
Зайнятість та безробіття
Ситуація на ринку праці нашого регіону у 2006 році характеризується збільшенням обсягів та рівня зайнятості населення, а також зниженням чисельності безробітних та рівня безробіття.Протягом року на обліку в службі зайнятості перебували 4276 громадян, з них безробітних – 2552 особи.

За сприянням служби зайнятості працевлаштовано 2426 громадян. З них на дотаційні робочі місця – 72 особи. Видано одноразової допомоги по безробіттю – 88 громадянам.

Водночас на сьогодні досить гостро стоїть проблема сільського безробіття. Важко не погодитись з тим, що можливості працівників сільського господарства одержати роботу надзвичайно обмежені. Недостатній рівень економічної стабільності значної частини сільськогосподарських підприємств спричинює масові звільнення. На територіях багатьох населених пунктів немає жодного сільгосппідприємства.

Крім того, на зайнятість негативно впливають низький рівень заробітної плати, переважно сезонний і тимчасовий характер роботи.

Проте позитивні зміни на сільському ринку вже намітилися і не без участі служби зайнятості.

Нашим послугами протягом року скористалися 2150 громадян, які живуть у сільській місцевості. Чисельність працевлаштованих службою зайнятості становить 1069 осіб, з них на дотаційні робочі місця – 26 громадян. Упродовж року одноразову допомогу по безробіттю для провадження підприємницької діяльності було надано 26 безробітним – жителям села.

Питання вирішення сільського безробіття є предметом обговорення з представниками органів влади – районною радою, адміністрацією, сільськими головами. Обговорюються умови для розвитку підпиємництва на селі, ведеться інформаційно-роз’яснювальна робота з сільським населенням.

Клієнт номер один

Співпраця з роботодавцями є для нас одним з пріоритетних напрямів діяльності.

Тема активізації участі роботодавців у всіх соціально-економічних процесах держави набула особливої актуальності. Раніше їх розглядали як платників внесків до Фонду загальноообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, наших соціальних партнерів і в той же час клієнтів служби зайнятості, яким ми допомагали у підборі кадрів. Але зараз розуміємо, що це домінуюча сила в економіці держави, яка зміцнює її добробут та створює нові робочі місця.

Протягом 2006 року створено 1396 нових робочих місць.

Активно створювались нові робочі місця на таких підприємствах, установах, організаціях: відокремлений підрозділ „Птахофабрика Миронівська”, ТОВ „Енергетично-дорожнє будівництво”, ТОВ „Магнітпластмаш”, ЗАТ „Агроекопродукт”, ЗАТ „Укршампіньйон”, ТОВ „Канів-СГЕМ”, ТОВ „Канів – ПАК”.

Протягом 11 місяців 2006 року на ринок праці регіону надійшла від роботодавців 2601 вакансія. Найбільше заявлено вакансій від таких підприємств: відокремлений підрозділ „Птахофабрика Миронівська”, ВАТ „Канівський маслосирзавод”, ЗАТ „Агроекопродукт”, ЗАТ „Укршампіньйон”, Хмільнянська філія ЗАТ „Укршампіньйон”, ВАТ „Закордоненергокомплектбуд”. Багато заявок сьогодні надходить від роботодавців на водіїв, слюсарів, електрогазозварників, токарів, спеціалістів будівельних професій, операторів лінії у виробництві харчової продукції.

Протягом 2006 року 927 роботодавців були зареєстровані в службі зайнятості як платники страхових внесків до Фонду загальноообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, з них 516 були юридичні особи та 411 фізичні особи.

Сьогодні працівники служби зайнятості, наші соціальні партнери і громадяни, які шукають роботу, покладаємо великі надії на розвиток взаємовідносин з підприємцями, що дозволить забезпечити зайнятість населення, сворення нових робочих місць, гідний заробіток, безпечні умови праці та соціальні гарантії.

Особливу вдячність за плідну співпрацю висловлюємо роботодавцям – Євгенії Марікуці, Лідії Литюк, Ніні Крутогуз, Аллі Кисіль, Надії Науменко, Івану Кононенку.
Активні заходи сприяння зайнятості

У заходах щодо реалізації активної політики зайнятості важливе значення має розвиток гнучкої і орієнтованої на працевлаштування системи професійної орієнтації та професійного навчання безробітних.

Протягом 2006 року профорієнтаційні послуги через службу зайнятості отримали понад 6,5 тис. громадян.

Працевлаштуванню незайнятого населення сприяють різноманітні групові та масові заходи: семінари, клуби, ярмарки вакансій, професій, кар’єри, дні відкритих дверей тощо.

Особлива увага приділяється проведенню профорієнтаційної роботи з учнями навчальних закладів, акцентуючи увагу на орієнтацію випускників на потреби регіонального ринку праці.

Проведено День відкритих дверей для випускників міста та району, уроки реального трудового життя, групові інформаційні консультації „Перед вибором” з учнями загальноосвітніх шкіл маста та району, студентами Канівського вищого професійно-технічного училища радіоелектроніки і машинобудування.

До професійного навчання протягом 2006 року було залучено 361 особу. Професійна підготовка, перепідготовка, підвищення кваліфікації здійснювались більше ніж за 20 професіями. Активно впроваджується стажування безпосередньо на підприємствах, установах, організаціях під час якого пошукачі набувають необхідного досвіду практичної роботи.

За умови функціонування сучасного ринку праці організація оплачуваних громадських робіт є ефективним засобом реалізації політики зайнятості населення, який дає мотивацію до праці, поліпшує матеріальне становище безробітних та є перспективним напрямком взаємовигідної співпраці державної служби зайнятості з підприємствами, установами та організаціями передусім соціальної сфери.

Протягом 2006 року у громадських роботах взяли участь – 676 осіб.
Фонд загальноообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття

Загальні витрати Фонду по захисту населення від безробіття за 11 місяців 2006 року становили -3735574 гривень.

У тому числі на професійне навчання безробітних – 84500 грн., громадські роботи – 110101 грн., дотаційні робочі місця – 520031 грн., відшкодування пенсійному Фонду – 100006 грн.
Добре слово - партнерам, колегам, клієнтам

Свято працівників служби зайнятості (16-та річниця з дня створення) , а також наступаючий Новий рік та Різдво Христове – це ще одна приємна нагода подякувати нашим соціальним партнерам за співпрацю та взаєморозуміння, підтримку зусиль держави зробити бізнес соціально спрямованим і відповідальним.

Я від імені колективу бажаю всім міцного здоров’я, наснаги і натхнення в роботі, нових творчих здобутків у спільній розбудові нашого майбутнього – зміцнення української економіки і державності.

Хочу сказати хороші і теплі слова про своїх колег, які працюють у центрі зайнятості. Це поєднання мудрості і досвіду ветеранів служби, палкого завзяття молоді, це професіоналізм всіх працівників і їх високий творчий потенціал. Це люди, праця яких сповнена гуманізму, милосердя, тепла. Усі вони небайдужі до людських проблем, завжди відкриті до спілкування з тими, хто потребує допомоги.

Вагомі здобутки нашого колективу отримують високу оцінку Черкаської обласної служби зайнятості та вдячність громадян.

Зичу вам, дорогі колеги, здоров’я і наснаги, подальших успіхів у праці, добра, впевненості у майбутньому, здійснення мрій та задумів.

Мої вітання зі святом всім клієнтам служби зайнятості.

Нехай Новий рік принесе всім прихильність долі, особисте щастя, міцне здоров’я, благополуччя і невичерпні душевні сили.

Нехай благословить Господь любов’ю, благодаттю, добром і миром. Щасливого року!
Валентина Кудряшова, директор Канівського центру зайнятості населення.

WayBe

21 грудня 2006, 00:00

Теги статті:
святкування  свято  річниця   служба зайнятості  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 1

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"