kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Офіційно > Влада 

Начальник УМВС області: «Більшість наших керівників треба відправляти на «гражданку»

«Деякі міліціонери виконували накази під психологічним тиском…», «Деякі керівники міліції, що допомагали тітушкам, сьогодні на посадах…», «На вимогу громадськості вже двічі написав рапорт про звільнення з міліції…», «Є такі, що незадоволені моїм стилем роботи…», «Раз у місяць готовий звітувати перед громадою…», «Імідж міліції сьогодні дорівнює нулю…», «Два роки треба, щоб наша міліція стала європейською. Це моя особиста думка…», «Не треба мені цей геморой…», «Деякі функції покладемо на громадські формування…», «Дружина і тесть займаються бізнесом…»


27 лютого. Полковник Леонід Бойко третій день перебуває на посаді головного міліціонера Черкаської області, проте на вимогу громадськості він вже встиг двічі написати заяву на звільнення. Запевняє, що за посаду не тримається і бідкається, що через постійні перемовини з громадськістю та підлеглими по-суті немає часу для роботи. Хоч самі підлеглі кажуть журналістам, що цей чоловік фахівець своєї справи і працює з ранку до вечора.

Очевидно, що в черкаському обласному УМВС переломний період. Відчутно це і по роботі міліцейської прес-служби. Так, інформація про новопризначеного начальника ще відсутня на офіційному сайті черкаської міліції у розділі «Керівництво УМВС», а на першу прес-конференції Леоніда Бойка журналістів чомусь запрошувала колишня начальниця відділу зв’язків із громадськістю УМВС України в Черкаській області Наталія Таран, яка насправді нині працює в обласній державній адміністрації…

Сам факт проведення новопризначеним керівником УМВС області прес-конференції журналістів порадував. Адже черкаські ЗМІ вже зголодніли за цим. Отримати коментар у попередніх керівників черкаського обласного УМВС – Дернового і Ліпандіна – було неможливо.

Поки журналісти збиралися з залі для нарад, Леонід Бойко проводив нараду з районними керівниками ДАІ. Основне, що він намагався донести до кожного інспектора, так це те, що хабарі – зло.

– Тільки вчора зняли старого начальника ДАІ області і представили нового, як старе керівництво почало збір коштів для нового. Якщо я дізнаюся, що хтось з начальників ДАІ буде збирати гроші незрозуміло для кого і для чого, то я вас звільню! Звільню не за те, що ви десь щось не виконали, а саме за те, що ви збирали гроші для якогось хабара. Не дай Бог я дізнаюся, що ви збирали гроші і комусь носили, то вважайте, що вас в міліції вже немає! І запишіть це, і зарубайте на носі! – заявляв Леонід Бойко.

Він також зазначив, що на сьогодні є інформація по деяких правоохоронцях щодо їх причетності до побиття активістів чи до пошкодження їх автомобілів.

– Треба ж насамперед голову мати на плечах! А по-друге, майте на увазі, що це такі ж люди як і ви! А може це ваші родичі чи близькі? А ви думали, що завтра ви як звичайний громадянин будете їхати і до вас ті самі міліціонери будуть так само ставитися? Вам буде приємно? – намагався вплинути на ДАІшників Леонід Бойко.

Окремо він зупинився на спільному патрулюванні інспекторів з громадськістю.

– Зв’яжіться з активістами в районах! Щоб була довіра до міліції! Щоб не було такого режиму, як раніше. Бо якщо ви будете думати як заробити гроші, а не те, як співпрацювати з громадянами, то вас тут ніхто не триматиме. І підете на «гражданку». Я вам наново кажу: зустріньтеся з активістами в районах, складіть з ними графік чергувань і разом патрулюйте, несіть службу. І це буде довіра до міліції. І не буде тоді нарікань, що інспектори ДАІ беруть хабарі чи грублять. І імідж зростатиме, бо присутні громадяни зможуть підтвердити як ви себе поводили, – говорив Леонід Бойко. – У ДАІ повинні працювати нормальні працівники!

Не раз пригрозивши звільненнями за порушення законів, керівник також закликав підлеглих… зізнатися.

– А працівникам ДАІ, які виконували злочинні накази, раджу підійти до мене поспілкуватися. Бо певні матеріали вже є. Тож раджу підійти, поговорити, щоб шукати виходи з ситуації. Бо ми з представниками громадськості говорили про те, що з тими правоохоронцями, які виконували злочинні накази, треба щось робити. Представники громадськості хотіли сісти і насамперед поговорити. Бо вони також розуміють, що були певні накази, ставилися завдання і працівники їх мусіли виконувати під психологічним тиском, – дав надію порушникам Леонід Бойко.

А насамкінець він торкнувся теми здоров’я підлеглих, зазначивши, щоб в ДАІ не було любителів випити.

– Я вже казав, що є деякі працівники, що люблять випити і сісти за руль. Щоб цих «товаришів» у ДАІ не було. Пити на роботі неприпустимо! І після такого він має моральне право питати, хто там з громадян порушує правила і їздить п’яним? У мене була інформація по одному. Проте там ще є пару осіб. Ви самі знаєте. Тож хай думають… А я прошу вас усі мої вимоги довести до працівників ваших підрозділів у районах! І робота налагодиться! – запевнив Леонід Бойко.

Між іншим, окрему увагу Леонід Бойко звернув на Умань.

– Я б вам рекомендував уманську роту взагалі змінити. І подивитися також золотоніський напрямок… Вони вже немов спилися, щось таке як організована злочинність… Тож змініть людей, беруть, наприклад, з ППС. Знайти людей – не проблема, – звернувся Леонід Бойко насамперед до тимчасово виконуючого начальника Управління ДАІ в Черкаській області призначено Віталія Стрія. – Ви були добросовісним керівником. Якщо люди повертатимуться до ДАІ і до міліції в цілому, то ви будете призначені начальником. А поки працюйте. І я даю вам повні права по комплектації ДАІ області. І якщо питань немає, то їдьте, проте не поспішайте, щоб усі доїхали на місця в райони...

Опісля Леонід Бойко був готовий відповісти на запитання «Прочерку»

– До вас приходила громадськість і змусили написати заяву на звільнення. Яка доля заяви?

– Вони не змушували мене. Вони запропонували. Люди пояснили, оскільки вони представляють громаду Черкащини, то пропонують мені написати заяву на звільнення, бо з ними мою кандидатуру не погоджували. Я відповів, якби знав, що така процедура має бути, то приїхав би. Разом з тим, я вже говорив, що я затребуваний працівник, можу працювати в будь-якій області України. І не треба мені цього геморою! І навіть якщо міністр прийме по мені рішення, то мене з задоволенням візьмуть в іншу область. І ніяких проблем не буде.

Щодо долі цієї заяви. Я її написав, зареєстрував, доповів міністру. Тепер має розглянути її міністр. До речі, сьогодні до мене приходили ще одні активісти, але це вже були колишні працівники міліції. Проте з тих людей я практично всіх знаю. Одним з активістів був Олександр Мельник, за якого кажуть, що він був порядним керівником міліції. Що ж до інших… Багато з них були звільнені з МВС через певні порушення. А вони розповідали, що були на Майдані. Та більшість з них той Майдан лише по телевізору бачили і підтримували діючу владу. І вони прийшли щось вимагати, у чомусь мене звинувачувати! Якщо є факти, що я причетний до якихось злочинів, то давайте факти! Бо коли я прийшов на цю посаду, то вже стільки наслухався! Що я і наркотиками займаюся, і за кордон літаком літаю. У той же час скажу вам, що хоч і маю закордонний паспорт, проте насправді ще ні разу не був за кордоном! І не їздив нікуди відпочивати. Тож правду кажуть: щоб дізнатися щось погане про себе, піди кудись керівником. Одразу поллється весь бруд.

Як тільки в міністра буде час, то сьогодні-завтра я повезу йому рапорт. Як скаже міністр, так і буде. Сам же я не покину це все. Я людина військова і кинути гарнізон через те, що до мене прийшли пенсіонери МВС, не можу. Якби хоч це були нормальні працівники, наприклад, Микола Каплій, Микола Пидорич. А то прийшли колишні працівники, яких звільнили за негативними мотивами, і вони будуть мені розповідати, які вони правильні.

– Учора на громадських зборах в Будинку політпросвіти, де люди радилися щодо кандидатури на посаду начальника УМВС області, деякі черкащани просили у представників народної ради назвати факти порушень закону з вашого боку. Проте таких фактів не прозвучало. Чи припускаєте ви, що питання призначення начальника МВС області нині намагаються перевести в політичну площину?

– Скажу так. Мені вже закидали, наприклад, що я відправляв працівників в інші райони у відрядження, щоб вони гроші заробляли. «Так, – кажу, – відправляв!» Проте там були певні нюанси! У працівника могло бути порушення дисципліни під час роботи. Але ж в нього сім’я, діти. І крім того, що він робить в міліції, то він нічого не знає. Він не муляр, штукатур абощо. Я, як людина, у якої троє дітей, розумію, що його можна було вигнати, проте давав шанс виправитися. Відправляв, наприклад, з Соснівського райвідділу в Умань чи Христинівку. Місяць попрацюєш і подумаєш. Якщо він не виправлявся, то наші шляхи розходилися.

Є багато працівників, що незадоволені моїм стилем роботи. А в мене такий стиль роботи: хто працює, той мені товариш. Зрозуміло, що незадоволені починають писати на мене скарги. І приходять потім від різних політичних сил люди і кажуть, що я, мовляв, те і те. От вчора начальника ДАІ області зняли, то певні особи проплатили пенсіонерам, щоб вони тут організовували масові заходи. На завтра взагалі колеса обіцяли палити. Я сам не розумію, для чого вони це все роблять.

От ми зустрілися з активістами і вони запитують: а що по тому питанню зроблено, а що по цьому? Я кажу, що ми працюємо. Є ряд керівників, які при старому режимі виконували злочинні накази. І їх треба прибирати. Бо вони організовували коридор тітушкам, організовували підпали автомобілів, відслідковували активістів. І ці люди сьогодні на посадах. Щоб зараз організувати роботу, мені треба призначити на їх місця нормальних людей. Бо люди питають за пошук губернатора, за його заступників. Але ж мені треба організувати роботу! Якщо це робити зі старою командою… А я замість роботи постійно проводжу переговори. Проте я все рівно готовий зустрічатися з кожним активістом. І нехай мені наркоманів чи бандитів приводять і кажуть, ніби я комусь організовував «дах» абощо. Тоді будемо вирішувати. Проте зараз я чую безпідставні звинувачення.

Пам’ятаю, коли мене у 2008 році запросили в Черкаську область, коли тут були найнижчі показники по розкриттю злочинів. Приїхав я тоді на співбесіду до Каплія. Він подивився мій послужний список і сказав, що я підходжу. Ми спрацювалися з Миколою Васильовичем і за рік практично 80% тих злочинів, що були на контролі, розкрили. Був підібраний нормальний колектив. І вже через рік ми по Україні були десь на п’ятому місці за показниками роботи. Це були не придумані показники. Просто людей заставляли працювати. І до сьогодні я змінив чотирьох показників, проте з року в рік ми підтримували той темп роботи, що був. Люди знали, що від них вимагається і робили свою роботу.

– Який результат роботи по ситуації, яка була на черкаській дамбі, коли активістів жорстоко розігнали правоохоронці?

– Чи це активісти не хочуть співпрацювати абощо. Вони кажуть, що на дамбі стріляли і крапка. Але треба розібратися… Я нікого не збираюся покривати і готовий працювати. Працюю в Черкасах давно, тому дехто прийшов і дещо порозказував. Мені розповіли, що таки працівники міліції організували цей злочинний наказ. Так, є дані, що міліція туди їхала на виклик. Це все записано. І також є інформація, що міліцію там вже чекали серед активістів інші міліціонери, перевдягнені, в масках. Вони і закрутили все так, спровокували бійку. На сьогодні є інформація, що діючі працівники міліції почали стріляти по демонстрантам. Проте прізвища називати не буду. Бо завтра активісти підуть самі з тими правоохоронцями розбиратися. Підлеглі збирають, опрацьовують матеріали. А потім будемо з матеріалами працювати. Потім, бо саме зараз не дають працювати… Теж саме і по підпалах активістів. Є інформація, хто організовував, кликав той авто майдан в Черкаси, хто підпалював авто. І це інформація не від якогось алкоголіка, а від дуже поважної людини. Можна сказати, від так званої сьогоднішньої опозиції. Всі справи розкриваються, проте треба цим займатися.

Я от запропонував активістам, щоб вони від себе обрали представників і були радниками начальника МВС області. Вони б володіли інформацією, спостерігали за процесом розслідування, доводили інформацію до громади. Я навіть готовий раз на місяць звітувати сам перед громадою, щоб не казали, що я щось покриваю.

Одразу скажу, що багато хто зараз під цей шум примазується до самооборонців, активістів. Тож я б запропонував активістам розробити певну форму для громадського формування. Ми б розробили посвідчення для таких активістів. вони б контролювали і дії міліції, і допомагали їй. Бо зараз складна ситуація. Іміндж міліції дорівнює нулю. А представники громадського формування допомагали б піднімати цей імідж. Та вони навіть при затриманні порушника могли б виступати свідками. І це було б прозоро і ефективно. Ніхто б вже не казав, що міліціонер підкинув порушнику ті ж наркотики абощо. Та й ми б придивлялися до членів цього громадського формування, бо це були б для нас потенційні кадри, які вміють чесно нормально працювати. Знаєте, на мою особисту думку, щоб наша міліція стала справді європейською, потрібно два роки. І громадські формування в цьому б допомогли.

– Наскільки міліція зараз задіяна в охороні громадського порядку? Бо вже надходять повідомлення, наприклад, про невідомих, що чинять безчинства в медичних закладах, громлять кабінети…

– Міліція разом з самообороною охороняє громадський порядок. Так, я не виключаю, що можуть бути поодинокі факти, проте завдяки співпраці самооборони і міліції ми маємо такі райони, де взагалі злочинів немає. І по місту злочинність зменшилася.

– Колишній правоохоронець на вчорашніх громадських слуханнях в Будинку політпросвіти називав того, хто давав наказ застосувати зброю проти мирних активістів на черкаській дамбі. Нібито це був заступник начальника управління-начальник міліції громадської безпеки Володимир Іващенко…

– Та ні. По-перше, є перша особа. Це начальник МВС. Заступник не може дати команду без начальника МВС.

– Тож можна припускати, що команду давав тодішній начальник МВС області Ліпандін?

– Є моменти про які я можу говорити, а про які – не можу. Ви повинні розуміти…

– «Батьківщинівець» Анатолій Бондаренко скаржиться, що йому погрожують. Він звертався до вас за допомогою?

– Ні, проте ми готові надати захист, якщо людині погрожують. Це може бути просто усне звернення. Захист надаватимуть працівники «Грифону». Наприклад, до нас звернулася нещодавно одна громадянка і ми їй організували допомогу. Проте саме Анатолій Бондаренко до мене чи заступників не звертався.

– Як йде розслідування щодо пошуку негідника, який кинув з вікна обласної державної адміністрації 23 січня вазон в черкащанку Ольгу Галушко, завдавши їй важкої травми? Кажуть, у вікні було видно людину у формі…

– Я вам чесно скажу, що цим зараз ніхто не займається. Так, є особа, причетна до цього злочину. Допитували свідків. Але є зацікавлені особи. Тож щоб продовжити роботу, мені треба цих працівників нейтралізувати, звільнити, і поставити людей, які вже готові працювати по цьому напрямку. Тож ще раз скажу представників від різних фракцій: давайте працювати, а не ходити туди-сюди. Якщо вже так не хочете, щоб я працював, то поїдьте до міністра, скажіть: «Заберіть Бойка, а поставте Іванова, який буде супер гарно розкривати злочини». Я за посаду не тримаюся, але певні задачі, поставлені міністром, повинен виконати. Насамперед по очільнику області (нагадаємо, що за розкрадання державних коштів оголошено в розшук та притягнення до відповідальності головного регіонала Черкащини, голову Черкаської ОДА Сергія Тулуба, – ред.). От я вже три дні працюю. Дивився, хто що робить. А сьогодні забрав керівників і сказав: «Так як ви працюєте, то цю роботу могли зробити за годину. А ви розповідаєте, що місяць працювали!» Якщо будуть і надалі такі проблеми, а не буде роботи… Деякі моменти покладемо на громадські формування. І буде толк! Бо час іде, деякі докази губляться, люди ховаються. І тоді затягується процес.

– Скільки відсотків керівного складу треба звільнити, щоб була робота і результат?

– На сьогодні я лише по деяким керівникам впевнений, що вони злочинні накази не виконували, хоч і до них є питання. Тож це буде раз осуд громадськості, чи дозволити їм працювати. А більшість керівників треба відправляти на «гражданку». І набирати нових. Ніхто не каже, що вся міліція ідеальна. Всі люди не ідеальні. Хіба що монахи ідеальні.

– Стосовно іміджу міліції. Сьогодні черкаські активісти надіслали нам фото вашого черкаського будинку.

– Є в мене будинок! І я цього не приховую. Я можу вас в гості запросити і розповісти, звідки на нього кошти. Я працював у Вінницькій області, в Херсонській області. Я продав свого часу квартиру в Херсоні, в Черкасах продав і купив недобудований будинок. Зі мною проживає родина. В мене дружина займається бізнесом, тесть займається бізнесом. І я цього не приховую.

Джерело: "Прочерк"

WayBe

3 березня 2014, 10:46

Теги статті:
УМВС  керівництво  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 1

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"