kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Віка 

Які ж все-таки тарифи на комунальні послуги нас чекають найближчим часом?

Нагадаємо читачам, що 12 травня цього року в міськвиконкомі відбулась прес-конференція стосовно можливого підвищення тарифів на комунальні послуги. Тоді на багато питань ще не було конкретних відповідей від комунальних служб. Яка ситуація з тарифами складається на сьогодні? На це питання відповідали керівники комунальних підприємств на нинішній прес-конференції, яка відбулась у міського голови у понеділок, 23 червня.

Першим взяв слово керівник міського підприємства теплових мереж Олександр Гузь: “Згідно з постановою Національної комісії №458, встановлені нові тарифи на послуги теплопостачання. Так, для населення з урахуванням ПДВ одна гігокалорія коштуватиме 414 грн 26 копійок. У зв’язку з цим зроблені перерахунки. Для будинків, в яких не встановлені лічильники тепла, вартість за 1 м2 була 5 грн 69 коп, тепер буде 7 грн 60 коп. Це збільшення становить 33,6%. Одна гігокалорія в будинках, де стоять лічильники тепла, коштувала 196 грн 05 коп, буде — 261 грн 94 коп (збільшення на 33,6%). Абонплата, яка платиться протягом всього року, була 1,24 грн за 1 м2, буде — 1,87 грн, тобто збільшується на 50,8%. Одноставковий тариф був 296 грн 88 коп, буде 414 грн 26 коп. Це що стосується населення.

Що стосується бюджетних установ і організацій. Вартість 1 гігокалорії була 625 грн 67 коп, буде — 931 грн 54 коп, або 48,9% без ПДВ, з урахуванням ПДВ вартість гігокалорії буде 1056 грн 48 коп.

Для інших споживачів, тобто для промисловості, підприємст і установ, які фінансуються за рахунок самоокупності, вартість 1 гігокалорії була 776 грн 95 коп, буде — 953,42 грн (на 22,7% вище). Абонплата і там, і там була 1,12 грн протягом року, вона залишається без змін.

Що стосується вартості газу, то для населення з 1 квітня вона склала 1309 грн 20 коп за 1 тисячу кубометрів з ПДВ, для бюджетних організацій та інших споживачів до 1 квітня вартість газу була 5 264,88 грн за тисячу кубів з ПДВ, буде з 1 червня — 6 222,22 грн за 1 тисячу кубів. Але це не остаточні дані і, кажуть, що вартість газу буде підніматись”.

На питання журналіста: “З ваших слів, тарифи в Каневі в середньому піднялись на 33%. Як тоді розцінювати заяву міністра фінансів Шлапака, яку він зробив 3 квітня, про те, що для будинків, які обігріваються від центральної тепломагістралі, підвищення становитиме 25%?” Олександр Гузь відповів: “У зв’язку зі зміною вартості газу і електроенергії. У нас розрахунків ніхто не брав і зараз ведеться тенденція, про яку говорять протягом трьох років, що хочуть довести по всій країні однаковий тариф що на воду, що на тепло. Нам ніхто не пояснює, що вони міняли (національна комісія, - авт.), що вони враховували, піднімаючи вартість гігокалорій. Пояснень нам не дають. Ось постанову довели і що ця постанова набирає чинності з 1 липня, і все...”.

Питання: “Ви назвали канівські тарифи на опалення 1 м2: до підвищення — 5,69 грн, після підвищення — 7,60 грн. Як тоді пояснити, що в Києві (за даними сайту столичної адміністрації) до підвищення тариф складав 3,10 грн за 1 м2, тепер, якщо в Києві навіть підвищення становитиме 100%, цей тариф буде нижчим, ніж у Каневі і складатиме 6,20 грн?”.

Відповідь: “А сайт Київської адміністрації сказав, звідки береться в даному мікрорайоні теплова енергія? Якщо це ТЕЦівська теплоенергія, вона дійсно в 4 рази дешевша, чим теплоенергія комунального підприємства”.

Питання: “З яких складових формується тариф на тепло?”

Відповідь: “Тариф складається з електроенергії, газу, зарплати, відрахувань на зарплату, амортвідрахувань, вартості покупної води, паливно-мастильних матеріалів, вартості металопрокату, вартості хімікатів”.

Питання: “До вартості тарифу входить у тому числі і заробітна плата працівників тепломережі. Підтвердіть або спростуйте інформацію, яка звучала в тому числі й на зібранні громади в міському будинку культури про те, що керівник підприємства тепломереж міста має зарплату 26 000 грн”.

Відповідь: “Це натуральна брехня. У комунального підприємства укладено контракт з міським головою і визначена заробітна плата, яка складає близько 5 000 грн”.

Що стосується тарифів на тепло, на завершення Олександр Гузь зазначив: “На сьогодні ми маємо півторамісячну заборгованість по платежах від населення. Завтра вона збільшиться до трьох місяців, і ми розуміємо, що населення неплатоспроможне, щоб витримати таке тарифне навантаження.

По-друге, піднімається вартість для установ і організацій, багато таких споживачів зараз ідуть на те, щоб відключитись від теплопостачання. Хочемо ми цього чи не хочемо — люди будуть відключатись. Ми в жовтні зазнаємо таких збитків, що я не знаю, як ми в листопаді вестимемо розмову про вартість газу та електроенергію. При даних тарифах і тарифах на електроенергію, газ, паливно-мастильні матеріали наше підприємство іде до банкрутства...”.

Стосовно тарифів на воду і водовідведення керівник водоканалу Володимир Цюкало сказав наступне: “У нас змінюється вся система формування тарифів по комунальних послугах. Згідно з постановою №1198-7, яка набрала чинності, лише через три місяці ми можемо взнати, які дадуть нам рекомендації з формування тарифів. За попередніми даними, водоканал матиме чотири тарифи. І згідно з цією постановою, міська рада вже не встановлюватиме тарифи, цим займатиметься національна комісія. Згідно з цією постановою, у нас має бути окремий тариф по воді, окремий — по каналізації, по воді у внутрібудинкових системах... В цьому році підняття тарифу водоканал, скоріш за все,  робити не буде, оскільки ще немає для цього нормативної бази. За попереднім аналізом, в перспективі будуть вирівняні тарифи для населення і підприємств. На мою думку, що треба зробити, щоб не піднімати тарифи, — це треба розширити зону споживачів, і ми цим будемо займатися; і ті речі, які ми робимо зараз, — по енергії і собівартості...”.

Що стосується тарифів на послуги ЖЕКу, начальник цього підприємства Андрій Шацьких зазначив наступне: “Як я і казав на попередній прес-конференції (12 травня, ВІКА №20,-авт.), зараз ми перераховуємо лише тариф на вивезення і захоронення відходів. Десь у жовтні-листопаді на можливе підвищення приблизно на 25-30%. Якщо, скажімо, зараз на одну людину нарахування складає 5,12 грн, то буде близько 6 грн. Ми плануємо це підвищення, але ще не факт, що воно буде”.

На питання журналіста, чи не можуть “згори спустити” тарифи на послуги ЖЕКу, Андрій Іванович відповів: “Ще не знаю, в якому озері ми  пливемо, тут поки не зрозуміло нічого. У нас основна складова тарифів — заробітна плата. Поки не буде суттєвого підвищення мінімальної зарплати, у нас тариф залишиться без змін”.

Валерій РЕВА, газета ВІКА №26, червень 2014

WayBe

30 червня 2014, 19:29

Теги статті:
Віка  тарифи  прес-конференція  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 14

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"