kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Міські новини 

10 тисяч канівчан — уже в інтернеті. Ще 2000 на черзі…

Телекомунікаційні технології увійшли до нашого життя, здається, зовсім нещодавно, але встигли так міцно вкорінитися у повсякдення, що ми вже не уявляємо собі, як жили до цього часу без мобільних телефонів, комп’ютерів та інтернету. Цього разу мова піде саме про всесвітню мережу.

У Каневі мережа інтернету розвивається, як кажуть, «семимильними кроками». Ще кілька років тому комп’ютер, що був підключений до інтернету, вважався чимось незвичайним і відносився більше до предметів «розкоші», враховуючи ціни на інтернет-трафік. Нині ситуація кардинально змінилася: нові технології дозволяють забезпечити швидший, надійніший, а головне – дешевший зв’язок в мережі, ціни на послуги інтернету суттєво знизилась. Це дозволило мати змогу не лише приватним фірмам та підприємствам бути підключеним до інтернету, а й пересічним канівчанам, більшість з який про це лише мріяла.

Найбільшим постачальником інтернет-послуг у Каневі та районі є компанія ВАТ «Укртелеком». За словами заступника начальника цеху телекомунікаційних послуг №7 м.Канів з питань маркетингу, продажу послуг та обслуговування споживачів Оксани Бруско, компанія проводить підключення та обслуговування будь-якого виду інтернету: комутованого, відкритого, за технологією DSL (швидкісний безлімітний інтернет «Ого!»). Загальна кількість користувачів інтернет-послуг у Каневі становить близько 10 тис., з них фізичних осіб – в межах 7 тис., причому кожен третій абонент послуговується швидкісним інтернетом «Ого!», і ця цифра продовжує зростати. Швидкісний інтернет користується серед населення міста дуже високим попитом – лише у лютому цього року було підключено близько 150 нових абонентів. Людей приваблює передусім якість інтернету, висока швидкість зв’язку та низькі тарифи. До прикладу, плата за місяць користування інтернетом зі швидкістю до 1 Мбіт/с становить 100 грн. Це при тому, що користувачі не обмежені кількістю інформації, яку можна отримувати чи надсилати – інтернет є повністю безлімітним. До речі, саме така швидкість – до 1 Мбіт/с – є найпоширенішою в Каневі при виборі користувачами тарифного плану.

Абонентами ВАТ «Укртелеком», які користуються послугою інтернет, є всі державні установи міста, в т.ч. міська та районна адміністрації, всі бюджетні установи, школи. Послугами інтернету, що надаються компанією, користуються також найбільші підприємства міста та району: ЗАТ «Миронівський хлібопродукт», «Маслосирзавод», ЗАТ «Укршампіньйон», Канівська ГЕС та інші. Через свою віртуальну мережу, що надана та обслуговується ВАТ «Укртелеком», до інтернету підключені також усі банківські установи міста.

В районі переважає комутований доступ до інтернету – загалом близько 700 абонентів. У більшості сіл підключення високошвидкісного інтернету здебільшого неможливе через відсутність відповідності технічного забезпечення підстанцій, які не розраховані на це. Проте будь-хто, у кого є домашній телефон, може підключитися до комутованого інтернету. Єдиний виняток – спарена схема телефонів. Мартинівка, Степанці, Ліпляве, Таганча – ось села, де знаходиться найбільше користувачів інтернету в районі. У Литвинці будується підстанція на 50 номерів, кожен другий хоче підключитися і до мережі інтернету.

За словами Оксани Бруско, основною віковою категорією людей, що користуються інтернетом, є люди молодого та середнього віку. Проте є досить значна група користувачів — людей похилого віку. Для них діти купують комп’ютери, підключають їх до мережі інтернет і спілкуються з ними за допомогою веб-камери та мікрофону. Це значно дешевше, ніж розмова по телефону, особливо коли абоненти знаходяться в різних країнах. Крім того, інтернет дає змогу не лише почути, а й побачити співрозмовника.

Як повідомив начальник Цеху телекомунікаційних послуг №7 м.Канів Олександр Мачача, до кінця цього року планується підключити ще 2000 абонентів до високошвидкісного інтернету «Ого!». Нині максимальна швидкість трафіку в Каневі становить до 8 Мбіт/с. Для того, аби збільшити швидкість інтернету по Каневу та деяких селах району (Таганча та Ліпляве) планується провести заміну мідних дротів на оптоволоконні. Це дасть змогу задовольнити потреби тих користувачів, яких не вдовольняє нинішня швидкість інтернету.

Окремо згадав О.Мачача про роботу інших провайдерів, що працюють у місті. Усі вони, за його словами, просто перепродують послуги інтернету, що надаються ВАТ «Укртелеком». При цьому, якість інтернету та його швидкість зовсім не відповідають тим, що встановлені в Укртелекомі за відповідним тарифом. Так звана «сітка», що охоплює мережу комп’ютерів у багатоповерхівках Канева, є системою ненадійною, оскільки вона повністю залежить від первісного постачальника інтернету.

До пакету швидкісного безлімітного інтернету «Ого!» входить також велика кількість додаткових послуг. Серед них: комплексний антивірусний захист персонального комп’ютера користувача, можливість замовити послугу безпосередньо на сайті «Укртелекому», постійна цілодобова підтримка користувачів послуги, надання поштової скриньки розміром 1 Гбайт. На сайті Укртелекому є послуга «Місто розваг «My place», де кожен може пограти в ігри, передивитися цікаві фільми чи відео, послухати улюблену музику. Планується також відкрити нову послугу «Відео на замовлення», де кожен зможе замовити собі запис улюбленої телепрограми чи спортивних змагань, які потім можна буде переглянути. Компанія продає модеми, надає їх в оренду з можливістю викупу за меншою ціною.

– З таким асортиментом послуг, якістю та доступністю, — підсумовує Олександр Мачача, — високошвидкісний інтернет має всі шанси опинитися у будинку кожного канівчанина.

Джерело: "Дніпрова зірка"

WayBe

9 березня 2010, 11:37

Теги статті:
інтернет  Укртелеком  
Голосів:
2
11

Всього коментарів: 34

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"