kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Міські новини 

Конфлікт між адміністрацією міського ринку та підприємцями закінчився мировою

У «Дніпровій Зірці» №15-16 від 19-го лютого 2010 року було порушено питання про підвищення плати за послуги та утримання ринку. Тоді підприємці зверталися до міської влади з проханням переглянути рішення Канівського міськвиконкому №430 від 22.10.2009 р. про підвищення ставок на послуги з утримання торгових місць на ринку. Чи змінилася ситуація з того часу – в інтерв’ю з головою ради ринку Іваном Максим’юком.

   - Коли і з якої причини виникла проблема у підприємців ринку зі сплатою за послуги та утримання ринку?
   - Ринок є найточнішим показником економічного стану держави та окремих населених пунктів. Не є виключенням і наше місто. У Каневі, як і по всій Україні, зростали ціни, зменшувалась купівельна спроможність мешканців міста, все більше коштів люди витрачали на споживчий мінімум і все менше залишалося в кишені. Коли ситуація на ринку стала такою, що підприємцям «не було чим здачі давати», в момент надзвичайної кризи, за рішенням Канівського виконкому №430 від 22.10.2009 р. були підвищенні ставки на послуги ринку в 1,5 раза без обгрунтування, без обговорення.

   - І яка була реакція підприємців?
   - Зрозуміло: це викликало протест з боку підприємців. Такий розвиток подій згуртував нас, і за рішенням зборів було створено раду ринку, як дорадчий орган при міськвиконкомі. Саме рада ринку була ініціатором перегляду зазначеного рішення, представивши аргументи на користь недоцільності підвищення тарифів. Було видане розпорядження мера, в якому йшлося про необхідність зменшення витрат КП «Міський ринок» та проведення роботи з укладання договорів з підприємцями на надання послуг ринку. Але це не дало результатів. Адміністрація ринку стояла на своєму, стверджуючи, що все обгрунтовано, договори не укладались, ніяких дій, направлених на зменшення витрат, зроблено не було.

   - А що, власне, передбачав проект рішення міськвиконкому про збільшення плати за послуги та утримання ринку?
   - Мета збільшення ставок, згідно з проектом рішення, — покращення якості послуг. Але крім збільшення фонду зарплати нічого не змінилось: сніг не прибирався, люди падали на кучугурах та приходили на ринок тільки за найнеобхіднішим. Це ще більше погіршило стан торгівлі на ринку. І хоча на грудневому засіданні виконкому не було відмінено ставки на послуги ринку, активна частина підприємців продовжувала наполягати на відміні цього рішення. Зрештою рішення під тиском Держкомпідприємництва було відмінено і повернуто старі ставки, але тільки до прийняття рішення у відповідності до вимог законодавства.

   - Чи було досягнуто порозуміння між адміністрацією ринку та підприємцями?
   - Перемовини між адміністрацією та радою ринку призвели до того, що значною мірою були зниженні витрати, які незаконно були завищенні. Майже за всіма витратами, крім фонду заробітної плати, дійшли згоди. Довкола фонду зарплати точилися найбільші суперечки, які полягали в тому, що підприємці не погоджувались із ростом зарплати для КП «Міський ринок» в період кризи, та з кількістю контролерів. Тому і запропонували своє бачення рівня зарплати та скорочення штату контролерів на дві одиниці. Це дало б змогу навіть зменшити фонд зарплати, який був до підвищення ставок. Адже ринок працює 3 дні на тиждень, тобто неповний робочий тиждень. Крім того, була пропозиція сплачувати платежі, які збирають контролери, авансовими платежами на рахунок ринку. Процес узгодження йшов надзвичайно складно. Але члени виконкому, засідання якого відбулося 25 березня, вислухавши пропозиції як адміністрації ринку, так і підприємців, прийняли рішення.

   - Яка суть цього рішення?
   - Усе зводиться до того, що рівень ставок залишається незмінним, якщо сплачується авансовим платежем до початку місяця, тобто до першого числа. Якщо сплачується після вказаної дати, або кожного дня, то вартість послуг зростає приблизно в 1,5 раза. Це ще далеко не перемога. Це лише можливість довести, що є можливість знизити витрати КП «Міський ринок» замість підвищення тарифів та ставок. На засіданні виконкому про це говорили члени виконкому Іван Синенко та Олександр Семенович, наголошуючи на можливості зменшення витрат за рахунок економії та організаційних питань. Підтвердженням правильності прийнятого рішення, як зазначив депутат міськради Володимир Коржов, буде саме порядок сплати. Якщо протягом 2-3 місяців сплата наперед буде переважною, то це дійсно було проблемою для підприємців, а якщо незначною, то боротьба за рівень ставок була марною. До речі, саме завдяки наполегливості депутата В.Коржова було відмінено рішення виконкому №430 від 22.10.2009 року.

   - А чи виграють від цього звичайні покупці?
   - Не хотілося, щоб у мешканців міста склалось враження, ніби підприємці захищають свої статки, забувши про високі ціни на свої товари. Для підприємців, які працюють на ринку, це основне і єдине місце роботи. Нестабільність економіки торкнулася і продавців. Підприємці ринку теж хотіли б працювати в теплі і за достойну зарплату, замість того, щоб терпіти мороз і спеку, втрачаючи здоров’я та не маючи великих доходів. За відсутності робочих місць праця на ринку зумовлена безвихідним становищем людей. Близько 30% підприємців ринку вже припинили свою діяльність на ринку через економічну недоцільність. Збереження рівня ставок, сподіваюсь, поверне підприємців на ринок, а це, у свою чергу, дасть покупцеві можливість більшого вибору та зниження цін. Ми захищаємо стабільність. Саме тому наполягаємо на тому, щоб кризу пережити в розумінні та співпраці, не створюючи напруженої ситуації.
 
   Коментарі:
   Ніна Верхогляд, приватний підприємець:
   - У мене, як і у всіх підприємців ринку, є велике побажання, аби директор КП «Міський ринок» проводив регулярні зустрічі та наради з підприємцями, на яких би звітувався про фінансовий стан ринку, роботи, які проводяться для його благоустрою та інші питання. Це дало б змогу підприємцям слідкувати за рухом коштів, витрачати їх ефективно та ощадливо. Крім того, підприємці могли б давати цінні поради щодо облаштування ринку, вирішувати організаційні питання.

   Лілія Шерстньова, приватний підприємець:
   - Хочу сказати читачам газети, щоб не вірили розмовам, ніби КП «Міський ринок» є збитковим. Адже збитковість в своїй основі залежить в першу чергу від господарської діяльності та бажання директора ринку І.М.Левіта працювати на позитивний результат. Підприємці ринку сплачують достатньо великі кошти, які легально проходять через касу, і надходять до міського бюджету. На нас же влада дивиться як на людей «другого сорту». Тому хотілося б, щоб у нашої влади думка про нас змінилася, і ми, нарешті, порозумілися.

   Андрій Іванченко, приватний підприємець, член ради ринку:
   - Не можна ось так просто підвищувати тарифи. Раніше нам вистачало прибутків від діяльності, аби повністю сплатити усі збори. Нині ж доводиться витрачати власні заощадження. Ми, практично, працюємо у збиток. Тому те, що нам вдалося змусити міську владу та адміністрацію ринку більш лояльно до нас ставитися, я вважаю нашою перемогою. Підприємці ринку дуже вдячні людині, яка допомогла нам вирішити це болюче питання – депутату Канівської міськради Володимиру Коржову.

Джерело: Дніпрова зірка

WayBe

2 квітня 2010, 15:32

Теги статті:
ринок  конфлікт  
Голосів:
1
10

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Владислав Жайворонок дав коментар стосовно подій в Україні протягом останнього часу

Вступай до лав Збройних Сил України!

ЗСУ готові нищити окупантів і чекають у свої лави новобранців!

У Каневі демонтували постамент і погруддя присвячені радянському діячеві

Діти на узбіччі

Дамо спротив окупантам разом!

"Той, хто між війною та ганьбою обирає ганьбу, отримає і війну і ганьбу" Вінстон Черчилль

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

Популярні за тиждень:

"Той, хто між війною та ганьбою обирає ганьбу, отримає і війну і ганьбу" Вінстон Черчилль [0]

Дамо спротив окупантам разом! [0]

Діти на узбіччі [0]

У Каневі демонтували постамент і погруддя присвячені радянському діячеві [0]

ЗСУ готові нищити окупантів і чекають у свої лави новобранців! [0]

Вступай до лав Збройних Сил України! [0]

Владислав Жайворонок дав коментар стосовно подій в Україні протягом останнього часу [0]

Про що зараз спілкуються:

Rima752
Пишаюсь такими людьми! Українці - сильна нація!!! Слава Україні!!
Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"