kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > Олекса 

ХРОНІКИ ЗРАД

  Депутати-"демократи" шмигають до Януковича буквально навперейми. Аж часом здається, ніби їхні червоні крісла в секторах "Нашої України" та БЮТ, на яких вони роками безтурботно розсідалися, ураз обернулися на розпечені пательні.

  18 червня у політичному грилі Верховної ради знову гидко зашкварчало. То спеклося відразу шість свіжих "тушок". Цього разу – від блоку "Наша Україна-Народна Самооборона": Жванія, Борисов, Марущенко, Новиков, Харовський і Шемчук… Окрім В. Борисова, який пройшов до парламенту за квотою "Нашої України" Віктора Ющенка, решту зрадників завела туди "Народна Самооборона" на чолі з Юрієм Луценком. Усі пам’ятаємо, як три роки тому сей полум’яний трибун потрясав кулачком, клявся і бився у груди, що за кожну свою людину зуба віддасть у разі зради. Тож якби Юрій Віталійович тримав слово, або, як сам любить казати, "відповідав за базар", – мусив би того чорного дня позбутися п’ятьох своїх білих зубчиків одним махом. Додамо, що з восьми попередніх "тушок" від НУНСу чотирьох також провів за своєю квотою Луценко: Омельченка, Бута, Василенка, Бобильова… Отож зубний борг першого номера в списку НУНС перед ошуканими виборцями тягне вже на цілу вставну щелепу.

Але на тому червневий парад свіжих "тушок" у Верховній раді не кінчається. 29 червня досмажується чергова – нардеп від БЮТу Арнольд Радовець. Цікаво, що як тільки голова Верховної Ради зачитує оголошення про його вступ до коаліції, депутати від БЮТу зустрічають це свистом. "Ну, колеги!" – глумиться Литвин, – "Не треба свистіти – грошей не буде". От знає ж бо, зараза, як допекти "слугам народу"!

За традицією – коротко про перебіжчиків.

Найгладша "тушка", цілий бройлер – це, безумовно, олігарх Давид Жванія. Його політична кар’єра – скандал на скандалі. Давид Жванія – один з "любих друзів" Віктора Ющенка і навіть його кум. Народився у Грузії. Під час правління Звіада Гамсахурдіа утікає з країни. Живе у Словенії, Австрії, Росії. В Україну приїздить 1991 року, за деякими відомостями – як громадянин Кіпру. 1997 року організовує компанію "Брінкфорд", яка об’єднує підприємства нафтогазовидобувної промисловості, машинобудування та суднобудування. "Брінкфорд" постачає так звані ТВЕЛи (тепловидільні елементи) для українських АЕС, а відпрацьоване паливо повертає у Росію. За даними інтернет-видання "Темник", тоді Жванія за допомогою "тіньових" схем заробив щонайменше $ 200 млн. На виборах 2002 року стає одним з фінансових донорів "Нашої України". Після помаранчевих подій вони з Ющенком багато мандрують разом – відвідують Домініканську республіку, Швейцарію, Італію…

У лютому 2005 року Ющенко призначає кума на хлібне місце – міністром з питань надзвичайних ситуацій. Уже у вересні того ж року соратники по коаліції звинувачують Жванію в причетності до корупції.

Перед достроковими виборами 2007 року Давид Важайович вкладає грубі гроші в "розкрутку" одноразового проекту "Народна Самооборона". Шила в мішку не сховаєш, а "чисто сердечне" признання, як кажуть в міліції, пом’якшує вину. Тож перший соліст цього політичного вар’єте Юрій Луценко не приховує імені його істинного власника: "До нас прийшов Жванія, який заявив, що підтримує нашу ідеологію і готовий фінансувати наші витрати. Також він тоді сказав, що гроші на поїздки, рекламу – не мої проблеми, ми домовилися, що я не займаюся фінансами і не беру дурного в голову".

2008 року Давида Жванію звинувачують у причетності до отруєння Ющенка, оскільки він особисто організовував вечерю, на якій труїли діоксином майбутнього Президента. Тоді ж Генпрокуратура намагається позбавити Давида Важайовича українського громадянства, яке, стверджують, він отримав незаконно. Своєю чергою Жванія сам звинувачує у подвійному громадянстві дружину Президента Катерину Клер-Чумаченко та її дітей. А далі й узагалі заявляє, що так і не розкрите отруєння Ющенка діоксином, було… фальсифікацією.

Нині ж, за свідченнями недавніх соратників, Давид Жванія вельми зайнята людина – вербує у парламенті "тушки". Покинутий і ображений Луценко розповідає, що Жванія "купує" соратників із "Народної самооборони" відразу в кабінеті глави апарату Верховної ради, а валізи з грішми вишикувані тут же, під стіною – аби куплені могли їх відкрити і насолодитися. Видно, почав таки чоловік брати собі "дурне в голову"...

Решта свіжоспечених помаранчевих "тушок" не мають таких "яскравих" біографій. Олег Новіков 2007 року іде 45-тим у списку НУНС. На час виборів – заступник директора ТОВ "Охоронна компанія "Варяг". Луценко зраду Новікова оправдовує так: "Є люди, які грошей не мають і з якими я рука в руку працював не менше десяти років. Наприклад, Олег Новіков. Таким, як він, абсолютно тупо пропонують узяти 1,5 мільйони доларів, поки дають, і ще 25 тисяч доларів одержувати щомісяця".

Сергій Харовський стає нардепом у листопаді 2007 року, № 69 в списку "Нашої України-Народної самооборони". Віктор Шемчук того ж 2007 року іде 33-ім у списку НУНС. Був одним з кандидатів від НУ на посаду Генерального прокурора. На час виборів – заступник Генпрокурора України – прокурор АР Крим. Подейкують, Шемчук стає "тушкою", бо зваблюється на обіцяне йому прокурорське призначення.

Валерій Борисов до того, як у листопаді 2007 року потрапляє в парламент від НУНС, багато років працює у команді київського мера Олександра Омельченка (навіть його заступником). 2002 року з рук Кучми отримує орден "За заслуги". Подейкують, Борисову обіцяно місце у команді нового першого заступника київського мера Олександра Попова. До стандартного пакету обіцянок, пишуть ЗМІ, входить кругленька сума з щомісячним додатковим утриманням, а також – округ на майбутніх парламентських виборах вкупі з підтримкою влади.

Володимир Марущенко у парламенті з 2006 року від блоку "Наша Україна". 2007 року – №65 у списку НУНС (від "Народної самооборони"). Ставши "тушкою", Володимир Марущенко – до слова, перший заступник глави партії Християнсько-Демократичний Союз – вигадує собі феєричну легенду: немовби він… іде виконувати в коаліції роль "троянського коня" – спеціально засланого підривника. "Може, я наївний, але це останній шанс спробувати змінити те, що робить коаліція", – каже Марущенко, наївно чекаючи на те, що всі довкола також дуже наївні.

Колишній б’ютівець народний депутат 5 і 6 скликань 73-річний Арнольд Радовець – одна з найстарших "тушок" Верховної ради. Має чимало медалей та орден "За заслуги", яким його нагороджено 2007 року. Таємничий для загалу пан Арнольд був одним із "сірих кардиналів" білосерцевої ложі – по-суті, четвертою людиною у команді Юлії Тимошенко, членом Політради ВО "Батьківщина", 1-шим заступником керівника Виконкому…

Кажуть, Янукович знаходить час, аби зустрітися з кожною свіжою "тушкою" особисто – обнадіяти, пообіцяти здійснення бажань. Для чого регіоналам цілі полчища запроданців? Та хоча б для того, аби ухвалити новий закон про місцеві вибори. Нинішні їхні союзники – КПУ і БЛ — не хочуть мажоритарно-пропорційної системи, бо неминуче "пролетять" на місцевих виборах. Тому регіонали терміново замінюють "упертих" комуністів та литвинівців на більш згодливих б’ютівців на нашоукраїнців. До речі, вихідців з БЮТу в коаліції вже більше, ніж нардепів Блоку Литвина.

Отож, на сьогодні у її складі – 260 народних депутатів. Далі буде…

Олекса

13 липня 2010, 09:02

Теги статті:
ХРОНІКИ ЗРАД. Верховна Зрада.  
Голосів:
1
01

Всього коментарів: 6

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"