kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > тато 

Невже будуть слухання №3?

Минулої суботи, 24 липня ц.р. в Канівському міському будинку культури (кінотеатр «Канів») за ініціативою групи осіб та згідно з розпорядженням Канівського міського голови В.Коломійця відбулися повторні громадські слухання щодо намірів будівництва ТОВ СП «Нібулон» перевантажувального терміналу з відвантаження зернових та олійних культур на річковий транспорт у Каневі на лівому березі Дніпра. У залі було зареєстровано 190 осіб, вів слухання голова ініціативної групи Ю.Тимошенко, серед присутніх були генеральний директор ТОВ СП «Нібулон» О.Вадатурський, заступник міського голови М.Москалець, представники Державного управління з охорони навколишнього середовища в Черкаській області, представники громадських організацій, мешканці міста.?

Нагадаємо нашим читачам, що у Каневі вже проводилися слухання щодо будівництва зерноперевалочного терміналу компанії «Нібулон», на яких громада висловилась категорично проти такого задуму. Про хід і результати цих слухань «Дніпрова Зірка» писала у №53-54 від 2 липня 2010 року.
На самому початку слухань №2 частина присутніх висловили своє занепокоєння з приводу нелегітимності даних слухань і рішень, які будуть прийняті на ньому. Як аргумент на користь того, що слухання проводяться з порушенням закону, деякі присутні називали відсутність вказання причини, з якої проводяться повторні слухання. Крім того, за їхніми словами, громадськість не було вчасно поінформовано про них – оголошення у пресі з’явилося за три дні до дати проведення слухань, а не за тиждень, як того вимагає закон. Представник же міської влади, секретар Канівської міської ради Л.Томілєва-Кугно запевнила громадськість, мовляв законодавчих перепон для проведення цих слухань немає.
У той же час депутат Ка-нівської міськради В.Коржов нагадав присутнім, що майже місяць тому, 26 червня ц.р. відбулися громадські слухання стосовно цього ж питання, за участю міського голови В.Коломійця, на яких громадою було прийнято рішення відмовити фірмі «Нібулон» у будівництві терміналу, яке було визнане повністю законним і остаточним. Тому, на думку депутата, виникає проблема з визначенням пріоритетності рішень попередніх слухань і нинішніх, які будуть подаватися на розгляд засідання міської ради.
Попри зауваження і застереження деяких представників громадськості, слухання було розпочато. Першим до слова було запрошено генерального директора ТОВ СП «Нібулон» О.Вадатурського. Він відразу попросив вибачення у громади Канева за те, що діяльність компанії призводить до виникнення суспільної напруги у місті, конфронтації поглядів і інтересів його жителів. Щодо попередніх слухань, на яких громадою Канева було прийняте рішення не давати дозволу компанії «Нібулон» на будівництво терміналу, то, на думку О.Вадатурського, на них задавалися питання, на які він і його співробітники могли взагалі не відповідати, оскільки не було ні проектів майбутнього тер-міналу, ні плану його будівництва. Щодо Канева як міста, то за словами директора «Нібулону», йому вкрай необхідні інвестиції – це видно неозброєним оком відразу, коли в’їжджаєш у місто - погані дороги та інфраструктура, працюють лише магазини і «генделики». За словами О.Вадатурського, канівчани живуть як в резервації – ізольовані від світу і нових ідей. А «Нібулон» надасть місту сильний поштовх у розвитку і його подальшому процвітанню (5 млн. грн. податків на рік до місцевого бюджету). Тому канівчани, на думку О.Вадатурського, повинні реально показати готовність до змін, надавши «Нібулону» дозвіл на будівництво зернового терміналу у місті. У іншому випадку їм буде просто соромно, дивлячись, як занепадає Канів і як процвітатиме інший регіон, де працюватиме компанія «Нібулон».
На прохання громади роз’яснити ситуацію щодо екологічних наслідків діяльності зерноперевалочного терміналу компанії «Нібулон» в Каневі виступила головний спеціаліст Державного управління з охорони навколишнього середовища в Черкаській області Л.Ткаченко. Проте жодної інформації стосовно екологічних наслідків діяльності майбутнього терміналу в Каневі присутні не почули, оскільки, за словами спеціаліста, станом на 21 липня ц.р. жодної проектної документації об’єкта у відділ охорони навколишнього середовища не надходило. Відповідно, коментувати також не було чого. Натомість Л.Ткаченко запевнила громаду міста, що у разі виявлення у планах будівництва і роботи терміналу, які будуть надані, порушень, управління з охорони навколишнього середовища ніяких погоджень на будівництво давати не буде.
Після того, як було заслухано інформацію спеціаліста управління з охорони навколишнього середовища, присутні на громадських слуханнях перейшли до обговорень і виступів. Деякі з представників громадськості скаржилися на відмову головуючого надати їм слово, ображання ним їхньої честі та гідності, а також надмірну зааганжованість.
Серед виступаючих переважала думка все ж дозволити компанії ТОВ СП «Нібулон» збудувати зерноперевалочний термінал у Каневі. Як перевагу приходу підприємства у місто, вони називали надання ним робочих місць, соціальне забезпечення працівників, відносно невеликий екологічний вплив на навколишнє середовище, допомога компанії «Нібулон» у розбудові міста, висока закупівельна ціна зерна, яку пропонує компанія, невелика відстань до місцевих фермерських господарств.
Як повідомили з Канівського міськвиконкому, при 190 зареєстрованих на слуханнях канівців більшістю голосів (122 - за, 23 – проти, 5 – утримались) прийнято резолюцію, якою рекомендовано Канів-ській міській раді надати дозвіл на будівництво зернового терміналу «Нібулон».
Оскільки рішення обох слухань носять виключно рекомендаційний характер, безпосереднього впливу на надання дозволу компанії ТОВ СП «Нібулон» збудувати на території Канева зерновий термінал вони не мають. Проте вони будуть враховуватися під час розгляду даного питання на сесії міської ради, яка, власне, і прийме рішення про надання чи ненадання дозволу будівництва. У такому разі, можливо, доведеться провести ще одні слухання, оскільки невідомо, яке саме рішення і яких слухань треба буде брати до уваги депутатам міськради під час розгляду питання на сесії.
Авжеж, нелегку дилему доведеться розв’язати депутатам. Але для того їх народ і обрав – аби вони стояли на захисті інтересів громади і відповідали за свої рішення.

Підготував
Анатолій Дмитренко

http://www.dniprowazirka.com.ua/

тато

28 липня 2010, 18:11

Теги статті:
Канів   Нібулон   слухання  
Голосів:
1
01

Всього коментарів: 9

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"