kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Податкова 

Податкова інформує

Інформація для підприємців від Канівської ОДПІ.

Подання податкової звітності та реєстрів податкових накладних в електронному вигляді

На даний час розроблено програмне забезпечення для формування та збільшення кількості способів подання податкової звітності, що дозволить розширити коло платників, які подають її в електронному вигляді.

Фахівці Канівської ОДПІ надають необхідну допомогу платникам - проводять консультації з питань практичного впровадження і використання електронної звітності.
Очікується, що це значно зменшить термін проведення перевірки щодо правомірності заявлених сум ПДВ до відшкодування. Це сприятиме зменшенню протермінованих сум ПДВ, своєчасному відшкодуванню податку на додану вартість при обмеженому спілкуванні платників з представниками податкових органів, спростить процедуру подання звітності та сприятиме зменшенню паперового документообігу як в органах податкової служби, так і у платників податків.

На нашу думку, впровадження електронної звітності є спільним кроком до порозуміння між податковою службою та платниками податків, що зробить адміністрування та відшкодування ПДВ прозорим та стабільним.

 

Трудовий договір для підприємця

Про нього чули всі, але дотримуються лише законослухняні. Адже є підприємці, які інтереси найманих працівників ставлять на останнє місце у власному бізнесі. Про алгоритм протидії «конвертованій» зарплаті розповідає заступник начальника Канівської ОДПІ Умриш Б.В..

– З чого потрібно розпочинати трудові відносини підприємця з найманим працівником?

– З укладення трудового договору. Відповідно до статті 24 Кодексу законів про працю він оформляється в письмовій формі. Суб'єкт господарювання обов’язково повинен зареєструвати трудовий договір у центрі зайнятості. Для цього і підприємець, і працівник повинні з’явитися до центру зайнятості й подати три примірники заповненого і підписаного договору: один з них залишається у підприємця, другий - у працівника, третій – у центрі зайнятості.

Після цього підприємець, який працює за спрощеною системою оподаткування, обліку та звітності, повинен звернутися до податкової інспекції, щоб отримати Довідку про трудові відносини з фізичними особами. Задля її отримання до Канівської ОДПІ треба подати такі документи: заяву про внесення змін у зв'язку з оформленням найманого працівника, копію договору, зареєстрованого в центрі зайнятості, копію паспортних даних та ідентифікаційного номера найманого працівника.

Довідка повинна знаходитися на робочому місці найманого працівника. За кожного з них підприємець додатково сплачує 50 % від установленої суми єдиного податку.

– А якщо підприємець працює на фіксованому податку?

– Він також повинен повідомити податкову про укладений договір і доплатити 50 % від установленої суми податку за кожного працівника. Ці зміни вносяться до патенту податковим органом в триденний строк з дня отримання заяви.

– У випадках, коли вимоги трудового законодавства все-таки не виконуються, що втрачає працівник?

– При оформленні трудових відносин з найманими працівниками суб’єкти господарювання повинні враховувати, що працівники мають право на отримання законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати ( з 01.07.2010 р. - 888 грн.) для некваліфікованої праці, на своєчасність виплати заробітної плати ( не рідше 2 разів на місяць), на обмеження робочого дня та робочого тижня, на матеріальне забезпечення у разі хвороби, на щорічні оплачувані відпустки.

Неоформлення ж трудових відносин і виплата незначних сум заробітної плати позбавляє громадян належного соціального захисту та прирікає на мізерну пенсію.

 

 

Щодо створення «Call-центрів»

Державна податкова адміністрація в Черкаській області повідомляє що на виконання доручення Кабінету Міністрів України «Про всенародне обговорення проекту Податкового кодексу України» у ДПА в Черкаській області створений call-центр, до якого Ви маєте змогу звернутися за телефонним номером 33-91-34 (0472) з метою прийняття і узагальнення пропозицій, висловлених до проекту Податкового кодексу України.

 Крім того, звертаємо увагу платників податків, що в Канівській ОДПІ, починаючи з 1 серпня, проводяться постійно діючі тематичні «гарячі лінії», під час яких приймаються пропозиції платників податків і громадян до проекту Податкового кодексу України. Звертайтесь за телефоном 3-69-07.

 

Громадяни України мають право на звернення!

Робота зі зверненнями громадян – важлива складова діяльності Канівської ОДПІ. Одним із своїх завдань податкова служба вважає забезпечення кваліфікованого, неупередженого, об’єктивного і своєчасного розгляду звернень громадян з метою оперативного вирішення порушених у них питань та задоволення законних вимог заявника.

Упродовж січня - липня 2010 року на розгляд до Канівської ОДПІ письмових звернень громадян ненадходило.

Скарг та повторних звернень за звітний період не надходило.

Порівнюючи з аналогічним періодом минулого року кількість письмових звернень громадян зменшилась

Канівська ОДПІ приділяє значну увагу поліпшенню роботи стосовно проведення особистого прийому громадян.

За січень – липень 2010 року посадовими особами Канівської ОДПІ проведено 3 особистих прийомів, під час яких надано відповідь 3 громадянам.

 

 

Змінено порядок сплати внесків до Пенсійного фонду

Законом України від 08.07.2010 N 2461"Про внесення змін до законів України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" та "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" внесено зміни, зокрема, до Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", відповідно до яких фізичні особи - СПД, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок), та члени сімей зазначених осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, на період дії законодавчих актів з питань особливого способу оподаткування сплачують страхові внески в порядку, визначеному цим Законом.

Сума страхового внеску встановлюється зазначеними особами самостійно для себе та членів їх сімей, які беруть участь у провадженні такими особами підприємницької діяльності та не перебувають з ними у трудових відносинах. При цьому сума страхового внеску з урахуванням частини фіксованого або єдиного податку, що перерахована до Пенсійного фонду України, повинна становити не менше мінімального розміру страхового внеску за кожну особу та не більше розміру страхового внеску, обчисленого від максимальної величини фактичних витрат на оплату праці найманих працівників, з якої сплачуються страхові внески.

Мінімальний страховий внесок визначається розрахунково як добуток мінімального розміру заробітної плати (з 01.07.10р.- 888 грн.) на розмір страхового внеску (для фізичних осіб- СПД- 33,2%), встановлених законом на день отримання заробітної плати (доходу).

Закон набрав чинності з дня опублікування – 17 липня поточного року.

 

 

Легальна зарплата забезпечить ваше майбутнє

Питання дотримання вимог чинного законодавства при виплаті заробітної плати постійно знаходиться в зоні особливої уваги податківців. Головним напрямком роботи яких і є виявлення, руйнування схем ухилення від оподаткування та упередження отримання тіньових доходів. Податківці активно протидіють цьому загрозливому явищу для економіки держави.

Громадяни мають знати, що держава захищає їхні соціальні та матеріальні інтереси лише на величину трудового внеску, тобто легально отриманої зарплатні та сплачених податків та внесків до соціальних фондів. Легально виплачена заробітна плата - це, перш за все, найпростіший засіб вирішення існуючих соціальних проблем – виплата лікарняних, компенсації у випадку втрати працездатності, страхування на випадок безробіття.

Вміло замаскована вигода керівника чи власника не викликає занепокоєння у пересічних громадян. Прикро усвідомлювати, що отримавши зароблені гроші, молодь навряд чи замислюється про своє майбутнє. Переступивши закон, роботодавці підштовхують до цього й своїх працівників, спокушаючи можливістю приховати зарплату від оподаткування й замовчуючи про можливі наслідки.

Заробітна плата в «конверті» позбавляє працівника одержати зароблену пенсію за віком, адже ця сума прихована від оподаткування і на неї роботодавець не нараховував внески до Пенсійного фонду. До того ж до страхового стажу зараховується період, пропорційний сплаченій сумі. Тому, відпрацювавши календарний рік, можна «заробити» лише кілька місяців трудового стажу. Можна зважити, що «зекономиться», і що по-справжньому втратиться.

Хочеться порадити, що при влаштуванні на роботу найманим працівникам потрібно поцікавитися не тільки розміром зарплатні, а й варто запитати, як саме такі кошти будуть виплачуватись, і чи здійснюватимуться відповідні відрахування.

Канівська ОДПІ нагадує керівникам підприємств, установ та організацій про неприпустимість випадків виплати заробітної плати в «конверті», а громадянам бажаємо бути обачними і не дозволяти нечесним роботодавцям наповнювати свої кишені за ваш рахунок.

 

 

ДПА України: з 1 серпня платники податків мають змогу отримати ОВДП

    Державна податкова адміністрація України закликає платників податків для отримання відшкодування ПДВ шляхом оформлення ОВДП:

    1. Подати до банків, що виконують функції агентів з оформлення відшкодування ПДВ облігаціями:
    виписку з реєстру, подання платникам якої органи державної податкової служби за місцем його реєстрації повинні забезпечити протягом п’яти робочих днів після затвердження Міністерством фінансів України,

    заяву про оформлення відшкодування ПДВ ОВДП;

    2. Відкрити у банках рахунки у цінних паперах для зарахування належної їм кількості облігацій, про що повідомити органи державної податкової служби за місцем реєстрації.
    Банки на підставі поданих платниками податку виписок з реєстру та заяв формують перелік набувачів облігацій та передають його органам Державного казначейства.
    Державне казначейство після перевірки відповідності переліків набувачів облігацій, поданих банками, даним, що містяться в реєстрах ДПА, дає розпорядження на переказ облігацій Національному банку. Облігації зараховуються на рахунки банків за умови надання банками Національному банку відповідних розпоряджень на одержання таких облігацій.
    Відповідно до інформації Національного банку про стан рахунків у цінних паперах та у порядку, визначеному законодавством, банки у строк, що не перевищує трьох робочих днів після одержання такої інформації, зараховують належну кількість облігацій на рахунки у цінних паперах платників податку на підставі їх розпоряджень на одержання облігацій.
    Як відомо, статтею 25 Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» передбачено здійснення відшкодування податку на додану вартість платникам, у яких суми податку задекларовані до відшкодування до 1 травня 2010 року, підтверджені перевірками та не відшкодовані на дату набуття чинності цим Законом, шляхом оформлення облігаціями внутрішньої державної позики з терміном обігу п’ять років.

Порядок випуску, обігу, погашення зазначених облігацій внутрішньої державної позики із строком обігу п’ять років  затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 12 травня 2010 року № 368 «Про випуск облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум податку на додану вартість».

 

WayBe

6 серпня 2010, 12:34

Теги статті:
податки  ОДПІ  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Про що зараз спілкуються:

Rima752
Пишаюсь такими людьми! Українці - сильна нація!!! Слава Україні!!
Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"