kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > informer 

В районі зміна керівництва чи кримінальна відповідальність?

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення Канівської районної ради VII скликання

«Про звільнення Плисюка В. П. з посади голови ради за нормою ч.4 ст.55

ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні»

 

Проект рішення №4-1/VII 4-тої позачергової сесії Канівської райради VII скликання розроблено на підставі ч.1 ст.43 та ч.4 ст.55 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» та у відповідності до норм ч.5 ст.33 та ст.45 чинного Регламенту Канівської райради VII скликання.

Депутати районної ради, обґрунтовують свої вимоги по достроковому припиненні повноважень головою ради та його звільненню з посади голови ради тим, що голова райради Плисюк В.П. вже з перших кроків роботи ради VII скликання постійно ігнорує і порушує норми Законів України «Про запобігання корупції», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад» та Регламенту ради а саме:

  1. 1.      Під час проведення 1-го пленарного засідання І сесії райради – головою підписане рішення №1 без голосування депутатів, чим порушено ч.2 ст.59 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.59-1 означеного закону (про конфлікт інтересів) в частині того, що особисто Плисюк В.П. не повідомив на сесії депутатів про потенційний конфлікт інтересів в контексті вимог ст. 28 ЗУ «Про запобігання корупції» №1700 від 14.10.2014 р. та ст.87 Регламенту.
  2. 2.      Під час проведення ІІ сесії – голова райради порушив норми ст.47 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» та ст.19 Регламенту в частині одноособового розгляду претендентів на посаду голів постійних комісій, чим спровокував конфлікт між депутатськими фракціями, крім цього голова райради під час пленарного засідання ІІ сесії грубо порушив норми ч.2 ст.52 Регламенту, розпочавши вказівним тоном спонукати депутатів до виступів, та коментувати з політичним підтекстом їх виступи.
  3. 3.      Закритість роботи райради (за вказівкою Плисюка В.П.) в результаті чого не відбувається оприлюднення рішень ради та постійних комісій ради чим порушуються вимоги ЗУ «Про доступ до публічної інформації» (для прикладу бюджетна комісія райради приймала рішення про додаткове фінансування благоустрій котельні Степанецької школи в сумі понад 200 тис. грн без відповідних клопотань РДА та обґрунтувань доцільності фінансування).
  4. 4.      Плисюк В.П. головуючи на 2-му пленарному засіданні 1-ї сесії райради публічно не попередив Зоренка П. М. (при його обранні та встановленні йому 50% надбавки) про потенційних конфлікт інтересів у Зоренка П. М. який порушуючи норми ст. 28 чинного антикорупційного законодавства України та ст. 59-1 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» брав участь у голосуванні за рішення на свою користь!
  5. 5.      Під час проведення засідань Президії райради 08.02.2016р. Плисюк В.П. порушив норми ст. 13, 14. Регламент ради не надававши матеріали запрошеним депутатам.
  6. 6.      При проведенні засідання дорадчого органу – Президії райради 29.01.2016р. головою ради (Плисюком В.П.) порушено норми ст.15 Регламенту райради – прийнято рішення Канівської райради «Про перспективи розвитку освіти у Канівському районі», хоча це є повноваження тільки сесії
  7. 7.      В порушення вимоги ст. 28 антикорупційного Законодавства України та ст.59-1 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», з вини голови райради Плисюка В.П., до цих пір в чинний Регламент ради не внесенні доповнення про сутність та відповідальність депутатів при потенційному чи реальному конфлікті інтересів при розгляді питань, та голосуванні за рішення.
  8. 8.      В порушенні ст.59-1 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» станом на 17.02.2016 р. (проводиться 4-та сесія) в райраді не передбачено яка постійна комісія здійснює контроль за дотриманням вимог антикорупційного законодавства за ст.59-1 вище означеного закону.
  9. 9.      В порушенні норми (нового) ЗУ «Про запобігання корупції» №1700 від 14.10.2014р. до цих пір (проводиться 4-та сесія), не прийнятті рішення колективного органу (рада) про здійснення зовнішнього контролю за участю і голосуванням депутатів ради за рішення які мають ознаки конфлікту інтересів.
  10. 10.   З вини керівника (голови райради Плисюка В. П.) за порушення норм Бюджетного кодексу України, вимог до статистичних звітів          В П Е Р Ш Е – за останні 15 років заблоковані всі рахунки Канівської районної ради з 01.02.2016.

 

Такі приклади грубих порушень чинного законодавства України та норм Регламенту ради, одноособових проявів ігнорування колективної думки, пропозицій депутатів ради, як колективного органу самоврядної діяльності громади головою Канівської районної ради Плисюком Володимиром Пилиповичем, створюють нездорову, провокаційну ситуацію в діяльності районної ради, протистояння депутатських фракцій і груп, та загострення суспільно-громадської ситуації в районні.

(як приклад – конфлікт на 2-й сесії райради, коли більша частина депутатів відмовилася голосувати за проекти рішень).

Таким чином, голова Канівської райради VII скликання Плисюк Володимир Пилипович, за час виконання посадових обов’язків грубо порушував норми чинного законодавства України та ст.16 Регламенту ради і на підставі ч.4 ст.55 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» підлягає звільненню з посади за недовірою депутатів та передачі матеріалів до Національного антикорупційного бюро України та Служби безпеки України для відповідного реагування.

 

  

informer

15 лютого 2016, 21:34

Теги статті:
В Канівській райраді зареєстроване рішення про зняття з посади голови та обяснітєльна записка по рішенню!!  
Голосів:
8
53

Всього коментарів: 18

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"