kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Мистецтво 

Що таке патріотизм кожен сформулює по-своєму, та бути патріотом України сьогодні стало почесним.

В рекомендаціях слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Верховної Ради України на тему: «Формування патріотизму та національної свідомості дітей та молоді в сучасних умовах», які  відбулися у м. Києві 22 грудня 2015 року, зазначалося, що «…Визначальним стимулом національно-патріотичного самовизначення молодих українців стала анексія Криму і тривалий військовий конфлікт на Сході України. У 2015 році суттєво зросла кількість молодих людей, які пишаються тим, що є громадянами України. Якщо серед молоді віком 18-29 років у 2014 році цей показник становив 65%, то у 2015 році цей показник серед молоді віком 14-35 років зріс до 81%.»

Одною з основних інституцій, що забезпечують формування національно-патріотичної свідомості дітей і молоді та впроваджують державну політику у цій сфері на рівні центральних органів державної влади є Міністерство культури України, яке повинно (відповідно до наданих рекомендацій) започаткувати дитячі і молодіжні всеукраїнські багатоетапні конкурси національно-патріотичного спрямування, збільшити кількість заходів, що популяризують культурні та національно-мистецькі традиції Українського народу.

Щороку відділом культури Канівської районної державної адміністрації  проводиться районний огляд-конкурс художньої самодіяльності «Таланти твої, Канівщино!»,  мета якого –  популяризації української національної культури, виявлення, розкриття та розвиток  творчих здібностей обдарованих особистостей серед жителів Канівського району, збереження та популяризація образотворчого, декоративно-прикладного та ужиткового  мистецтва українського народу. Цей огляд-конкурс є творчим звітом закладів культури району.

У 2016 році проведення звіту припало на 20-21, та 27-28 лютого.

Відкриття огляду-конкурсу 20 лютого почалося з мітингу біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні. Учасники огляду-конкурсу з Канівського району поклали квіти до пам’ятного знаку та вшанували пам'ять загиблих за Свободу та Незалежність України хвилиною мовчання.

На початку виступів творчих колективів району, виступила начальник відділу культури  районної державної адміністрації Святелик Т.В., яка привітала учасників творчого звіту і всіх присутніх в залі, та відмітила, що протягом всієї історії боротьби українського народу за свободу і незалежність України поряд з чоловіками завжди стояли жінки, які були надійною підтримкою чоловікам в їхній боротьбі. Багато з них загинуло, але тим, хто вижили на Майдані в Києві,  тим,  хто були учасниками Канівського майдану і досі продовжують свою боротьбу, саме їм присвячений цей огляд-конкурс, який в 2016 році йде під гаслом «Жінка. Мати. Україно!».

Перший та другий день огляду-конкурсу показали, що в тих закладах культури, де є підтримка сільського голови, та депутатів районної ради рівень виконавської майстерності значно вищий, репертуар різноплановий, представлені всі жанри:   вокальний; інструментальний; театральний; хореографія та фольклор.

20.02.2016 глядачам найбільше сподобалися колективи Литвинецького СБК (директор Надія Головко) та Павлівського СК (завклубом Юлія Мітаки). Доречи, сільський голова с.Литвинець, Галина Погребна, сама є учасником жіночого вокального ансамблю, так само учасником художньої самодіяльності  Павлівського  сільського клубу є голова сільської ради  Леонід Дудка, крім того клубом опікується і надає велику допомогу депутат районної ради  Валентина Балинська.

Перед початком творчого звіту в фойє районного будинку культури демонструвалася виставка робіт майстрів образотворчого, декоративного-прикладного та ужиткового мистецтва. Старшим науковим співробітником науково-дослідного відділу «Народне декоративне мистецтво Канівщини» Шевченківського Національного заповідника, членом журі огляду-конкурсу, Ніною Басистою було відмічено високу майстерність у виконанні робіт народної майстрині с.Потапці  Горденко О.О. Роботи виконані в техніці вишивка хрестом.

21.02.2016 глядачі вподобали маленьких виконавців:  вокалістів зі Степанецького СК №1 (завклубом Микола Вергелес) сестричок Дашу та Машу Педченків; учасників гумористичної сценки «Лайлива сусідка» дітей Елизавету Чибрас та Ірину Щербину. Доречи,  голова Степанецької сільської ради є Віра Ласкава завжди активно підтримує  всі три заклади клубного типу, які працюють в межах території сільської ради та надає їм всіляку допомогу.

На виставці  робіт майстрів народного декоративного мистецтва науковим співробітником науково-дослідного відділу «Народне декоративне мистецтво Канівщини» Шевченківського Національного заповідника, членом журі огляду-конкурсу, Тетяною Ярмош було  відмічено високу майстерність при виконанні робіт  Вернигори Г.А. (вишивка) з с.Синявка Козарівської сільської ради та Чайки М.Д.  (лозоплетіння) з с.Пекарі, роботу якого приїхала представити глядачам сільський голова  Тетяна Корнієнко.

Всі учасники дотримувалися заданої тематики «Жінка.Мати.Україна», тому  у виступах учасників «Жінка» щоразу поставала в різних образах. Найбільш схвильовано глядачі сприйняли пісню у виконанні Юлії Мітаки «Мамина молитва» (сл.Т.Піскарьової, муз.Т.Піскарьової), яка супроводжувалася красномовним відеорядом. На екрані поставали документальні кадри ІІ Світової війни, відео з Майдану Незалежності, яке демонструвало  стійкість і незламність учасників Майдану, а зі сцени лунав  голос Юлії:

«Як же я молилася, дитино, моя,

Сину єдиний, бажаний,

Щоб була щасливою доля твоя,

Щоб ти горя не пізнав так рано…

 

…Що ж тобі сказати, коли в наступ йдеш,

Коли міцно тримаєш ти зброю? –

Це твоя земля і кращої не знайдеш.

Ти – мій син, і правда за тобою!»

 

Щира дяка тим керівникам закладів культури району, сільським головам та депутатам районної ради, в яких вистачає життєвої мудрості і які розуміють що саме через залучення дітей  до мистецтва ми виховуємо в них любов до рідного краю, до своєї країни, вчимо їх бути добрими і мужніми.

 Що таке патріотизм, кожен розуміє по-своєму, але якщо в залі під час виконання  пісні «Мамина молитва»  дівчата-школярки витирають сльози, це означає,  що  проведення  таких заходів є одним із дієвих засобів патріотичного вихованням молоді.

 

Інформація  відділу культури Канівської районної державної адміністрації

Фото: Якимець Віталій - студент ІІ курсу «Кіно-фото відео справа» Канівський коледж культури і мистецтв –
відокремлений структурний підрозділ Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини.


1.Вшанування памяті Героїв Небесної Сотні  учасниками творчого звіту


2. Покладання квітів до памятного знаку Героям Небесної Сотні


3.Жіночий вокальний ансамбль с.Литвинець


4. Дитячий хореографічний колектив с.Павлівка


5.Жіночий вокальний колектив с.Павлівка


6. Виступ одної з наймолодших учасниць Степанецького СК


7. Гумористична мініатюра с.Павлівка


8.Народна майстриня с.Синявка та науковий співробітник науково-дослідного відділу «Народне декоративне мистецтво Канівщини» Шевченківського Національного заповідника


9. Сільський голова с.Пекарі представляє роботи народних майстрів з лозоплетіння


10.Фінал виступу Литвинецького  СБК


11.Соліст та завідуючий Степанецьким СК


12.Хореографічний дитячий ансамбль с.Литвинець


13.Фольклорний дуєт Мельниківського СБК


14.Солістка та директор Селище- Степанецького СБК

WayBe

23 лютого 2016, 17:42

Теги статті:
конкурс   самодіяльність  таланти  
Голосів:
1
01

Всього коментарів: 2

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"