kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > lihonespit 

Відкриваємо завісу над «таємничою» інвестиційною комісією


від 17 січня 2011 року

- Видача дозволів міською владою.
- Молодому подружжю під житло чи старенькій бабусі під сарай -
безумовно і безкоштовно.
- Крупне підприємство? Внесіть, будь ласка, в розвиток міста благодійну допомогу
в розмірі 500 тис. грн.?

Минулого понеділка нам удалося побувати на засіданні міської інвестиційної комісії. Втім, слово "вдалося" - неточне. Кореспондент "Дніпрової Зірки", зайшовши до кабінету міського голови Віктора Ніколенка у справах, тут же був запрошений бути присутнім на засіданні комісії, що саме розпочиналося. Жодних зусиль із боку преси - повна відкритість і гласність.
На порядку денному до розгляду значилося близько двадцяти питань, що стосувалися як представників дрібного бізнесу (поновлення договорів оренди землі) чи власників домоволодінь (прибудова підсобних приміщень), так і крупних підприємств, яким із метою розширення виробничих площ також були необхідні дозвільні документи тощо.
Слід відзначити, що члени комісії, серед яких були заступники міського голови Тетяна Болсунова, Сергій Ткаченко, депутати міськради Василь Шульга, Людмила Сандига, Руслан Болсунов, Євген Маланчев, секретар міськради Олег Калніболоцький, керуючий справами міськради Сергій Дубенець, підходили до кожної заяви виважено та диференційовано. Чутки про те, що, мовляв, на засіданнях інвесткомісії людей змушують платити благодійні внески, не підтвердилися. Та вони й не могли підтвердитися. У якої влади підніметься рука "змусити" заплатити бодай 100 грн. літню жінку, яка разом із хворим чоловіком хоче добудувати до старого сараю кілька квадратних метрів, аби тримати якусь живність? Тим більше, що всі документи у них в порядку, оформлені вчасно й на законних підставах.
Інший приклад - молодий чоловік. Кілька років тому йому дісталася ділянка під забудову. Над тим місцем, де планував поставити хату, проходила лінія електропередач, неподалік хтось влаштував сміттєзвалище з будматеріалів. Та молодий господар не злякався труднощів - власним коштом профінансував перенесення кількох електроопор із дротами, вивіз самотужки кілька КамАЗів сміття. Про який інвестиційний внесок може йти мова? Але навіть після того, як комісія сказала своє слово - усі матеріали, дозволи й документи видати цьому заявнику безумовно - його батько у вигляді благодійної допомоги запропонував виготовити для потреб міста кілька нових контейнерів для збору сміття.
Коментуючи хід засідання інвестиційної комісії, міський голова Віктор Ніколенко зазначив, що благодійні внески, за якими комісія звертається до громадян, це не примха мера, а цілком логічна дія задля згуртування громади. Раніше як було? Люди - окремо, влада - окремо. Ефективної співпраці було мало. Люди не відчували, що це їхнє місто, вулиці, парки, лавки. Тепер, коли кожен канівець знатиме, що в тому числі і його гривню вкладено в оцю альтанку чи дитячий майданчик, фонтан, сквер, то й ставлення до громадського добра буде інакшим. Свідомий канівець його не зачепить, і дітям розкаже, а згодом прийде до виконкому й запропонує ще одну цікаву ідею чи проект, завдяки якому місто стане багатшим, затишнішим, красивішим.
- Якраз в обов'язки інвестиційної комісії і входить переконати простих громадян, приватних підприємців, керівників, що без їх участі (в тому числі, й фінансової) місто й далі приречене залишатися в аутсайдерах. Шевченківський ювілей, який ми будемо відзначати навесні цього року (150 років із часу перенесення праху Великого Кобзаря з Петербурга до Канева), та Євро-2012 - це чудові нагоди, якими не скористатися просто гріх. Але під лежачий камінь вода не тече, - вважає Віктор Ніколенко. - Якщо ми не проявимо ініціативи, то так і будемо тупцювати на місці. У нас є шанс разом з державною підтримкою, за широкої участі громади Канева кардинально видозмінити обличчя рідного міста й перетворити його (зокрема, візитку Канева - автовокзал та привокзальну площу) із занедбаного та брудного "шанхаю" на об'єкт європейського зразка.
...Де й поділася лояльність комісії, коли перед нею постали один за одним господарі великих продуктових канівських магазинів, представники Канівського сирзаводу, РЕМу, Канівської ГЕС. Звісно, все було коректно, виважено, у вигляді прохань. Знову ж таки, ніхто нікого не заставляв. Та й як ти їх заставиш? Переконання - ось єдиний важіль, яким користувалися члени комісії. "Ваша допомога місту в реконструкції вокзалу та привокзальної площі необхідна. Без неї обійтися буде практично неможливо", - по-дібні аргументи переконували практично всіх. Люди погоджувалися на "підйомні" для них суми: 15 тис. грн., 25 тис. грн., 80 тис. грн., 150 тис. грн., 200 тис. грн. і навіть 500 тис. грн.
Дехто просив розстрочки платежу. Не зважаючи на те, що реконструкція вказаних об'єктів має закінчитися до середини травня ц.р. й додаткові кошти міській скарбниці необхідні сьогодні як повітря, міський голова та члени комісії ішли на компроміс і давали згоду на проплату благодійних внесків частинами.
Засідання комісії розпочалося о 14.00, закінчилося близько шостої вечора. Наприкінці ситуацію прокоментувала заступник міського голови Тетяна Болсунова:
- Жодних "таємних" договорів чи інших зобов'язань із заявниками ми не підписуємо, - сказала вона. - Ми не маємо права цього робити. Отже, розрахунок на людську совість. Адже, не зважаючи на те, сплатило підприємство благодійний внесок чи ні, дозволи у більшості випадків (окрім актів, що виходять за межі закону) ми все одно надаємо. Не  маємо права не надати. Тому ризик, звичайно, присутній. Та все ж більшість приходить, бере номер благодійного рахунку й платить. І ми щиро вдячні таким людям за розуміння.
- Ось так, поступово й буде формуватися канівська громада - громада нового типу - цілісна, свідома, цілеспрямована, налаштована активно урядувати власним містом, брати участь у важливих справах, а не відсиджуватися по кутках, - додає Віктор Ніколенко. - Тоді не треба буде чекати 10 чи 20 років, поки в Каневі стане жити краще. Ми повинні це зробити за 2-3 роки. Перший етап реалізуємо вже через 120 днів - до 22 травня ц.р. Складно? Ще й як! Але ми справимося. Бо поруч із нами, плече-в-плече - канівська громада. А громада - це сила.

Підготував
Євген Бруслиновський


від 17 січня 2011 року Дніпрова зірка

lihonespit

19 січня 2011, 20:44

Теги статті:
влада мерія інвестиційна комісія  
Голосів:
1
01

Всього коментарів: 13

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"