kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Офіційно > Влада 

ШАНОВНІ СПОЖИВАЧІ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ!

Розрахунки населенням за спожиту електричну енергію проводяться по тарифах, визначених постановою НКРЕКП України «Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню» від 26.02.2015 №220) (далі – Постанова НКРЕКП) та постановою НКРЕ України «Про затвердження Порядку застосування тарифів на електроенергію» від 23.04.2012 №498 (далі – Постанова НКРЕ) (із змінами та доповненнями).

Постановою НКРЕКП з 01 березня 2017 року встановлені тарифи на електричну енергію, що відпускається населенню, яке проживає в житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками (у т.ч. в сільській місцевості):

- у період з 01 жовтня по 30 квітня (включно) за обсяг, спожитий до 3000 кВт год електроенергії на місяць (включно) – по 90 коп. за 1 кВт.год з ПДВ, а понад 3000 кВт год електроенергії на місяць – 168 коп. за 1кВт.год з ПДВ;

- з 01 травня по 30 вересня (включно) за обсяг, спожитий до 100 кВт.год електроенергії на місяць (включно) – по 90 коп. за 1 кВт.год з ПДВ, а понад 100 кВт.год електроенергії на місяць – 168 коп. за 1кВт.год з ПДВ.

ЗгідноПостанови НКРЕ, за наявності окремого обліку споживання електроенергії за періодами часу, розрахунки населення та споживачів, прирівняних до населення, проводяться за відповідними тарифами та такими тарифними коефіцієнтами:

Двозонні тарифи, диференційовані за періодами часу:

 

 

Період часу

 

нічний

денний

Тарифні коефіцієнти

0,5

1

Тривалість періоду, год.

З 23:00 до 7:00

В інші години доби


Тризонні тарифи, диференційовані за періодами часу:

 

 

Період часу

 

нічний

напівпіковий

піковий

Тарифні коефіцієнти

0,4

1

1,5

Період, год.

З 23:00 до 7:00

 

З 7:00 до 8:00
з 11:00 до 20:00
з 22:00 до 23:00

 

 

З 8:00 до 11:00
з 20:00 до 22:00

 

Опалювальний сезон для багатьох споживачів електричної енергії перетворюється на розкіш через зростання тарифів на комунальні послуги. Найбільша частина витрат – опалення.

Один з варіантів – встановлення 2-х або 3-х зонних лічильників електроенергії. Приміром, за наявності двозонного електролічильника вся електроенергія, яка споживається в нічний час (з 23:00 до 7:00), за умови дії тарифу на електроопалення, буде оплачуватися за вдвічі меншим тарифом – 45 копійок за кВт.год з ПДВ.

Для застосування тарифу для населення, яке проживає в житлових будинках, обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками (у тому числі у сільській місцевості) мають бути витримані певні умови.

1. Основною умовою є достатність дозволеної до використання потужності по договору про користування електричною енергією укладеного з ПАТ «Черкасиобленерго». У разі недостатньої дозволеної потужності споживач повинен замовити послугу з приєднання додаткової електричної потужності в порядку, передбаченому Правилами приєднання електроустановок до електричних мереж, затвердженими постановою НКРЕ від 17.01.2013 № 32.

2. Замовити у проектній організації, яка має сертифікованого виконавця, та надати на погодження в ПАТ «Черкасиобленрго» проект на житловий будинок щодо його облаштування електроопалювальною установкою.

3. Встановити електрообладнання у відповідності з розробленою проектною документацією.

4. Провести введення в експлуатацію реконструйованих та/або побудованих об'єктів.

5. Звернутися до ПАТ «Черкасиобленерго» з письмовою заявою для підключення електроустановки об'єкта з наданням копій необхідних документів (паспорт; ідентифікаційний код; узгоджений проект на переобладнання об'єкта та/або внутрішньобудинкових мереж; документ, який підтверджує право власності чи користування об'єктом; технічний паспорт на об'єкт із зазначенням виду опалення; протоколи електричних вимірювань).

6. У зв'язку із встановленням додаткового електрообладнання та вибору споживачем іншого виду тарифу на електричну енергію, для опалення належного йому об'єкта споживач має звернутись до ПАТ «Черкасиобленерго» щодо необхідності внесення змін до договору про користування електричною енергією, в частині зміни зазначеної у договорі величини електричної потужності, категорії надійності струмоприймачів, тарифної групи, переліку електроустановок, якими обладнано об'єкт споживача.

7. У випадку встановлення електроопалювальних установок в окремих квартирах, якщо відбувається збільшення загальної потужності відносно визначеної технічними умовами на об'єкт архітектури (багатоквартирний житловий будинок), технічні умови повинні розроблятися на об'єкт архітектури в цілому. Тобто, споживач повинен звернутися до власника (балансоутримувача) об'єкта архітектури, який, в свою чергу, має звернутися до електропередавальної організації з метою збільшення дозволеної потужності.

Шановні споживачі, звертаємо вашу увагу!

Тариф для населення, що проживає житлових будинках обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками (у тому числі у сільській місцевості) застосовується тільки до житлових будинків, по яким завершено будівництво, укладено договір про користування електричною енергією та фактично змонтовано електронагрівальне обладнання.

Щоб знизити витрати на оплату спожитої електроенергії, зареєструвати тарифи на електроопалення необхідно дотриматися установленого порядку при обладнанні об'єктів електроопалювальними установками.

Забороняється експлуатація електроопалювальних установок в житлових будинках, обладнаних з порушенням установленого порядку, і, відповідно, тариф на електроопалення на них не поширюється.

Таким чином, у разі виконання відповідних заходів та надання всіх необхідних підтверджуючих документів щодо обладнання об'єкта споживача електроопалювальною установкою, ПАТ «Черкасиобленерго» застосовує тариф на електричну енергію, як для населення, яке проживає в житлових будинках, обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками.

КАНІВ РЕМ

6 листопада 2018, 08:32

Теги статті:
тарифи  електрична енергія  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"