kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > Анті-гоблін 

Лікар розповів про способи знизити ризик захворювання COVID-19 на 99%

                  Відомий американський лікар Дейв Прайс з центральної клініки Нью-Йорка надав рекомендації як знизити небезпеку зараження на 99% і зупинити поширення вірусу.  Він  вже більше місяця бореться з COVID-19 на передовій.

                 Госпіталь, в якому працює лікар (Well Cornell Medical Center, New-York City), приймає близько 20% всіх пацієнтів в COVID-19 в Нью-Йорку.

New-York

               

                  Лікар наголошує, що цей вірус унікальний. Він не знайомий людському організму. Більшість всіх хворих COVID-19 об'єднує три симптоми в тій чи іншій мірі інтенсивності: підвищена температура, кашель і біль в горлі. Хвороба може тривати від 5-6 до 14 днів.

                  У переважній більшості заражаються через тривалий контакт із зараженою людиною або тим, хто знаходиться в інкубаційному періоді. Практично 99,9% заражень відбувається в результаті фізичного контакту руками з зараженою поверхнею і потім фізичного дотику до свого обличчя - очей, носа або рота. Є думка, що можна заразитися і через повітря, але на даний момент спостереження показують, що таким чином можна підчепити вірус, тільки перебуваючи з інфікованою людиною на близькій відстані протягом тривалого часу, тобто протягом 15-30 хвилин.

 

   

 
 

 

 

Однак ще раз повторю: переважна більшість заражень відбувається саме через фізичний контакт і подальший дотик до обличчя. Це дуже важливий момент.

І він насправді дуже надихає. Чому? - Тому що ми точно знаємо шлях, через який вірус потрапляє до нас. Я, перебуваючи в госпіталі з великою кількістю хворих COVID-19 кожен день, упевнений, що не захворію, бо я знаю цей ланцюжок послідовностей і тому знаю, як поводитися", - наголошує лікар.

 

 

             

              Що потрібно зробити, щоб не заразитися?


1. Головне, постійно стежити за тим, де ваші руки в даний момент і чи чисті вони.

 
 
 
 

Необхідно постійно використовувати Антисептик. Зайшов в ліфт і натиснув на кнопку - антисептик. Відкрив двері - антисептик. Якщо немає антисептика - всі дії можна зробити ліктем. Щоразу після того, як ми торкнулися поверхні, до яких могли торкатися інші люди, дезінфікуємо або миємо руки.

2. Друге найважливіше - не чіпати обличчя руками, усвідомлено стежити за цим. 

 
 
 
 

Ви з кимось привіталися за руку, не знаючи, що ця людина хворіє COVID-19, а потім доторкнулись до носа? Все - ви теж захворіли!

Як себе натренувати в цій усвідомленості? Один із способів - почати носити маску!

Ви з кимось привіталися за руку, не знаючи, що ця людина хворіє COVID-19, а потім доторкнулись до носа? Все - ви теж захворіли!

Як себе натренувати в цій усвідомленості? Один із способів - почати носити маску!


Два цих пункту разом:


тримати руки чистими і не торкатися обличчя - неймовірно потужні способи захисту. Вони будуть ефективні в 99,9% випадків!




3. Третє - вам не потрібен респіратор.

 
 
 
 

У госпіталі лікар носить респіратор, тільки коли він в кімнаті з пацієнтом, і робить спеціальні процедури, які викликають у пацієнта кашель для очищення дихальних шляхів від надлишку слизу. Весь інший час Дейв носить звичайну маску. 

У Гонконзі і Сінгапурі дотримання цих правил (носіння хірургічної маски під час звичайної взаємодії з пацієнтами і носіння респіратора тільки під час спеціальних процедур типу дренажу дихальних шляхів) не привело ні до одного випадку захворювання серед медперсоналу.

 4. Четверте - соціальна дистанція.

 
 
 
 

Тримайте дистанцію в 1,5-2 метра один від одного. Це не дуже складно і не так уже й змінює наше життя. Просте правило, але надзвичайно ефективне. Коли ви йдете в аптеку або в магазин, вам не обов'язково стояти безпосередньо за спиною  людини в черзі. Стійте в декількох кроках від неї.

Не треба боятися навколишнього світу.

Якщо зрозуміти і прийняти ці прості чотири правила, страх пропадає.

 

 

 

"Люди, які працюють в магазинах і які доставляють вам додому продукти або посилки - не вороги, а герої", - каже лікар.

     Коли ви розумієте, що єдиний спосіб, яким ви можете заразитися, це коли ви брудними руками чіпайте обличчя або коли ви занадто близько перебуваєте до хворої людини протягом тривалого часу, то це усуває зайві страхи і дає колосальне полегшення", - впевнений Дейв.

 

Чи можна виходити на вулицю?

  Так! будь ласка! Але необхідно лише дотримуватися вищевикладеним правилам. Дезинфікуйте руки після контакту з поверхнями і не чіпайте обличчя. Коли ви гуляєте в місті - не підходьте до інших людей ближче, ніж на 2 метри. Але вітається! Посміхайтеся! Ніхто нікого не заразить, просто вийшовши на вулицю", - радить Дейв.

Єдине застереження: не починайте зневажливо ставитися до цього нового режиму взаємодії з оточуючими світом. Проблема полягає в тому, що коли людям кажуть, що можна робити певні речі, люди розслабляються і нехтують правилами. І носіть маску, щоб не чіпати своє обличчя.

COVID-19 гине від будь-якого дез. засоби. Він дуже НЕ живучий в умовах дезінфекції. Причому потрібна лише маленька крапля деззасобів.

Чи потрібно дезінфікувати продукти, принесені з магазину?

   Якщо ви живете в місті, де багато хворих, це хороша ідея. Якщо доставку приносить постачальник, хороша ідея попросити його залишити продукти за дверима. А потім надіти рукавички і продезінфікувати поверхню упаковок, які будуть залишатися в будинку. Я думаю це розумний рівень безпеки", - відповідає лікар.

Чи потрібно негайно прати дезінфікувати одяг, які ми носимо на вулиці?

   Я як лікар, який знаходиться в приміщенні з хворими по 12 годин на день, звичайно, перу одяг після зміни, але для тих, хто просто виходить на вулицю, верхній одяг прати немає необхідності", - пояснює Дейв.

Від чого залежить тривалість інкубаційного періоду?

    Від тривалості контакту. Наприклад, медперсонал без захисту в приймальному відділенні може захворіти через два дні. Якщо був короткий контакт з людиною, у якого легкі симптоми, інкубаційний період може тривати і до 14 днів. Працівниками зафіксовано мало випадків, коли інкубаційний період тривав довше. Тому якщо є підозра, що ви контактували з хворою людиною, але через два тижні хвороба ніяк себе не проявила, швидше за все, ви не заразилися"- впевнений лікар.


Які вікові групи охоплює хвороба?

                  До нас в госпіталь приходять, лежать в стаціонарі і на ШВЛ абсолютно всі вікові групи: 23 роки, 35 років, 45 років - і більшість з них з абсолютною відсутністю будь-яких хронічних захворювань. На самому початку пандемії було поширено оманливу думку, що хвороба вражає лише літніх людей, а також людей з серйозними захворюваннями (діабет або рак), але це неправда. Всі останні три тижні я працюю тільки з хворими COVID-19, і я бачу всі вікові групи. Літніх людей і тих, хто в похилому віці, трохи більше, їм зазвичай складніше. Але надходить багато і 35-річних пацієнтів. Є багато молодих людей, які хворіють важко, а є люди похилого віку, які справляються швидко.


Що робити, якщо ви захворіли?

Якщо у вас температура, ізолюйте себе від інших членів сім'ї. Всі члени сім'ї повинні почати користуватись все тими ж чотирма правилами всередині домашнього простору. Якщо можливо, ізолюйте хворого в окремій кімнаті. Якщо хворому потрібно вийти зі своєї кімнати, наприклад, щоб поїсти - йому необхідно спочатку помити руки і одягнути маску. Потім після їжі всі поверхні, до яких він доторкнувся, необхідно продезінфікувати. Важливо не створювати тривалого контакту. Так що не бійтеся перебувати з хворим родичем в одній квартирі - просто слідуйте цим простим рекомендаціям.

Є два винятки з цього припису: якщо вашій родині є людина з підвищеними ризиками, наприклад, дуже літня людина або хтось, хто недавно проходив хіміотерапію, то краще ізолювати цю людину в окремому приміщенні, щоб виключити для нього абсолютно всі контакти з хворими. Однак якщо це абсолютно неможливо, то необхідно дотримуватися надзвичайно сувору ізоляцію цієї людини від хворого.

В лікарню потрібно їхати в тому випадку, якщо присутнє утруднене дихання або проблеми з диханням. 

                              Тобто з усіх пацієнтів, які надходять з COVID-19, тільки 10% потребують госпіталізації. І лише 1-3% потребують використання медичних апаратів ШВЛ. Переважна більшість з тих, хто лягає на штучну вентиляцію, поправляються через 7-10 днів", - наголошує лікар.

New York Presbyterian Hospital/Weill Cornell Medical CenterWeill Cornell Medical Center

 

джерело

Анті-гоблін

6 квітня 2020, 13:41

Теги статті:
#   NATO   Україна   АТО   ООС   війна   диктатура   Росія   СРСР  COVID-19  USA   вірус   пандемія  
Голосів:
1
01

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"